| Általános tudnivalók | 3 |
| Sulymegállapitás | 4 |
| Különböző pecsenyék sütése roston | 5 |
| Nyárson sütésnél | 6 |
| Mikor jó az egyes állatok husa? | 6 |
| Más termékekről | 9 |
| A husok előkészitése | 17 |
| A pecsenyék felszetelése | 19 |
| Sertéshus | 23 |
| Levesek | |
| Agyvelő leves | 27 |
| Aprólék leves | 29 |
| Aprólék leves | 30 |
| Barna halleves | 29 |
| Barnaleves rántott borsóval | 27 |
| Barna leves | 33 |
| Borleves | 40 |
| Burgonyaleves sajttal | 32 |
| Csontvető gombóczleves | 31 |
| Daragombócz leves | 38 |
| Erős leves | 25 |
| Franczia leves uj módja | 35 |
| Gombaleves | 33 |
| Gulyásleves | 37 |
| Husleves | 26 |
| Jó marhahus leves | 24 |
| Kaporleves | 32 |
| Karfiol-leves | 40 |
| Korhelyleves | 33 |
| Kucsmagomba leves | 35 |
| Közönséges husleves tyukkal | 25 |
| Leves csiperke-gombával | 35 |
| Leves tüdőtáskával | 38 |
| Leves zsemlyerétessel | 40 |
| Ludmáj leves | 31 |
| Ludaprólék leves | 31 |
| Májleves | 29 |
| Marhafark leves | 24 |
| Paradicsom leves | 41 |
| Rákleves | 37 |
| Rizsleves | 39 |
| Sárgarépa leves | 28 |
| Sajtos leves | 34 |
| Spárga leves | 33 |
| Szagóleves | 28 |
| Sáfrán nélküli leves | 25 |
| Tavaszi leves | 41 |
| Tört májleves | 31 |
| Tojásdara leves | 32 |
| Tyukleves | 42 |
| Vágott tüdőleves | 26 |
| Vadászleves | 28 |
| Vadlud leves - Vágott tüdőleves | 30 |
| Virágkel leves | 33 |
| Zeller leves | 36 |
| Böjtös levesek | 42 |
| Bableves | 44 |
| Békaleves | 48 |
| Becsinált leves | 42 |
| Böjti rákleves | 43 |
| Burgonyaleves - Csokoládé leves | 50 |
| Czibere leves | 47 |
| Gombaleves | 45 |
| Halikra leves - Kolbász leves | 51 |
| Köménymagos leves | 44 |
| Lencseleves | 43 |
| Leves csiperkegombával | 45 |
| Metélő hagyma leves - Osztriga leves | 51 |
| Paradicsom leves | 52 |
| Sörleves | 46 |
| Salátaleves | 49 |
| Sóskaleves | 48 |
| Szagóleves | 44 |
| Szárazborsó leves gadóczczal | 43 |
| Szarvasgomba leves | 49 |
| Tejleves | 47 |
| Tejleves savanyuan | 48 |
| Tojásos leves | 42 |
| Tökleves | 50 |
| Zöldbab leves - Zöldség leves | 47 |
| Zöldborsó leves rizszsel | 49 |
| Előételek | 52 |
| Bibicz tojások | 84 |
| Buktatott tojás | 61 |
| Burgonya pite | 65 |
| Békaczomb | 70 |
| Becsinált békaczomb | 79 |
| Burgonya karikák | 83 |
| Cruquet káposztából | 81 |
| Finom rántotta | 59 |
| Finom velős-szeletek | 72 |
| Frikandó | 79 |
| Gombaszeletek | 56 |
| Gomba tojással | 58 |
| Habart tojás | 82 |
| Ham and eggs | 78 |
| Habart tojás spárgával és rákfarkkal | 63 |
| Hospot | 73 |
| Hamis nyelv | 80 |
| Kirántott velő - Kirántott sonka | 54 |
| Keserü gomba | 55 |
| Kucsmagomba fasirozva | 54 |
| Kaviárszelet | 76 |
| Kaviár szeletek | 78 |
| Kolbászkák velővel | 83 |
| Laska pástétom | 63 |
| Ludmáj-pástétom | 81 |
| Makkaroni pástétom | 64 |
| Marhahus saláta | 70 |
| Májvagdalék | 80 |
| Mustáros vese | 73 |
| Mustáros vese | 77 |
| Nyelv zöldséggel | 71 |
| Nyelv czitrommártással | 76 |
| Omelette piritott vesével | 53 |
| Palacsintatekercs | 55 |
| Pupos rántotta | 69 |
| Paprikás csirkével töltött palacsinta | 80 |
| Paprikás vese | 73 |
| Pilaf csirkehussal | 77 |
| Rántott burgonya | 53 |
| Rántott tojás | 60 |
| Rák előétel | 72 |
| Risottó csemegerákkal | 64 |
| Risottó szalonkával | 66 |
| Rizs sajttal | 77 |
| Sajtos omelette | 54 |
| Savanyu tojás | 58 |
| Savanyu vese | 66 |
| Sajtos tojás | 75 |
| Sodralék csiperkegombával | 61 |
| Seampi risottó | 71 |
| Sódar-tekercs | 75 |
| Sonkás palacsinta | 77 |
| Sódar-tekercs | 78 |
| Sonkás karfiol | 81 |
| Sonkatekercs | 82 |
| Szegedi velős boritott | 76 |
| Szalonnás omelette | 56 |
| Tojáspalacsinta | 58 |
| Tojáspalacsinta | 62 |
| Tojás vagdalékkal | 63 |
| Töltött gomba | 56 |
| Töltött burgonya | 57 |
| Töltött, főtt tojás tejfellel | 62 |
| Töltött, rántott kiflik | 67 |
| Töltött rizs | 68 |
| Töltött kagylók | 80 |
| Töltött tojás | 63 |
| Tükörtojás ludmájjal | 55 |
| Tudó savanyulével - Tüdő rizskásával | 74 |
| Ütött tojás | 59 |
| Vajastészta hussal | 69 |
| Velős szeletek | 52 |
| Velőragont | 66 |
| Velős szeletek | 68 |
| Velőcroquettek | 69 |
| Velős szeletek - Velőkolbászkák | 71 |
| Vese mártással | 73 |
| Marhahus | |
| Marhahus | 84 |
| Angol sült | 98 |
| AngolBeafstak - Beafsteak mártással | 104 |
| Beafsteak vakart husból | 105 |
| Beafsteak | 109 |
| Chateanbriand - Chateanbriand más módra | 110 |
| Erdélyi tokány | 98 |
| Fojtott marhahus | 86 |
| Főtt marhahus | 84 |
| Felsárszelet töltve | 94 |
| Franczia rostélyos | 99 |
| Franczia rostélyos | 109 |
| Franczia roastbeef | 112 |
| Gombás sült | 95 |
| Hagymás sült | 94 |
| Hagymás vesepecsenye | 111 |
| Hus pilávval | 92 |
| Huszársült | 98 |
| Huszárpecsenye | 99 |
| Jóizű marhahus | 85 |
| Imperial-szelet | 95 |
| Lábas rostélyos | 102 |
| Marhahus rizszsel | 85 |
| Marhahus barnára készítve | 86 |
| Marhahus meggy vagy málnalével | 87 |
| Marhahus tejfeles mártással | 89 |
| Marhahus megbarnitva - Marhahus hidegen | 90 |
| Marhahus ragout - Marhahus angolosan | 92 |
| Marhapörkölt | 112 |
| Nápolyi beafsteak | 105 |
| Nelson-szelet | 97 |
| Nyárson sült | 96 |
| Ökörfark | 91 |
| Páczolt vesepecsenye | 112 |
| Párolt marhahus | 87 |
| Párolt marhahus | 88 |
| Párolt marhahus | 91 |
| Paprikás szelet | 97 |
| Roastbeef | 109 |
| Rostélyos francziásan | 110 |
| Rostélyos | 112 |
| Rostélyos töltve | 113 |
| Stuffato vagy olasz marhahus | 89 |
| Serpenyős rostélyos | 101 |
| Serpenyős rostélyos | 105 |
| Szegyfej tormával boritva | 90 |
| Szalonnás marhahus | 91 |
| Szüz sült | 96 |
| Székelygulyás | 107 |
| Tejfeles vagy Eszterházy-rostélyos | 101 |
| Tésztába sült vesepecsenye | 108 |
| Tojásos sült | 96 |
| Töltött rostélyos | 106 |
| Töltött rostélyos bajor módra | 100 |
| Tüzött vesepecsenye | 106 |
| Vetrecze | 94 |
| Vesepecsenye sülve | 102 |
| Vesepecsenye zsemlyemorzsákban | 103 |
| Vesepecsenye magyar módra | 103 |
| Vesepecsenye apró burgonyával | 107 |
| Vesepecsenye angolosan | 111 |
| Vöröshagymás rostélyos | 101 |
| Wellington vesepecsenye | 103 |
| Zsiványpecsenye | 112 |
| Borjuhus | 114 |
| Becsinált borjuvelő | 127 |
| Bécsiszelet | 130 |
| Borjuvagdalék (krokett) | 114 |
| Borjuhus makarónival | 115 |
| Borjuczomb hollandi módra | 116 |
| Borjumáj paprikásan | 116 |
| Borju-croquette - Borjutüdő mártással | 117 |
| Borjuláb és borjufej kirántva | 118 |
| Borjuláb töltve - Borjuvese | 119 |
| Borjusteak - Borjufrikandó sóskával | 120 |
| Borjuczomb | 121 |
| Borjufej frikasszirozva - Borjucotelette hidegen | 122 |
| Borjumáj - Borju agyvelő czitrom mártásban | 123 |
| Borjuhát sütve - Borjufej töltve - Borjuczomb tüzdelve | 124 |
| Borjukarbonád káprival - Borjuláb és fej tojással | 125 |
| Borjuszelet hagymával - Borjuszelet tejfeles czitrommártással - Borjunyelv előételnek | 126 |
| Borjuikra pudding - Borjubecsinált | 128 |
| Borjuvesés - Borjuszelet - Borjuikrás valau-vent | 129 |
| Borjuszegy spárgával | 130 |
| Borjuszelet - Borjunyelv - Borjupörkölt | 131 |
| Borju á la minute - Borjutüdő lisztmártásban - Borjuhus párolva | 132 |
| Borjuhus sütve - Borjuszelet sóskamártással | 133 |
| Borjuszelet füszeresen - Borjuszelet szalonnával - Borjuvagdalék | 134 |
| Borjubecsinált - Borjusült | 135 |
| Borjutekercs - Borjuczimer | 136 |
| Borjupaprikás - Borjufül csiperkegombával | 137 |
| Borjuvese - Borjuhus paradicsommal - Borjupástétom | 138 |
| Borjumell - Borjuikra sülve | 140 |
| Csavart borjuhus - Hamis lazacz borjuhusból | 118 |
| Hideg borjufrikandó | 126 |
| Kirántott borjuaprólék | 137 |
| Napoleon pecsenye | 128 |
| Paprikás borjuhus | 133 |
| Paprikás borjuszelet | 135 |
| Párolt borjufrikandó | 121 |
| Piritott borjumáj | 136 |
| Rántott borjuvelő | 128 |
| Savanyu borjumáj | 127 |
| Sült borjufej | 136 |
| Tejfölös borjuszelet | 135 |
| Töltött borjuczomb veséssel együtt | 114 |
| Töltött borjumell | 137 |
| Tüzdelt borjusziv - Disznóhus | 140 |
| Disznóhus | |
| Disznópörkölt - Disznóczomb | 141 |
| Disznóoldalas | 142 |
| Disznóhus paradicsommal | 146 |
| Füle - farka | 141 |
| Kirántott sonka | 148 |
| Kocsonya | 149 |
| Malacztekercs | 143 |
| Malaczpaprikás | 144 |
| Malaczpecsenye | 145 |
| Malacz nyáron | 148 |
| Sertéssült gesztenyével | 141 |
| Sertés vagdalék | 142 |
| Sertés borda | 143 |
| Sertés galantin - Sertésczomb savanyuan | 144 |
| Sertéshus kásával - Sertéssült | 146 |
| Sertéssült ropogósan - Sertéssült hagymával | 147 |
| Sertés kotlett | 147 |
| Sertés-filet hidegen - Sertéshus páczolva | 148 |
| Sertés szeletek | 148 |
| Székely gulyás | 143 |
| Sült sonka | 145 |
| Töltött disznóláb | 142 |
| Töltött malacz | 146 |
| Tüzdelt fehérpecsenye | 140 |
| Vagdalék disznóhusból | 143 |
| Disznóölés | 150 |
| Sertésölés körüli teendők | 142 |
| Apró tormás kolbászok | 174 |
| Disznósajt | 168 |
| Disznósajt más módra | 169 |
| Disznósajt | 170 |
| Füstölés | 168 |
| Finom préselt kolbász | 171 |
| Fasirozott kolbász | 172 |
| Füstölt sonka megvágása - Füstölt hust eltenni | 182 |
| Füstöls sonka eltartása | 186 |
| Házi hideg kolbász | 170 |
| Házi szalámi | 175 |
| Hideg töltelék | 177 |
| Hurkatöltelék | 167 |
| Hust besózni | 182 |
| Igen jó májas kolbász | 172 |
| Igen izletes sonka | 181 |
| Kis füstölő kamra fölállítása | 167 |
| Kolbász vegyes husból | 173 |
| Kolbászkák | 174 |
| Kitünő hideg májas | 176 |
| Libamáj-kolbász | 175 |
| Magyar sonkapácz | 183 |
| Májas kolbász | 172 |
| Májas hurka | 185 |
| Nyári disznósajt | 178 |
| Nyári sonka | 178 |
| Sertéshus besózása | 183 |
| Sonka-kolbász | 173 |
| Sonka vad módra - Sonka madeirában | 180 |
| Sonkát forralni - Sonka besózása | 183 |
| Konkajavitási mód | 184 |
| Sonkapácz | 185 |
| Sonkapácz | 186 |
| Sült sonka | 180 |
| Szardellás kolbász | 177 |
| Téli disznósajt | 169 |
| Tüdős hurka | 184 |
| Vesés hurka | 170 |
| Zsirolvasztás | 182 |
| Birkahus | 187 |
| Báránypörkölt - Báránypörkölt másképpen | 187 |
| Bárányfej - Bárányszegy | 189 |
| Bárányhus sülve | 190 |
| Bárány töltve | 191 |
| Báránymáj vagdalva - Bárányhus pörkölve | 192 |
| Báránybecsinált - Bárányhus párolva | 192 |
| Bárányszelet vagdalékkal | 193 |
| Birka-kotlett - Birka-filet | 187 |
| Birkakotlettek gombával - Birkakotlett zsemlyemorzsában | 188 |
| Birkakotlett zöldborsóval | 189 |
| Bográcsos ürühus | 197 |
| Kapros ürühus | 194 |
| Nyársonsült ürüszelet | 195 |
| Párolt juhczomb | 191 |
| Paradicsomos ürüsült | 195 |
| Paradicsomos ürüsült | 196 |
| Páczolt ürüczomb | 199 |
| Rizses ürüczomb | 195 |
| Sült ürüczomb | 199 |
| Szardellás ürüsült | 197 |
| Tárkányos bárányszegy | 190 |
| Tejfölös ürühus | 190 |
| Tüzdelt ürüsült | 194 |
| Ürüczomb párolva | 193 |
| Ürüborda sülve | 196 |
| Ürüczomb sárgarépával | 197 |
| Ürüczomb sonkával | 199 |
| Ürüfark lengyelesen | 199 |
| A szárnyasok kezelése | 200 |
| Csirkebecsinált leves | 201 |
| Csirke sütőben sütve | 203 |
| Csirke felszeletelve - Csirke hussal töltve | 205 |
| Csirke paradicsom-mártással | 206 |
| Csirke szalonnában - Csirke zöldborsóval, rákfarkkal | 207 |
| Csirke paradicsomalma-mártással | 207 |
| Csirke mayonnaissel - Csirke ragout | 208 |
| Csirke vérmártással | 209 |
| Csirke forrázva - Csirkeczombok | 213 |
| Csirke vad módra - Csirkesaláta | 214 |
| Csibepástétom | 215 |
| Csibe francziamártással | 218 |
| Csirke francziásan - Csirke gombával | 219 |
| Csirke bajor módra | 219 |
| Csirke karfiollal - Csirke gesztenyével | 220 |
| Füstölt szárnyas | 216 |
| Füstölt liba - füstölt liba | 236 |
| Fojtott libamell | 235 |
| Galamb sülve | 242 |
| Gesztenyével töltött liba | 234 |
| Fehérre páczolt csirke | 211 |
| Jércze-szelet | 218 |
| Kappan szardellával - Kappan csigával | 220 |
| Kacsa gesztenyével - Kappan álkagyló-mártásban - Kappan kagylócskákkal | 221 |
| Kappan osztrigával - Kappan zöldséggel | 224 |
| Kacsa sülve - Kacsamáj | 230 |
| Kacsa nyárson | 231 |
| Kacsa zöldséggel - Kacsa vadmódra | 232 |
| Kocsonyázott ludmáj | 243 |
| Libasült | 233 |
| Liba hidegen | 296 |
| Libatöpörtyü - Libavér - Libaaprólék | 237 |
| Libaaprólék más módra - Libaaprólék gombával - Libaaprólék rizskásával | 238 |
| Libamáj sülve | 239 |
| Libamáj párolva - Libamájpástétom madármártással | 241 |
| Libamáj czitromlével | 243 |
| Libamáj kocsonyában - Libakolbász | 244 |
| Libavagdalék | 245 |
| Ludmáj finoman | 240 |
| Ludmáj mártással | 243 |
| Ludaskása | 237 |
| Mártásos töltött csirke | 239 |
| Narancsmártásos csirke | 214 |
| Nyárson sült pulyka | 227 |
| Nyársonsült liba | 234 |
| Osztrigás liba | 234 |
| Osztrigás kappan | 225 |
| Páczolt csirke | 206 |
| Pástétom csirkéből | 208 |
| Paprikás csirke | 211 |
| Paprikás csirke | 213 |
| Paprikás pulyka | 228 |
| Párolt csirke - Páczolt csirke más módra | 216 |
| Pörkölt csirke | 218 |
| Pulykakarbonád frikandeauban | 222 |
| Pulyka sülve - Pulyka pörkölve | 226 |
| Pulykaaprólék elszászmódra | 245 |
| Pulyka főzelékkel | 228 |
| Pulyka- és jérczeszárny-vagdalék | 333 |
| Pulyka-ragout | 229 |
| Pulykafilet gesztenyével | 230 |
| Rántott csirke | 202 |
| Rizses csirke | 223 |
| Rizses kacsa | 231 |
| Sült csirke | 203 |
| Sült csirke bajor módra | 210 |
| Sült kappan | 223 |
| Sült kappan | 225 |
| Sült pulyka | 227 |
| Sült kacsa | 232 |
| Sült libamáj | 240 |
| Szalonnával sütött kappan | 223 |
| Szardellás kappan | 225 |
| Szarvasgombás pulyka körettel | 229 |
| Töltött csirke | 204 |
| Töltött libamell | 234 |
| Tojásos csirke | 206 |
| Tojással töltött kappan | 223 |
| Tüzdelt csirkemellek | 215 |
| Tüzdelt libamáj | 240 |
| Velős csirke | 219 |
| Vagdalt pulyka | 229 |
| Zöldséges csirke | 210 |
| Zöldséges csirke | 215 |
| Vad szárnyasok | 245 |
| Becsinált fogoly | 252 |
| Császármadár | 260 |
| Fáczán angol módra | 248 |
| Fáczán angolosan | 250 |
| Fáczán pecsenye - Fáczán szarvasgombával | 251 |
| Fáczán sülve | 252 |
| Fajd nyárson - Fajdvagdalék | 256 |
| Fenyvesmadár - Fenyőmadár belestől | 257 |
| Fenyvesmadár nyárson | 260 |
| Fogoly Chartreuse | 253 |
| Fogoly mártással - Fogoly kocsonyában | 254 |
| Fogoly nyelvvel | 255 |
| Fürj szarvasgombával - Fürj köntösben | 261 |
| Fürj zsemlyével - Fürj szalonnával | 262 |
| Káposztás fáczán | 252 |
| Nyárson sült fogoly | 254 |
| Nyárson sült fürj | 262 |
| Olasz risotto fiatal fajddal | 258 |
| Páczolt fogoly | 255 |
| Páva sülve | 257 |
| Ragout vadkacsából | 247 |
| Risotto fürjjel | 260 |
| Risotto verébbel | 257 |
| Rizses fürj | 262 |
| Ráczos liba | 245 |
| Sült vadgalamb | 248 |
| Sült fáczán | 250 |
| Sült fogoly | 252 |
| Sült fogoly | 253 |
| Sült fajdtyuk | 255 |
| Szalonka és szalonka bél | 263 |
| Szalonka nyárson - Szalonka elkészítése | 264 |
| Szalonka mártással - Szalonka kenyérszeleten sütve | 165 |
| Szalonka tejföllel - Szalonka vörösborban párolva | 266 |
| Szalonka vagdalék - Szalonka mártással | 267 |
| Töltött fáczán | 269 |
| Tuzok-mell | 257 |
| Halak | 267 |
| Angolna | 276 |
| Angolna | 293 |
| Angolna mártással | 294 |
| Angolna gombával | 295 |
| Branzino | 305 |
| Borshal (ancsovis) | 298 |
| Borshal sülve | 294 |
| Brodetto polentával | 303 |
| Csuka tejfölösen | 286 |
| Csuka vagdalékkal | 287 |
| Csuka zsemlyemorzsával | 290 |
| Fogas mártással | 283 |
| Fogas vajjal - Fogas | 284 |
| Fogas mayonnaissel | 303 |
| Fogas mayonnaissel | 285 |
| Főtt angolna | 294 |
| Halpaprikás | 270 |
| Halászos hal | 271 |
| Harcsás leves | 273 |
| Hal vörösborral | 274 |
| Hal mayonnaiso | 275 |
| Harcsa | 277 |
| Harcsa zöld mártással - Harcsa más módra | 278 |
| Hal mártással - Har marinirozva | 292 |
| Hallé | 296 |
| Hal ráczosan | 302 |
| Harcsa káposztával | 303 |
| Hal-ragout | 305 |
| Hal vagdalék | 307 |
| Halfőzés | 308 |
| Hering | 301 |
| Kecsege hidegen | 276 |
| Kékre főtt ponty | 280 |
| Kékre főtt ponty | 282 |
| Kuszhal | 302 |
| Lazacz főve | 275 |
| Lazacz olajjal - Lazacz rákolajjal | 296 |
| Lazacz páczolva | 296 |
| Mayonnaise | 293 |
| Maxonnaises kecsege | 298 |
| Menyhal | 276 |
| Menyhal | 301 |
| Paprikás hal | 272 |
| Paprikás hal sülve | 273 |
| Pisztráng töltve - Pisztráng vörös borban | 283 |
| Piritott bárdhal | 305 |
| Ponty cseh módra | 278 |
| Ponty aszpikkal | 279 |
| Ponty paprikásan | 280 |
| Ponty rántva - Ponty roston - Ponty hidegen | 281 |
| Ponty lengyel módra | 282 |
| Préselt hal | 285 |
| Rózsahal | 300 |
| Sült ponty | 280 |
| Sült pisztráng | 282 |
| Sült csuka | 286 |
| Süllő vagy csuka töltve | 290 |
| Süllő vajjal - Süllő zsemlyemorzsával | 291 |
| Süllő hidegen | 291 |
| Süllő zöldséggel | 292 |
| Sült tőkehal | 300 |
| Süllő mayonnaissel | 303 |
| Sole kirántva - Sole piritva | 306 |
| Szálkanélküli hal | 288 |
| Szardellás csuka | 289 |
| Szardellás süllő | 292 |
| Szardinia portugál módra | 304 |
| Szegedi halászló - Szegedi halpaprikás | 372 |
| Tatármártás | 275 |
| Tejfölös halpaprikás | 274 |
| Tejfölös tőkehal | 277 |
| Tengeri halak | 303 |
| Tengeri bárdhal - Tengeri maklár-hal | 304 |
| Tengeri nyelv | 305 |
| Tengeri nyelv | 306 |
| Tinhal olajban | 297 |
| Tok mártással | 277 |
| Tormás csuka | 287 |
| Tok füszerezve | 298 |
| Tok párolva | 299 |
| Töltött csuka | 289 |
| Tőkehal rántva | 296 |
| Tőkehal burgonyával | 297 |
| Tőkehal vajjal - Tőkehal forralva | 299 |
| Tűzdelt csuka | 287 |
| Turbot | 307 |
| Turbot sütve | 298 |
| Vagdalt csuka | 288 |
| Vadhus | 308 |
| Hogyan kell a nyulat megnyuzni? | 308 |
| Boritott nyul | 314 |
| Franczia nyul gombával | 315 |
| Fazeka nyul | 315 |
| Füszeres vaddisznó-hus | 325 |
| Főtt rák | 326 |
| Kocsonyázott nyul | 317 |
| Medvesült | 325 |
| Medvetalp roston | 326 |
| Nyul nyárson | 310 |
| Nyul pácz nélkül | 311 |
| Nyul-hát - Nyul pácz nélkül | 312 |
| Nyulpaprikás | 313 |
| Nyulgerincz francziásan - Nyul babérral | 314 |
| Nyulfilet - Nyulfilet á la provencale | 316 |
| Nyulpástétom | 316 |
| Nyul libamájjal - Nyul-pástétom | 317 |
| Őzpaprikás - Őzczomb | 318 |
| Őzsült - Őzszeletek | 320 |
| Őzszeletek | 321 |
