A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kaposvár (minikönyv)

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Kaposvári Városi Tanács
Kiadás helye: Kaposvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 4 cm x 6 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiadott példányszám: 5000 Nyomda: Somogy Megyei nyomdaipari vállalat Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 60 x 42 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt Olvasó!

Minden hazáját szerető embert érdekel, hogy hogyan éltek, dolgoztak, gondolkodtak elődei. A múlt ismerete nélkül nem lehet előremutatóan gondolkozni, tervezni. A mi szeretett... Tovább

Előszó

Tisztelt Olvasó!

Minden hazáját szerető embert érdekel, hogy hogyan éltek, dolgoztak, gondolkodtak elődei. A múlt ismerete nélkül nem lehet előremutatóan gondolkozni, tervezni. A mi szeretett városunk lakói is így vannak ezzel. Egyre többet akarunk tudni arról, hogy hogyan alakult ki a város, kik mit tettek Kaposvárért, a lakók életkörülményeinek javításáért. Az utódoknak mindig többet kell tenniük, hogy a fejlődés ne álljon meg, hanem állandóan gyorsuljon. A mi városunk fejlődése nem egyenletes. Voltak időszakok, amikor fellendült, volt, amikor az anyagi eszközök hiánya, a kedvezőtlenebb körülmények miatt kevesebb eredmény született. Igazán számottevő fejlődést a felszabadulást követő időszak hozott a város életében. A megye, a város mindenkori vezetői a felszabadulás óta sokat tettek és tesznek Kaposvár fejlődéséért. Egy város életében mindig nagy szerepet játszott az iparosítás. A megye, a város vezetői és lakói azt vallják, hogy városunk továbbfejlesztésének feltétele az iparosítás. Örömmel mondhatjuk, hogy városunk eddigi történetének legdinamikusabb idejét éljük. Jó érzés, hogy már régen száműztük városunkból a múlt rémét, a munkanélküliséget és biztosítani tudjuk a teljes foglalkoztatottságot. Az elmúlt huszonöt év nehéz, küzdelmes munkája hozta meg ezt az eredményt.
De ahogy elmaradott állapotok uralkodtak a város iparában, úgy ez jellemezte a kommunális helyzetet is. Az iparosítás tovább fokozta az ellentmondást. Most az a feladat, hogy sorra vegyük a legfontosabb teendőket, és erőnkhöz mérten felszámoljuk kommunális nehézségeinket is.
Az ivóvízellátás gondjainak megoldásakor az anyagi források összefogásán kívül annak köszönhetjük a sikert, hogy a megyei, a városi vezetés mellett a város egész lakossága egy emberként fogott össze. Ezt várjuk a továbbiakban is.
A város fejlesztésének elképzeléseit kidolgoztuk, az anyagi és szellemi erők biztosítottak. Minél többen gondolkodunk és cselekszünk, annál gyorsabban fejlődik a mi városunk.
Örömmel és szeretettel adjuk közre hazánk felszabadulásának 25. évében ezt a Kaposvár életéről, fejlődéséről szóló könyvet. Olvassuk, hogy minél jobban megismerjük városunk múltját, jelenét. Ismerjük a jövő terveit, és váljunk mindannyian Kaposvár továbbfejlesztésének részesévé.
Somogyi József
a városi pártbizottság első titkára Vissza

Leskó László

Leskó László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Leskó László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kaposvár (minikönyv) Kaposvár (minikönyv) Kaposvár (minikönyv) Kaposvár (minikönyv) Kaposvár (minikönyv)

A borító enyhén foltos.

Állapot:
1.980 Ft
1.480,-Ft 25
16 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv