1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Feltámadás I-IV.

Szerző
Fordító

Kiadó: Christensen és Társa Gutenberg Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói vászonkötés
Oldalszám: 948 oldal
Sorozatcím: A romantika klasszikusai-Tolsztoj összes regényei és elbeszélései
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: 4 kötet két könyvben. Fekete-fehér illusztrációkkal. A címlap keresztrajzát Végh Gusztáv, a bekötést Kozma Lajos iparművészek tervezték. Nyomtatta a Viktória-nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szibéria! Elég ezt a szót leirni, hogy a magyar közönségben felkeltsük a legnagyobb érdeklődést Tolsztoj Leó „Feltámadás" cimü regénye iránt. A világháború nagyon közel hozta hozzánk ezt a... Tovább

Előszó

Szibéria! Elég ezt a szót leirni, hogy a magyar közönségben felkeltsük a legnagyobb érdeklődést Tolsztoj Leó „Feltámadás" cimü regénye iránt. A világháború nagyon közel hozta hozzánk ezt a hótakarta ázsiai tartományt, amely a cári uralom alatt a szabadság mártirjainak börtöne volt, a világháború alatt pedig sok ezer és ezer magyar katona sinylődött itt mint hadifogoly.
Kétféle Szibériát ismer tehát a magyar nemzet: könyvek után a cári despotizmus által deportált politikai foglyok szenvedéseinek országát és közvetlen tapasztalat után a magyar hadifoglyok ázsiai kálváriáját. A „Feltámadás", melyet most a legkitűnőbb fordításban kap a magyar olvasóközönség, a cári birodalom Szibériájának titkait leplezi le olyan zseniális iró tollával, mint Tolsztoj Leó, aki a világirodalomnak egyik legnagyobb irója, hazájának büszkesége volt egész életében és lett halála után is. Nem kell, sőt nem szabad részleteket előre elárulni egy regényből. De azt meg kell állapitanunk, hogy a „Feltámadás" nemcsak az epikai irodalomnak egyik remeke, hanem a Urai költészetnek is köze van hozzá. Mert Tolsztoj egész életének és világfölfogásának lírája lüktet a sorokban. A nagy regényiró élete ugyanis egy külön regény és ez teljesen összeolvad irodalmi munkásságával.
Ismerni kell Tolsztoj regényes életét, hogy jobban tudjuk élvezni Írásait. Vissza

Lev Nyikolajevics Tolsztoj

Lev Nyikolajevics Tolsztoj műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lev Nyikolajevics Tolsztoj könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv