1.034.209

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A bratislavai (pozsonyi) Liszt Ferenc Klub 1980-1986

Szerkesztő

Kiadó: Liszt Ferenc Klub
Kiadás helye: Pozsony
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 40 oldal
Sorozatcím: Bratislavai (Pozsonyi) Liszt Ferenc Klub évkönyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"A pozsonyi polgár jellemrajzát kialakító tulajdonságok sorában jelentős helyet foglal el az egészséges lokálpatriotizmusból fakadó tudatos hagyományápolás. Ezt a tulajdonságát... Tovább

Előszó

Részlet:
"A pozsonyi polgár jellemrajzát kialakító tulajdonságok sorában jelentős helyet foglal el az egészséges lokálpatriotizmusból fakadó tudatos hagyományápolás. Ezt a tulajdonságát kellőképpen indokolja a város történelmi, kulturális, gazdasági múltjának és jelenének fejlődése, de bizonyos emberi sajátosságoknak bizonyítéka az is, hogy a terjedelmes, rendkívülien sokrétű összképből megkülönböztetett szeretettel ragad ki egyes részleteket a fokozatosabb megbecsülés célzatával. Ezt a vonását rokonszenvessé és helytörténeti szempontból értékessé az a tényező teszi, hogy a kiemelt mozzanatok tisztelete sosem öncélú, hanem minden esetben újabb kulturális értékeket teremtő tevékenységgel társul.
Ezt bizonyítja az is, hogy már több mint egy évszázada gazdagítja a város kultúrtörténeti életét a Liszt-kultusz, mely természetesen különböző változatokban, de tulajdonképpen Liszt és a város legelső találkozásától kezdve fennáll. Liszt Ferenc gyermekkori szereplése még csak a zártkörű zenei esten jelenlévőket ragadta el, és lelkesítette fel pártfogolásra, de második 1839. november 18-i pozsonyi látogatásakor a város már tudatosan kereste a baráti kapcsolatok elmélyítését Liszttel."
Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv