kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | "Magyar Kereskedelmi Közlöny" Hírlap és Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
| Oldalszám: | 350 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| A húsokról | 6 |
| A húsok előkészítése | 14 |
| A pecsenyék felszeletelése | 16 |
| Előszó | 3 |
| Más termékekről | 8 |
| Sertéshús | 20 |
| Levesek | |
| Agyvelő-leves | 24 |
| Aprólékleves | 25 |
| Barnaleves | 28 |
| Barnaleves rántott borsóval | 24 |
| Burgonyaleves sajttal | 29 |
| Csontvelő gombóc leves | 27 |
| Daragombóc leves | 33 |
| Francia leves új módja | 30 |
| Gombaleves | 30 |
| Gulyásleves | 32 |
| Halleves | 32 |
| Húsleves | 22 |
| Jó marhahús leves | 22 |
| Kanonokleves | 26 |
| Kaporleves | 29 |
| Karfiolleves | 35 |
| Kolbászleves | 35 |
| Korhelyleves | 28 |
| Közönséges húsleves tyúkkal | 23 |
| Kucsmagomba-leves | 31 |
| Leves csiperkegombával | 30 |
| Leves sáfrán nélkül | 23 |
| Leves tüdőtáskával | 33 |
| Lúdaprólék-leves | 34 |
| Lúdmáj-leves | 27 |
| Májashablepény-leves | 26 |
| Májleves | 25 |
| Marhafark-leves | 23 |
| Paprikás leves | 32 |
| Rákleves | 33 |
| Rizsleves | 34 |
| Sajtos leves | 30 |
| Sárgarépa-leves | 26 |
| Spárgaleves | 29 |
| Szágóleves | 25 |
| Tojásdara-leves | 28 |
| Törtmáj-leves | 27 |
| Tyúkleves | 35 |
| Vadászleves | 25 |
| Vadhús-leves | 27 |
| Vágott tüdőleves | 24 |
| Virág-kel leves | 29 |
| Zellerleves | 31 |
| Böjtös levesek | |
| Bableves | 38 |
| Becsinált leves | 36 |
| Böjti rákleves | 37 |
| Borleves | 36 |
| Burgonyaleves | 42 |
| Cibereleves | 40 |
| Gombaleves | 38 |
| Halikraleves | 42 |
| Jászlebbencs | 42 |
| Köménymagos leves | 37 |
| Lencseleves | 37 |
| Leves zsemlyeszeletekkel | 36 |
| Paradicsomleves | 42 |
| Salátaleves | 40 |
| Sörleves | 39 |
| Sóskaleves | 40 |
| Szarvasgomba-leves | 41 |
| Tápiókaleves | 41 |
| Tejleves | 39 |
| Tojásos leves | 36 |
| Vöröshagymaleves | 40 |
| Zöldbableves | 39 |
| Zöldborsóleves rizszsel | 41 |
| Zöldségleves | 39 |
| Előételek | |
| Aranyos szeletek | 68 |
| Becsinált békacomb | 64 |
| Bibicztojás | 67 |
| Buktatott tojás | 52 |
| Burgonya karikák | 66 |
| Burgonya pite | 55 |
| Finom rántotta | 49 |
| Frikandó | 64 |
| Gombaszeletek | 47 |
| Gomba tojással | 48 |
| Habart tojás spárgával és rákfarkkal | 53 |
| Ham and eggs | 63 |
| Hamis nyelv | 64 |
| Kaviárszelet | 62 |
| Keserűgomba | 46 |
| Kirántott sonka | 45 |
| Kolbászkák velővel | 67 |
| Kucsmagomba | 45 |
| Laska-pástétom | 53 |
| Lúdmáj-pástétom | 66 |
| Májvagdalék | 65 |
| Makkaroni pástétom | 54 |
| Mustáros vese | 59 |
| Nyelv citrommártással | 61 |
| Nyelv zöldséggel | 58 |
| Omlette piritott vesével | 44 |
| Palacsinta-tekercs | 46 |
| Paprikás csibével töltött palacsinta | 65 |
| Paprikás vese | 58 |
| Pilaf csirkehússal | 62 |
| Rántott burgonya | 44 |
| Rántott tojás | 51 |
| Rántott velő | 45 |
| Rizotto csemegerákkal | 54 |
| Rizottó szalonnával | 56 |
| Rizs sajttal | 62 |
| Sajtos omlette | 44 |
| Sajtos tojás | 60 |
| Savanyu tojás | 48 |
| Savanyu vese | 55 |
| Sódartekercs angolosan | 63 |
| Sódartekercs | 60 |
| Sodralék csiperkegombával | 51 |
| Sonkás karfiól | 65 |
| Sonkás palacsinta | 63 |
| Szalonnás omlette | 47 |
| Szegedi velős borított | 61 |
| Tojásos burgonya | 68 |
| Tojáspalacsinta | 49 |
| Tojás vagdalékkal | 50 |
| Töltött burgonya | 48 |
| Töltött gomba | 47 |
| Töltött kagylók | 65 |
| Töltött rántott kiflik | 56 |
| Töltött rizs | 57 |
| Töltött tojás | 52 |
| Tüdő rizskásával | 60 |
| Tüdő savanyu lével | 59 |
| Tükörtojás lúdmájjal | 46 |
| Vajas tészta hússal | 57 |
| Velőkolbászkák | 58 |
| Velőragout | 55 |
| Velős szeletek | 43 |
| Vese mártással | 59 |
| Marhahús | |
| Angol sült | 76 |
| Angol sült más módja | 76 |
| Beafsteack | 86 |
| Beafsteack kapart húsból | 88 |
| Beafsteack mártással | 87 |
| Beafsteack roston sütve | 90 |
| Bordapecsenye | 91 |
| Erdélyi tokány | 82 |
| Eszterházy-rostélyos | 84 |
| Felsárszelet töltve | 77 |
| Fojtott marhahús | 70 |
| Főtt marhahús | 69 |
| Francia rostélyos | 83 |
| Gombás sült | 78 |
| Hagymás sült | 77 |
| Hús pilaffal | 75 |
| Huszárpecsenye | 82 |
| Huszár-szelet | 81 |
| Imperiál-szelet | 79 |
| Lábas rostélyos | 83 |
| Lengyel felsár | 85 |
| Magyar rostélyos | 74 |
| Mandulás tormamártás | 73 |
| Marhahús angolosan | 76 |
| Marhahús barnára készítve | 70 |
| Marhahús hidegen | 72 |
| Marhahús-ragout | 75 |
| Marhahús rizszsel | 70 |
| Marhahús tejfeles mártással | 71 |
| Marhapaprikás | 73 |
| Nápolyi beafsteack | 87 |
| Nelson-szelet | 80 |
| Nyárson sült | 79 |
| Ökörfark | 75 |
| Olasz marhahús (Stuffato) | 72 |
| Paprikás szelet | 74 |
| Paprikás-szelet | 81 |
| Párolt marhahús | 71 |
| Roastbeaf | 90 |
| Rostélyos franciásan | 91 |
| Rostélyos gyorsan sütve | 92 |
| Serpenyős rostélyos | 84 |
| Szalonnás marhahús | 73 |
| Szegyfej tormamártással | 73 |
| Székely gulyás | 74 |
| Szüz-sült | 79 |
| Tésztában sült vesepecsenye | 89 |
| Tojásos sült | 80 |
| Töltött rostélyos | 88 |
| Töltött rostélyos bajorosan | 83 |
| Tüzött vesepecsenye | 88 |
| Vesepecsenye angolosan | 91 |
| Vesepecsenye apró burgonyával | 89 |
| Vesepecsenye magyarosan | 86 |
| Vesepecsenye sülve | 85 |
| Vetrec | 78 |
| Vöröshagymás rostélyos | 84 |
| Wellington vesepecsenye | 86 |
| Zöldséges pecsenye | 81 |
| Zsiványpecsenye | 92 |
| Borjúhús | |
| Becsinált borjuvelő | 104 |
| Borjuagyvelő citrommártásban | 101 |
