Kalandregények témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Alexandriai négyes 1-2.

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Árkádia Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 1.138 oldal
Sorozatcím: Alexandriai négyes
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-307-066-X

Fülszöveg

Amikor ez a mű Angliában megjelent, némelyek a regényforma forradalmi megújulását köszöntötték benne. Felépítése csakugyan szokatlan: az első rész, a Justine, egy titokzatos mű történetét mondatja el egy íróval; a második, a Balthazar, egy kabalista orvos szemszögéből tekinti át ugyanazt; a harmadik, a Mountolive, a nő férjét állítja a középpontba, s csak a negyedik, a Clee viszi időben is tovább a cselekményt.
De világsikerét Durrell valószínűleg nem ennek a regénytechnikai újításnak köszönheti, hanem annak a szuggesztív képnek, amelyet egy különös városról, a harmincas évek Alexandriájáról fest. Kleopátra és Kavafisz városa ez, ősi bujaságé és modern életérzésé. Embersűrűs levantei vadon, és mégis a fojtogató magány világa, amelyből csak a szexualitás ígér kitörést.
Durrell ezt a négyszínnyomatú Alexandria-képet avagy kollektív lélektani kórképet át- meg átszövő elemző, mondhatni, filozófiai jellegű megjegyzéseivel. Hogy a regény mégsem lesz "nehéz" olvasmány, az főként... Tovább

Tartalom

I. kötet
Justine5
Balthazar259
A kiadó jegyzetei506
II. kötet
Mountolive5
Clea335
A kiadó jegyzetei625

Lawrence Durrell

Lawrence Durrell műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lawrence Durrell könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Alexandriai négyes 1-2. Alexandriai négyes 1-2. Alexandriai négyes 1-2. Alexandriai négyes 1-2. Alexandriai négyes 1-2. Alexandriai négyes 1-2.

A borítók kissé kopottak, a lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
980 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba