A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Természettudományi Közlöny 1911. (nem teljes évfolyam)

Havonként kétszer megjelenő folyóirat közérdekű ismeretek terjesztésére/XLIII. kötet 521-527., 529-531., 534-544. füzet

Szerkesztő

Kiadó: Kir. Magyar Természettudományi Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 837 oldal
Sorozatcím: Természettudományi Közlöny
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókat, ábrákat tartalmaz. Nem teljes évfolyam. Hiányzik az 528., az 532., az 533. szám és a pótfüzetek. Nyomtatta a Pesti Lloyd-Társulat könyvsajtója.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a lapból:

Az óczeánográfiáról

Ha ötven évvel ezelőtt, a XIX. században, ama korszak közepén, midőn a tudomány meglepő diadallal s csodálatos gyorsasággal haladt előre, valaki... Tovább

Előszó

Részlet a lapból:

Az óczeánográfiáról

Ha ötven évvel ezelőtt, a XIX. században, ama korszak közepén, midőn a tudomány meglepő diadallal s csodálatos gyorsasággal haladt előre, valaki bátorkodott volna kimondani az "óczeánográfia" szót s merészkedett volna a tengerről szóló tudományról beszélni, bizonyára kimosolyogták s szánakozó kétkedéssel fogadták volna.
Tengerről szóló tudomány! Mire való ez? ... válaszolták volna. Hiszen a tenger egyszerűen csak sósvíz, mely a földgömb háromnegyed részét elborítja s felszíne arra való, hogy a különféle nemzetek hajói közlekedjenek rajta. Aztán néhány ehető hal is van a felsőbb rétegeiben, a mélységeiben pedig örök a sötétség.
Ime ötven évvel ezelőtt így válaszoltak volna; száz évvel ezelőtt még kevesebbet tudtak róla s ex cathedra hirdették, hogy az óczeánok mélységeit be lehetne tölteni a földek és sziklák tömegével, ha a szárazföldeket kiegyenlítenők; szóval azt állították, a mérnökök szavával fejezve ki magunkat, hogy "egyensúly van a mélységek és magaslatok között." Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Természettudományi Közlöny 1911. (nem teljes évfolyam) Természettudományi Közlöny 1911. (nem teljes évfolyam) Természettudományi Közlöny 1911. (nem teljes évfolyam) Természettudományi Közlöny 1911. (nem teljes évfolyam) Természettudományi Közlöny 1911. (nem teljes évfolyam) Természettudományi Közlöny 1911. (nem teljes évfolyam) Természettudományi Közlöny 1911. (nem teljes évfolyam) Természettudományi Közlöny 1911. (nem teljes évfolyam)

A lapélek mintázottak.

Állapot:
4.840 Ft
1.810,-Ft 50 25
12 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv