1.036.055

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A zarándok

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 605 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-615-5283-19-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ha az ember olyan regény írására készül, mint A zarándok, több évig kell járnia a világot, és kutatásokat végeznie; ezért többnyire önmagával van elfoglalva és emberi kapcsolataira súlyos... Tovább

Előszó

Ha az ember olyan regény írására készül, mint A zarándok, több évig kell járnia a világot, és kutatásokat végeznie; ezért többnyire önmagával van elfoglalva és emberi kapcsolataira súlyos próbatétel vár. Jill, a feleségem, ugyanúgy lelkesedett a tervért, akárcsak én; önzetlenül kínálta fel együttérzését, hűségét, szeretetét, gondomat viselte nemegyszer sötét és veszedelmes helyeken is. És ami ugyancsak nagyon fontos: munka közben ellátott érzékeny és okos tanácsaival. Ha nem ilyen társ áll mellettem, ez a könyv aligha íródott volna meg.
Szentháromság című regényem munkálatai során már tapasztaltam, hogy Diane Eagle, aki kutatásaimban segítségemre van, valósággal titokzatos ösztönnel érez rá mondanivalómra és a regény belső törvényszerűségeire. A zarándok minden forráskutató képességet próbára tette, de Diane megfelelt a kihívásnak: ezrével ontotta a ragyogóbbnál ragyogóbb háttéranyagokat. Valahányszor írógépem előtt a napi küzdelembe bocsátkoztam, ott volt a kezem ügyében ez a tényanyag, és ha segítségre szorultam, csak be kellett nyitnom a szomszédos irodába. Diane nem pusztán a regény hitelességéhez és hátterének megrajzolásához járult hozzá, hanem a munka terhét is hihetetlen mértékben megkönnyítette. Elsősorban mégis azért mondanék köszönetet neki, mert Jillt is, engem is megajándékozott tántoríthatatlan barátságával.
Jelen könyvem számos eseménye dokumentált történelmi valóságra épül, és sokszor történelmi helyzetek szolgálnak az egyes jelenetek hátteréül.
Meglehet, hogy élnek közöttünk olyanok, akik részt vettek a könyvben leírtakhoz hasonló eseményekben, s emiatt egyesek magukra ismertek a regény szereplőiben.
Hadd hangsúlyozzam ezért, hogy A zarándok valamennyi szereplője az írói képzelet szülötte, kivéve természetesen a felismerhető közéleti személyiségeket, például David Ben Guriont, Abdallah királyt, a jeruzsálemi muftit, Jigal Allont és másokat, akik az ábrázolt korszakban játszottak történelmi szerepet. Vissza

Fülszöveg

Ez a könyv a gyűlöletről, a szeretetről, a hatalomról, a bosszúállásról és a megbocsátásról mesél nekünk egy arab család életén keresztül. Megismerjük Ibrahimot, az apát, aki Tabah falu muktárjaként megpróbálja megvédeni népét a pusztulástól, de nem tudja őket megvédeni saját maguktól. Iszmailt, az éles eszű fiút, aki igaz muszlimként hűen kövei apját, de minduntalan szembetalálja magát a kérdéssel: vajon ami a vallás szerint helyes, az mindig jó-e is egyben? És Nadával, a tiszta szívű lánnyal, akinek boldogsága e két férfi kezében van.

Leon Uris 1984-es regények színtere és témája ugyanaz, mint a méltán világhírű Exodusnak, ám a szerző ezúttal az arab nép szemszögéből írja le Izrael állam létrejöttét.

Leon Uris

Leon Uris műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Leon Uris könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv