1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nae és Thét

Lászlóczki Richárd filmje/Story board

Kapcsolódó személy
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 25 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér illusztrációkkal. A borítón a kiadási hely nyomdahibás.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Miért készíteném ezt a filmet?
Talán az életkoromból, talán a személyiségemből következik az átlagosnál kitartóbb moralizálásom a világ ellentmondásain, sürgető késztetésem a disszonanciák... Tovább

Előszó

Miért készíteném ezt a filmet?
Talán az életkoromból, talán a személyiségemből következik az átlagosnál kitartóbb moralizálásom a világ ellentmondásain, sürgető késztetésem a disszonanciák eredetének megértésére.
Művészkollégáim gyorsan átfutnak, túlteszik magukat ezen, más irányba lépnek. Figyelmeztetésként, eligazodásként, illúziófeladás-elfogadás célzattal összedobnak alkotásokat, jobbára ráébresztő, tudomásulvevő igazodj el, fogadd el, éld meg, járd meg a saját életutad, küzdj meg és hasonló bulvár-üzenettel.
Ezekkel a primer és kiürült megfogalmazásokkal-ábrázolásokkal csak rögzítik ezt az adottságot, de a felszín alá az eredeti scenáriók irányába nem mozdulnak. Olyanok vagyunk ezzel a bele-belenyúlással, mint amikor a mosóportól csípős-szagú forró vizes lavór alján körbekotrunk egy-egy elveszett zoknipárért, és rántjuk vissza magunkat, mert se látni, se nem érezni nem lehet semmit, hagyjuk inkább akkor.
Én az általános, mindenre ráhúzható jin-jang képlet helyett, a madách-i predesztináció helyett mitológiai megközelítéssel az élő és élettelen elemek egymás ellen való működését látom a földgolyó alapkonfliktusának.
A szerves és a szervetlen, az aminósavak és az elektromos kisülés, amely talán elindított mindent. A filmben e két föld komponens kreatúra mint testvérpár jelenik meg, éli külön, de mégis csak egymásra utalt életét, majd csap össze.
Szándékom a filmmel a jelszavak, programok, kinyilatkoztatások helyett érzések generálásával egy differenciált gondolkodás kiváltása ha csak egy percre is ezen a furcsa bolygón, ahol az egymás rovására történő életben maradás mozgat előre mindent. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Nae és Thét Nae és Thét Nae és Thét

A borító nyomdahibás.

Állapot:
1.840 Ft
920 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba
konyv