kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Oltalom Alapítvány |
|---|---|
| Kiadás helye: | Debrecen |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | Legyen néktek eledelül |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-7427-79-1 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Előszó az Olvasóhoz | 3 |
| Bevezető | 4 |
| Mi a jelentősége a 100%-ban növényi étrendnek? | 4 |
| Szükséges-e az embernek a húsfogyasztás? | 5 |
| Fogyaszthatunk-e "tiszta" állatokat? | 6 |
| Miért egészségesebb a növényi eredetű étrend? | 7 |
| Mi okozhat puffadást? | 9 |
| Mikor és mit igyunk? | 10 |
| Mivel helyettesíthetjük a tejet és a tejtermékeket? | 11 |
| Mi a gyümölcsök, zöldségek, gabonák és az olajos magvak szerepe és jelentősége? | 11 |
| Túlzásba vihető-e a szénhidrátok fogyasztása? | 13 |
| Hogyan építsük fel mindennapjainkat táplálkozási szempontból? | 14 |
| Receptek | |
| Árpa | |
| Almás, szilvalekváros rakott árpa | 21 |
| Ananászkrémes árpakása | 22 |
| Őszibarackos árpafelfújt | 23 |
| Mákos rakott árpa | 24 |
| Árpareggeli aszalt gyümölcsökkel | 25 |
| Búza | |
| Gyümölcsös búzafelfújt | 26 |
| Főtt búza kesudió tejszínnel | 27 |
| Gyümölcsös bulgur | 28 |
| Banán Betty (Kenyérpuding) | 29 |
| Aszalt szilvás durum grízgombóc | 30 |
| Hajdina | |
| Hajdina gesztenyés diókrémmel | 31 |
| Köles | |
| Meggyes kölesfelfújt | 32 |
| Kölestorta | 33 |
| Töltött kölesgolyók | 34 |
| Kölesmüzli | 35 |
| Kölespuding | 36 |
| Köles meglepetés | 45 |
| Kukorica | |
| Almás polenta | 46 |
| Kukoricás köleskása (Porridge) | 47 |
| Kukoricagombóc | 48 |
| Kukoricatorta | 49 |
| Barnarizs | |
| Reggeli gyümölcsös rizsfelfújt | 50 |
| "Jó reggelt" kása | 51 |
| Narancsos-mazsolás rizs | 52 |
| Rizskehely | 53 |
| Zab | |
| Zabos-tofus müzli | 54 |
| Krémes müzli | 55 |
| Zabtál | 56 |
| Halvás porridge | 57 |
| Zabos palacsinta | 58 |
| Kevert gabonák | |
| Különleges gabonakása | 59 |
| "Időm semmi" gyümölcsös reggeli | 60 |
| Friedheim granola | 65 |
| Kókuszos granola | 66 |
| Sütőtökös granola | 67 |
| Mandulás granola | 67 |
| Kókuszos waffel | 68 |
| Gluténmentes waffel | 69 |
| Rizses waffel | 70 |
| Szójás-zabos waffel | 70 |
| Waffel napraforgómaggal | 71 |
| Mandulás vagy kesudiós waffel | 71 |
| Kevert lisztes waffel | 72 |
| Kevert pelyhes waffel | 72 |
| Többmagos waffel | 73 |
| Tökéletes waffel | 73 |
| Egyéb | |
| Szedres tofukrém | 74 |
| Nutella (mogyorókrém) | 74 |
| Növényi tejek készítése | 75 |
| Függelék I. Gabonák főzési táblázata | 77 |
| Függelék II. Búzalisztek összehasonlítása | 78 |