1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Glenn Miller hadművelet

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: M-Érték Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 277 oldal
Sorozatcím: Titkos küldetés
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-9693-13-8
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"1944. december 24-én vasárnap este hét órakor Párizsban a Legfelső Szövetséges Főparancsnokság megdöbbentő bejelentést tett. Egy perccel később a londoni BBC megismételte a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"1944. december 24-én vasárnap este hét órakor Párizsban a Legfelső Szövetséges Főparancsnokság megdöbbentő bejelentést tett. Egy perccel később a londoni BBC megismételte a közleményt:
Alton Glenn Miller őrnagy, az USA légierő-zenekarának híres vezetője, aki már játszott együttesével Párizsban, egy jelentés szerint Angliából Párizsba repülve eltűnt. A repülőgép, amelyen utasként foglalt helyet, december 15-én hagyta el Angliát, de felszállása óta nyoma veszett. Miller őrnagy, az Egyesült Államok egyik kiváló zenekari vezetője, a New Jersey-beli Tenaflyban élt, ahol jelenleg felesége lakik. Miller őrnagy zenekarának egyetlen tagja sem utazott az eltűnt gépen.
Az a hír, hogy Glenn Miller, a mozicsillag és a szabad világnak abban az évben a legnépszerűbb szórakoztató zenésze eltűnt, szinte bombaként robbant. Mi történhetett?" Vissza

Fülszöveg

Hát nem egy álmatag leányregény! Néhol hátborzongató, néhol közönséges, néhol meg szinte hihetetlen. De ilyen a háború! A regény címében voltaképpen egy népszerű amerikai dzsesszzenészről, a szving műfaj megteremtőjéről van szó, aki a második világháború alatt az amerikai hadsereg légierőzenekarát vezette.
A háború után nálunk is sok zenekari számát játszották. Ilyen volt például a Hangulatban, vagy amelyik úgy kezdődött, hogy "Tudja-e már, hogy mi a Csatanóga-csú-csú? (Az angol-amerikai gyerekek "choo-choo"-nak hívják a vonatot.) Glenn Miller azonban háborús hős is volt, mert egy későbbi hivatalos jelentés szerint a Twinwood Farmnál felszálló Norseman típusú repülőgép fedélzetén Angliából Párizsba repülve 1944. december 15-én gépével együtt eltűnt a La Manche-csatorna fölött.

Leo Kessler

Leo Kessler műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Leo Kessler könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv