A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Kicsi Elik vadász lesz

Szerző
Grafikus

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 38 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-11-0579-2
Megjegyzés: Színes illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Engem Eliknek hívnak. Legalábbis az idei nyárig, aki csak ismert, így beszélt rólam: a kicsi Elik. Igen, így.
- Kicsi Elik - mondták nekem -, nézd végig a madárcsapdákat. Kicsi Elik, adj enni a... Tovább

Előszó

Engem Eliknek hívnak. Legalábbis az idei nyárig, aki csak ismert, így beszélt rólam: a kicsi Elik. Igen, így.
- Kicsi Elik - mondták nekem -, nézd végig a madárcsapdákat. Kicsi Elik, adj enni a kutyáknak, ásd ki a hóból a fókabőröket.
És én rohantam a vadmadaraknak és a rókáknak felállított tőrökhöz, szétosztottam a kutyák közt a fagyott bálnahúst (pedig nem könnyű dolog), s beleástam magam övig a hóba az elrejtett bőrök után. Közben arra gondoltam: bárcsak felnőnék - tán egyik napról a másikra -, s odahagyhatnám az asszonyokat, az asszonyi munkát, és elmehetnék én is vadászni a férfiakkal. Vadászni, mint az igazi eszkimó vadászok! Esténként pedig járhatnék az Éneklő Házba! Bolondul vágytam oda, ahol a férfiak összegyűlnek vadászat után, fegyvereiket tisztogatják, énekelnek és táncolnak a dob szavára, s amikor a varázsló kioltja a lámpást, rég elejtett fókák szelleme ugat a ház körül. De a férfiak kinevettek ezért, és azt mondták: Még kicsi vagy te ahhoz! De ma már nem mondják. Mert nyár óta engem így hívnak: Kicsi Elik, a vadász. De hát ennek megvan a maga története. Vissza

Fülszöveg

Kit ne érdekelne a távoli sarkvidék? Az eszkimó gyerekek sajátos, izgalmas élete? Hogyan dacolnak az időjárással, a zord természeti körülményekkel, és hogyan válnak harcedzett vadászokká? Kicsi Elik sorsán át az eszkimó világ érdekességeit kísérhetjük figyelemmel.
Lengyel Balázs, a Szebeni fiúk, az Ezüstgaras és még sok más, nagy sikerű ifjúsági mű szerzője itt nem a történelmi, hanem a földrajzi messzeséget hozza közel hozzánk. Gazdag ismeretanyagát érdekes mesébe ágyazza, vonzó, színes stílusával nemcsak tájékoztat, hanem irodalmi élményt is nyújt olvasóinak.

Lengyel Balázs

Lengyel Balázs műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lengyel Balázs könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv