1.034.855

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Feltámadás I-IV.

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Christensen és Társa Gutenberg Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói vászonkötés
Oldalszám: 612 oldal
Sorozatcím: A romantika klasszikusai-Tolsztoj összes regényei és elbeszélései
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: 4 kötet két könyvben. Semjén Ferenc fekete-fehér illusztrációival. A címlap keresztrajzát Végh Gusztáv, a bekötést Kozma Lajos iparművészek tervezték. Nyomtatta a Viktória-nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szibéria! Elég ezt a szót leirni, hogy a magyar közönségben felkeltsük a legnagyobb érdeklődést Tolsztoj Leó „Feltámadás" cimü regénye iránt. A világháború nagyon közel hozta hozzánk ezt a... Tovább

Előszó

Szibéria! Elég ezt a szót leirni, hogy a magyar közönségben felkeltsük a legnagyobb érdeklődést Tolsztoj Leó „Feltámadás" cimü regénye iránt. A világháború nagyon közel hozta hozzánk ezt a hótakarta ázsiai tartományt, amely a cári uralom alatt a szabadság mártirjainak börtöne volt, a világháború alatt pedig sok ezer és ezer magyar katona sinylődött itt mint hadifogoly.
Kétféle Szibériát ismer tehát a magyar nemzet: könyvek után a cári despotizmus által deportált politikai foglyok szenvedéseinek országát és közvetlen tapasztalat után a magyar hadifoglyok ázsiai kálváriáját. A „Feltámadás", melyet most a legkitűnőbb fordításban kap a magyar olvasóközönség, a cári birodalom Szibériájának titkait leplezi le olyan zseniális iró tollával, mint Tolsztoj Leó, aki a világirodalomnak egyik legnagyobb irója, hazájának büszkesége volt egész életében és lett halála után is. Nem kell, sőt nem szabad részleteket előre elárulni egy regényből. De azt meg kell állapitanunk, hogy a „Feltámadás" nemcsak az epikai irodalomnak egyik remeke, hanem a Urai költészetnek is köze van hozzá. Mert Tolsztoj egész életének és világfölfogásának lírája lüktet a sorokban. A nagy regényiró élete ugyanis egy külön regény és ez teljesen összeolvad irodalmi munkásságával.
Ismerni kell Tolsztoj regényes életét, hogy jobban tudjuk élvezni Írásait. Vissza

Tartalom

Feltámadás I. 1-194
Feltámadás II. 195-317
Feltámadás III. 1-144
Feltámadás IV. 147-295

Lev Nyikolajevics Tolsztoj

Lev Nyikolajevics Tolsztoj műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lev Nyikolajevics Tolsztoj könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Feltámadás I-IV. Feltámadás I-IV. Feltámadás I-IV. Feltámadás I-IV. Feltámadás I-IV. Feltámadás I-IV. Feltámadás I-IV. Feltámadás I-IV. Feltámadás I-IV. Feltámadás I-IV.

A kötetek lapélei foltosak.

Állapot:
3.960 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba
konyv