| Kiadó: | Duna Könyvkiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 133 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-968-415-5 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal, fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Előszó - A hosszú és egészséges élet felé | |
| Ajánlás - A kulcs: a változatosság | |
| Bevezető - Tények és hiedelmek a növényi levekről | |
| A levek szerepe a táplálkozásban | 1 |
| A pótszerek veszélyesek lehetnek | 2 |
| A vitaminok felfedezése | 3 |
| A vitaminok szerepe | 3 |
| A levek és az ajánlott, illetve optimális vitaminmennyiség | 5 |
| A friss levek vitaminjai | 7 |
| Ásványi anyagok a friss levekben | 8 |
| A friss levek folyadéktartalma | 9 |
| Enzimek a friss levekben | 10 |
| Aminosavak a friss levekben | 11 |
| Klorofill a friss levekben | 13 |
| A lékúra tervezése | 15 |
| A lakóhelyünk környékén termesztett növények haszna | 15 |
| Mikor igyuk a friss leveket? | 16 |
| Hol szerezhetjük be a legjobb alapanyagokat? | 17 |
| Lékúraminták | 17 |
| Hogyan válasszunk lékészítő gépet? | 19 |
| Lényerők és aprítók (turmixolók) | 19 |
| Nagy fordulatszámú lékészítők | 21 |
| Lékészítés kézzel | 22 |
| Kis fordulatszámú lékészítők | 23 |
| A friss zöldséglé regeneráló hatása: a babcsírától a zöldpaprikáig | 25 |
| A zöldségfélék és a zöld növényi részek erősítik a szervezetet | 30 |
| Jó közérzet - természetes úton | 31 |
| A kulcs: a változatosság | 32 |
| A friss gyümölcslevek tisztító hatása: az almától a szőlőig | 61 |
| Gyümölcscukor, kontra finomított cukor | 64 |
| A gyümölcs - raktározott napenergia | 65 |
| A friss gyümölcslevek tisztító hatása | 65 |
| Enzimek a friss lében | 66 |
| A friss lé folyadéktartalma | 67 |
| Léböjtkúra | 83 |
| A böjtölés haszna | 83 |
| Fizikai változások a böjt alatt | 83 |
| A böjt teljesítése | 85 |
| A böjt befejezése vagy megszakítása | 86 |
| Amit tanácsos és amit nem szabad tenni a böjt alatt | 86 |
| Összefoglalás | 87 |
| Receptek a fris levek elkészítéséhez | 89 |
| Friss gyümölcslevek | 93 |
| Friss gyümölcskrémek | 98 |
| Zölditalok | 100 |
| Búzafűlevek | 103 |
| Friss zöldségitalok | 104 |
| Melyik palackozott italt válasszuk? | 109 |
| Milyen a természetes lé? | 109 |
| Váljék egészségére! | 110 |
| Függelék A - Az egyes levek tápanyagainak gyógyhatása | 113 |
| Függelék B - Egyes gyümölcs- és zöldségfélék tápanyagai | 121 |
| Utószó | 133 |