| Paprikás nyul - Párolt nyul | 313 |
| Párolt őzczomb | 320 |
| Párolt szarvashus | 323 |
| Párolt zergehus | 325 |
| Rák főve | 326 |
| Rák borban - Ráktöltelék - Rákpaprikás | 327 |
| Rizotto édesvizi rákkal | 326 |
| Sült őzhát | 318 |
| Sült őzcomb | 319 |
| Szarvassült - Szarvasfilet borsmártással | 321 |
| Szarvasragout - Szarvashus mártással | 322 |
| Vagdalt nyul | 312 |
| Vagdalt őzhát | 310 |
| Vaddisznóhus vörösborral | 323 |
| Vaddisznó-szeletek - Vaddisznóhus páczban | 325 |
| Különlegességek | 328 |
| Aranyos szeletek - Borleves | 328 |
| Burgonyafőző | 329 |
| Cseresnyerétes - Czitromszörp | 334 |
| Eper-krém | 335 |
| Gyümölcssajtoló | 331 |
| Kanonokleves | 328 |
| Kocsonya kezelése | 331 |
| Lekvár földieperből | 334 |
| Málna- és ribizkenedv eltevése | 333 |
| Mandulás torma | 328 |
| Nyári sonka | 332 |
| Rántott, aszalt szilva | 326 |
| Ribizkecsemege | 335 |
| Sonkás palacsinta - Spárga | 336 |
| Vad- és szárnyaspolcz | 330 |
| Hogyan együnk? | 339 |
| Az asztalterités divatja | 334 |
| Tengeri rák | 350 |
| Békaczomb sülve | 359 |
| Béka mártással | 360 |
| Becsinált békaczomb - Csigák | 354 |
| Csiga hussal töltve | 355 |
| Csiga haltöltékkel - Csiga zöldséggel | 356 |
| Csiga zsemlyemorzsával - Csigavagdalék | 359 |
| Főtt csiga | 356 |
| Földi csiga - Osztriga - Osztriga páczolva | 357 |
| Osztriga sülve - Osztriga mártással | 358 |
| Rák mártással | 360 |
| Rántott békaczomb | 354 |
| Szardellavaj | 358 |
| Szardellás csiga | 359 |
| Teknősbéka mártással | 353 |
| Teknősbéka más módra | 353 |
| Teknősbéka vagdalva - Teknősbéka | 352 |
| Teknősbéka rántva | 352 |
| Tengeri rák mayonnaissel - Tengeri rákok | 351 |
| Tengei rák borral | 360 |
| Pástétom teknősbékából | 353 |
| Mártások | 361 |
| Almamártás | 370 |
| Angol rummártás | 365 |
| Bormártás | 367 |
| Barczkmártás | 371 |
| Bechamelmártás | 373 |
| Birskörte vagy almamártás | 365 |
| Czitrom-mártás | 362 |
| czitrom-mártás | 370 |
| Eczetes torma | 365 |
| Fokhagyma-mártás | 361 |
| Füszeres mártás | 369 |
| Finom tatármártás | 372 |
| Gombamártás | 365 |
| Gombamártás | 366 |
| Gombamártás | 369 |
| Gyümölcsmártások | 370 |
| Hagymamártás - Heringmártás | 373 |
| Hideg heringmártás | 368 |
| Hideg ompadourmártás | 372 |
| Kapri-mártás | 364 |
| Kapor-mártás | 362 |
| Köszméte-mártás | 370 |
| Köménymagos-mártás | 361 |
| Máj-mártás | 364 |
| Mazsolamártás | 371 |
| Mandulás tormamártás - Ördögmártás | 374 |
| Portugál-mártás | 374 |
| Paradicsom-mártás | 361 |
| Paradicsom-mártás olaszosan | 374 |
| Paradicsom-mártás | 368 |
| Pörkölt czukormártás | 372 |
| Remoulade-mártás | 364 |
| Ribizke-mártás | 371 |
| Sóska-mártás | 363 |
| Sárgarépa-mártás - Spanyol-mártás | 365 |
| Spanyol-mártás | 369 |
| Sajtos-mártás | 373 |
| Szardella-mártás | 363 |
| Tatár-mártás | 366 |
| Tejfeles uborka-mártás | 367 |
| Torma mártás | 362 |
| Torma-mártás zsemlyével | 363 |
| Tojás-mártás | 368 |
| Tej-mártás | 368 |
| Vörösrépa-mártás | 361 |
| Vöröshagyma-mártás | 365 |
| Vöröshagyma-mártás | 367 |
| Vanilia-mártás | 371 |
| Zöldséges-mártás | 368 |
| Saláták | 375 |
| Almakompot geleével | 385 |
| Bab saláta | 382 |
| Burgonya slaáta zellerrel | 375 |
| Burgonya saláta | 382 |
| Fejes saláta | 376 |
| Fokhagymás uborka saláta | 378 |
| Franczia saláta | 378 |
| Főtt vörösrépa | 380 |
| Hering saláta - Hus saláta | 381 |
| Hónaposretek saláta | 383 |
| Hideg tökkocsonya | 384 |
| Káposzta saláta | 375 |
| Káposzta saláta | 377 |
| Lencse saláta | 383 |
| Marhaszáj saláta | 381 |
| Nyers káposzta olajjal - Nyers vörösrépa | 384 |
| Olasz saláta | 378 |
| Paprika saláta | 380 |
| Reszelt burgonya ssaláta | 374 |
| Saláta vajas mártásban | 385 |
| Spárga saláta | 384 |
| Szardella saláta | 379 |
| Töltött saláta | 375 |
| Tejfölös uborka saláta | 379 |
| Uborka saláta | 380 |
| Vegyes saláta | 377 |
| Vöröskáposzta saláta | 382 |
| Zeller saláta - Zöldség saláta | 379 |
| Zöldbab saláta | 382 |
| Zeller saláta | 384 |
| Főzelékek | 385 |
| Babfőzelék | 392 |
| Babfőzelék | 393 |
| Babéros savanyu burgonya | 397 |
| Borsó áttörve | 388 |
| Borsó vajjal - Borsó petrezselyemmel | 389 |
| Burgonyafőzelék | 395 |
| Burgonya hussal | 396 |
| Czukorboró | 386 |
| Eczetes burgonya | 396 |
| Főtt burgonya | 395 |
| Hámozott borsó | 387 |
| Mártásos burgonya | 396 |
| Paradicsomos jurgita | 392 |
| Paradicsomos burgonya | 395 |
| Rántott burgonya | 397 |
| Risi-Bisi | 387 |
| Savanyu burgonyafőzelék | 398 |
| Száraz borsó | 385 |
| Száraz borsófőzelék | 387 |
| Szemes borsó - Szemes zöld borsó | 386 |
| Tök almával | 389 |
| Fejes saláta | 375 |
| Tök sütve - Tök tejfölösen - Töltött tök | 390 |
| Tökkáposzta | 391 |
| Tojásos burgonya | 396 |
| Tojásos burgonya | 398 |
| Zöld borsó csirkével - Zöld borsó egészben | 388 |
| Zöldbab | 392 |
| Zöldbab spárga módra | 393 |
| Zöldbab | 394 |
| Italok | 399 |
| Angol puncs | 399 |
| Eperpálinka | 401 |
| Grog - Közönséges czitromos puncs | 400 |
| Köménylikör | 401 |
| Meleg tojásos puncs | 400 |
| Meggypálinka | 401 |
| Puncs | 399 |
| Pezsgő puncs | 400 |
| Tea | 399 |
| Gyümölcsök, főzelékek | 402 |
| Ananász | 411 |
| Baraczk | 405 |
| Baraczklekvár készítése | 414 |
| Birsalma-sajt | 417 |
| Cseresznye | 405 |
| Dinnyehaj | 403 |
| Eper | 404 |
| Finom gomba lefőzése | 408 |
| Gyümölcslé | 406 |
| Köszméte | 403 |
| Kovászos uborka télire | 408 |
| Körte | 404 |
| Kaprot eltenni | 409 |
| Káposzta besavanyitása | 412 |
| Konyhai füszernövények megőrzése | 418 |
| Málnaszörp készítése | 414 |
| Őszibarack aszalva | 402 |
| Paradicsom | 407 |
| Petrezselyemzöldje rántva | 410 |
| Pemetefü-szörp | 413 |
| Paradicsom eltartása eczettel és borral | 415 |
| Préselt narancshéj - Ringló | 402 |
| Szarvasgomba eltartása | 409 |
| Szilvasajt | 415 |
| Tök eltevése télre | 418 |
| Vegyes főtt gyümölcs | 406 |
| Vizbe rakott uborka | 415 |
| Zöld borsó párolva | 410 |
| Zöldségaszalás - Zöldborsó befőzve | 411 |