kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Oltalom Alapítvány |
|---|---|
| Kiadás helye: | Debrecen |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | Legyen néktek eledelül |
| Kötetszám: | 2 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-212-767-6 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Előszó az Olvasóhoz | 3 |
| Milyen betegségekre jók a szakácskönyv receptjei? | 4 |
| Bevezető | 5 |
| A krémesítéshez használt olivaolajról | 6 |
| Miért nem jók a melegen sajtolt olajok? | 6 |
| Egészségesek-e az egyre népszerűbb növényi margarinok? | 8 |
| A civilizációs betegségek egyik oka: az elsavasodás | 9 |
| Az elsavasodás első jelei | 11 |
| A túlsavasodás beteggé tesz | 11 |
| Receptek | |
| Hüvelyesekből készülő pástétomok | |
| Zöldséges földimogyoró pástétom | 12 |
| Csicseriborsó pástétom | 13 |
| Sütőtökös csicseripástétom | 14 |
| Mogyorós csicseripástétom | 15 |
| Bazsalikomos lencsepástétom | 16 |
| Sárgaborsó pástétom | 21 |
| Egyszerű babpástétom | 22 |
| Zelleres babpástétom | 23 |
| Szójás szendvicskrém | 24 |
| Szójavaj | 25 |
| Szójás vajpótló | 26 |
| Szójapástétom | 27 |
| Tofuból készülő pástétomok | |
| Tofus, földimogyorós szendvicskrém | 28 |
| Magyaros tofupástétom | 29 |
| Lestyános sárgarépa pástétom | 30 |
| Tofusalátás szendvicskrém | 31 |
| Tzatziki - Görög kapros uborkakrém | 32 |
| Brokkolis tofupástétom | 33 |
| Olajos magvakból, diófélékből készülő pástétomok | |
| Krémes tökmag pástétom | 34 |
| Diós olívapástétom | 35 |
| Fekete olívabogyó pástétom | 36 |
| Bazsalikomos kesudió pástétom (Pesto) | 45 |
| Kesudiós sajtkrém | 46 |
| Kesusajtkrém szezámmagosan | 47 |
| Kapros mandulavaj | 48 |
| Gabonából készülő pástétomok | |
| Kolbászkrém főtt búzából | 49 |
| Mentás rizspástétom | 50 |
| Sült kukoricapástétom | 51 |
| Kölespástétom ropogós, zsenge karalábéval | 52 |
| Kesudiós vajpótló | 53 |
| Melegszendvics krém kölesből | 54 |
| Póréhagymás kölesvaj | 55 |
| Zöldségekből készülő pástétomok | |
| Brokkolipástétom | 56 |
| Macskabajusz | 57 |
| Padlizsánpástétom | 58 |
| Karfiolpástétom | 59 |
| Kukoricapástétom | 60 |
| Avokádópástétom | 65 |
| Guacamole | 66 |
| Sült paprikapástétom | 67 |
| Ajvar - szerb padlizsánpástétom | 68 |
| Egyéb alapanyagokból készülő pástétomok | |
| Amerikai élesztőpástétom | 69 |
| Fokhagyma pástétom | 70 |
| Kecskeméti hamis májpástétom | 71 |
| Tanácsok a receptek elkészítéséhez | 72 |
| A receptekben használt mértékek | 72 |
| Milyen eszközökkel készülnek el gyorsan a receptek? | 72 |
| Hol szerezzük be a különböző alapanyagokat? | 73 |
| Függelék I.: Lúgos és savas élelmiszerek táblázata | 74 |
| Függelék II.: Az erjedés és puffadás megelőzése | 77 |
| Függelék III.: Élelmiszerek koleszterintartalma | 78 |
| Függelék IV.: Élelmiszerek P/S aránya | 78 |