| Borjubecsinált | 105 |
| Borjubecsinált | 111 |
| Borjucimer | 112 |
| Borjucomb | 99 |
| Borjucomb fűszeresen | 109 |
| Borjucomb hollandi módon | 95 |
| Borjucroquette | 95 |
| Borjufej frikasszirozva | 99 |
| Borjufej töltve | 102 |
| Borjufrikandó sóskával | 98 |
| Borjufül csiperkegombával | 113 |
| Borjuháj sütve | 101 |
| Borjuhús paradicsommal | 114 |
| Borjuhús párolva | 108 |
| Borjuhús sütve | 109 |
| Borjuikra makaronival | 94 |
| Borjuikra-pástétom | 105 |
| Borjukarbonád káprival | 102 |
| Borjukotelette hidegen | 100 |
| Borjuláb és borjufej kirántva | 96 |
| Borjuláb és fej tojással | 103 |
| Borjuláb töltve | 97 |
| Borjumáj | 101 |
| Borjumáj paprikásan | 95 |
| Borjunyelv | 107 |
| Borjupástétom | 114 |
| Borjupörkölt | 94 |
| Borjupörkölt | 107 |
| Borjusült | 111 |
| Borjuszegy spárgával, rákkal és zöldborsóval töltve | 106 |
| Borjuszelet | 105 |
| Borjuszelet | 106 |
| Borjuszelet hagymával | 103 |
| Borjuszelet sóskamártással | 109 |
| Borjuszelet szalonnával | 110 |
| Borjuszelet tejfeles citrommártással | 103 |
| Borjutekercs | 112 |
| Borjutüdő lisztmártással | 107 |
| Borjutüdő mártással | 96 |
| Borjuvagdalék | 110 |
| Borjuvagdalék (krokett) | 93 |
| Borjuvese | 98 |
| Borjuvese | 113 |
| Borjuvesés | 105 |
| Csavart borjuhús | 96 |
| Hamis lazac borjuhúsból | 97 |
| Kirántott borjuaprólék | 112 |
| Paprikás borjuszelet | 111 |
| Párolt borjufrikandó | 99 |
| Piritott borjumáj | 111 |
| Rántott borjuvelő | 104 |
| Savanyu borjumáj | 104 |
| Sült borjufej | 112 |
| Tejfölös borjuszelet | 110 |
| Töltött borjumell | 113 |
| Tüzdelt borjunyelv | 115 |
| Disznóhús | |
| A magyar sonkapác más módon | 121 |
| A sertésölés | 116 |
| A sonka kezelése | 119 |
| Aszpik | 122 |
| Magyar sonkapác | 120 |
| Sonkafüstölés | 120 |
| Sonka vadmódra | 121 |
| Prágai sonka | 122 |
| Disznósajt, hurka, kolbász, véres stb. készítése | |
| Apró tormás kolbászok | 129 |
| Disznósajt | 125 |
| Fasirozott kolbász | 128 |
| Finom préselt kolbász | 127 |
| Hideg kolbász | 126 |
| Hurkatöltés | 123 |
| Kitünő hideg májas | 131 |
| Kolbász libamájjal | 129 |
| Kolbász vegyes húsból | 129 |
| Májas hurka | 124 |
| Májas kolbász | 127 |
| Nyári disznósajt | 126 |
| Párisi kolbász | 130 |
| Sonka kolbász | 128 |
| Szardellás kolbász | 130 |
| Téli disznósajt | 125 |
| Véres hurka | 124 |
| A disznóhús egyéb felhasználása | |
| Disznócomb | 132 |
| Disznóhús paradicsommal | 136 |
| Disznóoldalas | 135 |
| Disznópörkölt | 136 |
| Füle-farka | 138 |
| Házi szalámi | 131 |
| Hideg töltelék | 132 |
| Füstölt húst eltenni | 140 |
| Füstölt sonka megóvása | 140 |
| Kirántott sonka | 140 |
| Kocsonya | 140 |
| Magyar kocsonya | 141 |
| Nyári sonka | 139 |
| Sertéscomb savanyuan | 136 |
| Sertésfilet hidegen | 134 |
| Sertésgaltin | 139 |
| Sertéshús kásával | 137 |
| Sertéshús pácolva | 134 |
| Sertéskotlett | 134 |
| Sertéssült gesztenyével | 133 |
| Sertéssült hagymával | 133 |
| Sertéssült ropogósan | 133 |
| Sertésszeletek | 135 |
| Sonka madeirában | 138 |
| Sült sonka | 137 |
| Sült sonka | 138 |
| Székely gulyás | 136 |
| Töltött disznóláb | 135 |
| Tüzdelt fehér pecsenye | 132 |
| Zsírolvasztás | 141 |
| Malachús | |
| Malac nyárson | 144 |
| Malacpaprikás | 142 |
| Malacpecsenye | 142 |
| Malacvagdalék | 143 |
| Töltött malac | 143 |
| Vagdalék malachúsból | 143 |
| Birka- és bárányhús | |
| Báránybecsinált | 150 |
| Bárányfej | 147 |
| Bárányhús párolva | 151 |
| Bárányhús sütve | 148 |
| Báránymáj vagdalva | 150 |
| Báránypörkölt | 145 |
| Báránypörkölt | 150 |
| Báránypörkölt más módon | 146 |
| Bárányszegy | 147 |
| Bárányszelet vagdalékkal | 151 |
| Bárány töltve | 149 |
| Birkafilet | 145 |
| Birkakotlett | 145 |
| Bográcsos ürühús | 155 |
| Ugyanaz juhászosan | 156 |
| Birkakotlettek gombával | 146 |
| Birkakotlett zöldborsóval | 147 |
| Birkakotlett zsemlyemorzsával | 147 |
| Kapros ürühús | 152 |
| Nyárson sült ürüszelet | 153 |
| Pácolt ürücomb | 156 |
| Paradicsomos ürüsült | 153 |
| Paradicsomos ürüsült | 154 |
| Párolt juhcomb | 149 |
| Rizses ürüsült | 153 |
| Sült ürücomb | 156 |
| Szardellás ürüsült | 155 |
| Tárkányos bárányszegy | 148 |
| Tejfeles báránysült | 148 |
| Tüzdelt ürüsült | 152 |
| Ürüborda sülve | 154 |
| Ürücomb párolva | 151 |
| Ürüfark lengyelesen | 157 |
| ürüsült sárgarépával | 155 |
| Szárnyasok | |
| A szárnyasok kezelése | 158 |
| Becsinált fogoly | 199 |
| Császármadár | 206 |
| Csirkecombok | 168 |
| Csirke forrázva | 168 |
| Csirke francia mártással | 171 |
| Csirke gesztenyével töltve | 173 |
| Csirke gombával | 172 |
| Csirke hússal töltve | 162 |
| Csirke karfiollal | 172 |
| Csirkeleves | 159 |
| Csirke mayonaissel | 164 |
| Csirke paradicsommártással | 162 |
| Csirke-ragout | 164 |
| Csirkés saláta | 169 |
| Csirke szalonnában | 163 |
| Csirke vad módra | 169 |
| Csirke vérmártással | 165 |
| Csirke zöldborsóval és rákfarkkal | 164 |
| Galamb sülve | 195 |
| Gesztenyével töltött liba | 185 |
| Fácán angolosan | 196 |
| Fácán mártással | 197 |
| Fácánpecsenye | 198 |
| Fácán szarvasgombával | 198 |
| Fajd nyárson | 202 |
| Fajdvagdalék | 203 |
| Fenyőmadár | 205 |
| Fenyőmadár bélestől | 206 |
| Fenyőmadár nyárson | 206 |
| Fogoly kocsonyában | 201 |
| Fogoly mártással | 200 |
| Fogoly más módra | 200 |
| Fogoly nyelvvel | 202 |
| Fojtott libamell | 185 |
| Fürj köntösben | 207 |
| Fürj szalonnával | 208 |
| Fürj zsemlyével | 208 |
| Füstölt liba | 186 |
| Füstölt szárnyas | 170 |
| Kacsa gesztenyével | 181 |
| Kacsamáj | 181 |
| Kacsa nyárson | 181 |
| Kacsa sülve | 180 |
| Kacsa vadmódra | 183 |
| Kacsa zöldséggel | 183 |
| Kappan csigával | 173 |
| Kappan kagylócskákkal | 174 |
| Kappan szardellával | 173 |
| Kappan zöldséggel | 175 |
| Káposztás fácán | 199 |
| Kocsonyázott lúdmáj | 191 |
| Libasült | 184 |
| Libaaprólék | 187 |
| Libaaprólék gombával | 188 |
| Libaaprólék rizskásával | 188 |
| Liba hidegen | 186 |
| Libakolbász | 192 |
| Libamáj kocsonyában | 191 |
| Libamáj kisütve | 188 |
| Lúdmáj mártással | 191 |
| Libamájpástétom madeiramártással | 190 |
| Libatöpörtyü | 187 |
| Libavér | 187 |
| Ludaskása | 188 |
| Mártásos töltött csirke | 167 |
| Narancsmártásos csirke | 169 |
| Nyárson sült fürj | 208 |
| Nyárson sült fogoly | 200 |
| Nyárson sült liba | 184 |
| Nyárson sült pulyka | 178 |
| Olasz rizottó fiatal fajddal | 205 |
| Pácolt csirke | 163 |
| Pácolt fogoly | 201 |
| Paprikás csirke | 168 |
| Paprikás pulyka | 179 |
| Pástétom csirkéből | 164 |
| Páva sülve | 203 |
| Piritott liba | 192 |
| Pörkölt tyúk magyarosan | 174 |
| Pulyka- és réceszárny vagdalék | 183 |
| Pulykafilék gesztenyével | 180 |
| Pulyka főzelékkel | 179 |
| Pulyka pörkölve | 177 |
| Pulyka sülve | 177 |
| Pulykaszeletek fricandeauban | 177 |
| Ragout vadkacsából | 194 |
| Rántott csirke | 160 |
| Rizottó fürjjel | 207 |
| Rizottó verébbel | 204 |
| Rizses fürj | 207 |
| Rizses kacsa | 182 |
| Sült csirke bajorosan | 166 |
| Sült csirke | 160 |
| Sült fajdtyúk | 202 |
| Sült fogoly | 199 |
| Sült kappan más módon | 176 |
| Sült kappan | 175 |
| Sült libamáj gombával | 189 |
| Sült vadgalamb | 195 |
| Sütőben sült csirke | 161 |
| Szalonka és szalonka-bél | 209 |
| Szalonkák kenyérszeleteken sütve | 210 |
| Szalonka mártással | 210 |
| Szalonka nyárson | 209 |
| Szalonka tejfellel | 211 |
| Szalonkavagdalék | 212 |
| Szalonka vörös borban párolva | 211 |
| Szalonnával sütött kappan | 175 |
| Szarvasgomba pulykakörzettel | 180 |
| Tejfölös császármadár | 206 |
| Tojásos csirke | 163 |
| Tojással töltött kappan | 174 |
| Töltött csirke | 161 |
| Töltött fácán | 196 |
| Töltöt libamell | 185 |
| Töltött lúd vagy kacsa | 182 |
| Töltött vadkacsa nyárson | 194 |
| Tüzdelt csirkemellek | 170 |
| Tüzdelt libamáj | 190 |
| Túzokmell | 203 |
| Tyúk és galamb cricassée | 176 |
| Vadgalamb borral | 195 |
| Vadkacsa | 193 |
| Vadkacsa szalonnával | 194 |
| Vadliba | 193 |
| Vagdalt pulyka | 179 |
| Valódi magyaros paprikás csirke | 167 |
| Velős csirke | 172 |
| Veréb | 204 |
| Zöldséges csirke | 166 |
| Zöldséges csirke más módon | 170 |
| Zöldséges pulyka | 178 |
| Halak | |
| A halakról | 213 |
| Alföldi hal | 218 |
| Angolna | 221 |
| Angolna | 238 |
| Angolna gombával | 239 |
| Angolna mártással | 238 |
| Borshal | 237 |
| Borshal sülve | 238 |
| Brunziano | 248 |
| Csuka tejfölösen | 230 |
| Csuka vagdalékkal | 231 |
| Csuka zsemlyemorzsával | 234 |
| Fogas mártással | 228 |
| Fogas mayonaissel | 246 |
| Fogas paprikás mártással | 229 |
| Fogas vajjal | 229 |
| Halászos hal | 215 |
| Hal kirántva | 249 |
| Hallé | 239 |
| Hal mártással | 236 |
| Hal marinirozva | 237 |
| Hal rácosan | 246 |
| Hal-ragout | 248 |
| Harcsa káposztával | 247 |
| Harcsaleves káposztával | 219 |
| Hering | 245 |
| Halmayonaise | 220 |
| Harcsa zöld mártásban | 223 |
| Harcas káposztával | 223 |
| Harcsa kisülve | 223 |
| Kecsege hidegen | 221 |
| Kékre főtt pisztráng | 227 |
| Kékre főtt ponty | 225 |
| Kuszhal | 245 |
| Lazac főve | 220 |
| Lazac olajjal | 239 |
| Lazac párolva | 240 |
| Magyar potyka | 219 |
| Magyar sült hal | 218 |
| Mayonaise | 237 |
| Mayonaizes kecsege | 242 |
| Menyhal | 221 |
| Menyhal | 244 |
| Paprikás hal | 217 |
| Paprikás hal sütve | 219 |
| Piritott bárdhal | 248 |
| Pisztráng töltve | 228 |
| Pisztráng vörös borban | 228 |
| Ponty aszpikkal | 224 |
| Ponty csehesen | 224 |
| Ponty hidegen | 226 |
| Ponty kirántva | 226 |
| Ponty paprikásan | 225 |
| Ponty roston | 226 |
| Rózsahal | 244 |
| Süllő hidegen | 236 |
| Süllő mayonaissel | 246 |
| Süllő vagy csuka töltve | 234 |
| Süllő vajjal | 235 |
| Süllő zöldséggel | 236 |
| Süllő zsemlyemorzsával | 235 |
| Sült csuka | 230 |
| Sült pisztráng | 227 |
| Sült ponty | 226 |
| Sült tőkehal | 244 |
| Szálkanélküli hal | 233 |
| Szardellás csuka | 234 |
| Szardellás süllő | 236 |
| Szardinia portugál módon | 247 |
| Szegedi halászlé | 217 |
| Szegedi halpaprikás | 215 |
| Szegedi halpaprikás más módon | 216 |
| Tatármártás | 220 |
| Tejfeles tőkehal | 222 |
| Tengeri bárdhal | 247 |
| Tengeri hal | 249 |
| Tengeri maklárhal | 247 |
| Tengeri nyelv sülve | 248 |
| Tinnhal olajban | 241 |
| Tőkehal burgonyával | 241 |
| Tőkehal forralva | 243 |
| Tőkehal rántva | 240 |
| Tőkehal vajjal | 243 |
| Töltött csuka | 233 |
| Tok mártással | 222 |
| Tokhal fűszeresen | 242 |
| Tokhal párolva | 243 |
| Tormás csuka | 231 |
| Turbot sülve | 241 |
| Tüzdelt csuka | 231 |
| Vagdalt csuka burgonyagaluskával | 232 |
| Rákok | |
| Főtt rák | 250 |
| Rák ecetben főve | 250 |
| Rák mártássl | 251 |
| Rákpaprikás | 251 |
| Rák-töltelék | 251 |
| Rizottó édesvizi rákkal | 250 |
| Tengeri rák | 252 |
| Tengeri rák borral | 251 |
| Tengeri rák mayonaissel | 253 |
| Tengeri rák más módon | 253 |
| Békák, csigák, osztriga, szardella | |
| Békacomb becsinálva | 256 |
| Béka mártással | 260 |
| Csiga zöldséggel | 257 |
| Csigahús haltöltelékkel | 257 |
| Csiga hússasl töltve | 256 |
| Csigavagdalék | 259 |
| Földi csiga | 257 |
| Főtt csiga | 256 |
| Osztriga | 258 |
| Osztriga mártással | 259 |
| Osztriga pácolva | 258 |
| Osztriga sülve | 259 |
| Rántott békacomb | 256 |
| Szardellavaj | 259 |
| Szardellás csiga | 260 |
| Teknősbéka | 254 |
| Teknősbéka kirántva | 255 |
| Teknősbéka más módra | 255 |
| Teknősbéka-pástétom | 255 |
| Teknősbéka vagdalva | 254 |
| Vadak | |
| Boritott nyúl | 265 |
| Fazekas nyúl | 266 |
| Francia nyúl gombával | 266 |
| Fűszeres vaddisznóhús | 274 |
| Hogyan kell a nyulat megnyúzni | 261 |
| Kocsonyázott nyúl | 268 |
| Medvesült | 276 |
| Medvetalp roston | 276 |
| Nyúl babérral | 265 |
| Nyúlfilet | 267 |
| Nyúlfilets a la provancale | 267 |
| Nyúlgerinc franciásan | 265 |
| Nyúlhát | 264 |
| Nyúl libamájjal | 268 |
| Nyúl nyárson | 262 |
| Nyúl pác nélkül | 263 |
| Nyúlpaprikás | 264 |
| Nyúlpástétom | 268 |
| Nyúlpástétom más módon | 269 |
| Őzcomb | 269 |
| Őzcomb nyárson | 270 |
| Őzpaprikás | 269 |
| Őzszeletek | 271 |
| Őzszeletek spanyol mártással | 272 |
| Őzsült | 271 |
| Pácolt nyúl | 264 |
| Pácolt őzcomb | 271 |
| Pácolt zergehús | 275 |
| Párolt szarvashús | 273 |
| Sült őzhát | 270 |
| Szarvasfilet bormártással | 272 |
| Szarvashús mártással | 274 |
| Szarvasragout | 273 |
| Szarvasssült | 272 |
| Vaddisznó pácban | 275 |
| Vaddisznószeletek | 275 |
| Vaddisznó vörös borral | 274 |
| Vagdalt nyúl | 262 |
| Vagdalt őzhát | 270 |
| Mártások | |
| Almamártás | 284 |
| Angos rumos mártás | 278 |
| Barackmártás | 285 |
| Birskörte- vagy almamártás | 279 |
| Bormártás | 282 |
| Citrommártás | 278 |
| Citrommártás | 284 |
| Ecetes torma | 281 |
| Gombamártás | 281 |
| Gyümölcsmártás | 285 |
| Fűszermártás | 284 |
| Heringmártás | 287 |
| Hideg heringmártás | 283 |
| Hideg Pompadour-mártás | 287 |
| Fokhagymamártás | 277 |
| Kapormártás | 278 |
| Kaprimártás | 279 |
| Köménymagos mártás | 277 |
| Madeiramártás | 287 |
| Májmártás | 280 |
| Mandulás tormamártás | 288 |
| Mazsolamártás | 286 |
| Ördögmártás | 288 |
| Paradicsommártás | 282 |
| Paradicsommártás olaszosan | 288 |
| Pörköltmártás | 286 |
| Portugál mártás | 288 |
| Pöszmétemártás | 285 |
| Remou lade mártás | 280 |
| Ribizkemártás | 286 |
| Sajtos mártás | 287 |
| Sárgarépamártás | 280 |
| Sóskamártás | 279 |
| Spanyol mártás | 281 |
| Szardellamártás | 278 |
| Tatármártás | 282 |
| Tejfeles ugorkamártás | 282 |
| Tejmártás | 286 |
| Tojásmártás | 283 |
| Tormamártás zsemlyével | 281 |
| Vaniliamártás | 285 |
| Vöröshagymamártás | 279 |
| Vörösrépamártás | 277 |
| Zöldséges mártás | 283 |
| Saláták | |
| Burgonyasaláta | 289 |
| Burgonyasaláta | 295 |
| Endiviasaláta | 297 |
| Fejes saláta | 290 |
| Fokhagymás uborkasaláta | 291 |
| Főtt vörösrépa-saláta | 294 |
| Francia saláta | 292 |
| Heringsaláta | 295 |
| Hónapos retek-saláta | 297 |
| Hússaláta | 294 |
| Káposzta saláta | 290 |
| Lencsesaláta | 296 |
| Nyers káposzta lenolajjal | 296 |
| Nyers vöröshagymasaláta | 296 |
| Olasz saláta | 292 |
| Paprikasaláta | 294 |
| Reszelt burgonyasaláta | 290 |
| Saláta vajmártásban | 297 |
| Spárgasaláta | 297 |
| Szardellasaláta | 293 |
| Tejessaláta | 289 |
| Tejfölös ugorkasaláta | 293 |
| Töltött saláta | 289 |
| Uborkasaláta | 294 |
| Vegyes saláta | 291 |
| Vöröskáposzta-saláta | 296 |
| Zellersaláta | 293 |
| Zöldbabsaláta | 295 |
| Zöldségsaláta | 292 |
| Főzelékek | |
| Babéros savanyu burgonya | 310 |
| Babfőzelék | 305 |
| Babfőzelék | 306 |
| Burgonyafőzelék | 307 |
| Burgonya hússal | 310 |
| Cukorborsó | 300 |
| Ecetes burgonya | 309 |
| Főtt burgonya | 309 |
| Hideg tökkocsonya | 299 |
| Kolozsvári káposzta | 299 |
| Magyaros paprikás burgonya | 312 |
| Mártásos burgonya | 309 |
| Paradicsomos burgonya | 308 |
| Paradicsomos zöldbab | 306 |
| Rántott burgonya | 311 |
| Rizi-bizi | 302 |
| Savanyuburgonyafőzelék | 311 |
| Száraz borsó | 300 |
| Száraz borsófőzelék áttörve | 302 |
| Szemes borsó | 301 |
| Szemes zöldborsó | 301 |
| Tök almával | 303 |
| Tökkáposzta | 304 |
| Tök tejfellel | 303 |
| Tök sülve | 303 |
| Töltött káposzta | 298 |
| Töltött tök | 304 |
| Zöldbab | 306 |
| Zöldbab | 307 |
| Zöldborsó csirkével | 302 |
| Uborka, főzelékfélék és zöldség elrakás télire | |
| Kapor eltartás | 314 |
| Káposztasavanyítás | 316 |
| Konyhai füszernövények megőrzése | 318 |
| Kovászos uborka télire | 313 |
| Paradicsombefőzés | 313 |
| Paradicsom eltartása ecettel és borral | 318 |
| Petrezselyemzöldje szárítva | 314 |
| Savanyitott zöldpaprika | 316 |
| Tök eltevése télire | 318 |
| Vizben eltett uborka | 317 |
| Zöldborsó párolva | 315 |
| Zöldpaprikát töltött paprikának eltenni télire | 317 |
| Zöldségaszalás | 315 |
| Tésztafélék | |
| Barátfüle | 323 |
| Berakott csik | 321 |
| Herőcc | 323 |
| Káposztás tészta | 321 |
| Magyaros turóscsusza | 319 |
| Mákos csik | 320 |
| Metélt tészta | 319 |
| Sajtos makaróni | 323 |
| Sajtos tészta | 320 |
| Sonkás tészta | 321 |
| Szilvás tészta | 322 |
| Tarhonya mellékételnek | 322 |
| Tojásos galuska | 322 |
| Rizskásás ételek | |
| Böjtösleves rizszsel | 325 |
| Magyaros rizs disznóhússal | 325 |
| Marhahús-leves rizszsel | 324 |
| Paprikás tarhonya | 326 |
| Pilaf magyarosan | 326 |
| Rizskása marhahússal magyarosan | 325 |
| Tejes tarhonya | 326 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.