1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lázadás Írországban

Regény

Szerző
Fordító

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 434 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta "Otthon"-nyomda (Kis Iván), Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A kakasok kukorékolása jelezte a hajnal érkezését, mikor az első mennydörgés végig zúgott a Fekete Völgyön. A mennydörgés jó félpercig visszhangzott a völgy két oldalát alkotó... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A kakasok kukorékolása jelezte a hajnal érkezését, mikor az első mennydörgés végig zúgott a Fekete Völgyön. A mennydörgés jó félpercig visszhangzott a völgy két oldalát alkotó meredek, barlangos hegyoldalak között.
Brian Kilmartin megrázkódott és felült ágyában, amelyben ébren feküdt várva, hogy szűnjék lábában a reumás fájás.
- Isten legyen velünk - mondotta. Feleségéhez fordult, aki még mindig aludt mellette az ágyban. Olyan erősen megrázta, hogy az aszszony rémülten riadt fél.
- Jézus, Mária, Szent József! Mi az? - motyogta álmosan.
- Dörög az ég - szólt oda neki Brian, az ágyból kiugorva. Az asszony az álmosságtól beragadt szemét most tágra nyitotta és rémülten hallgatta a hegyoldal barlangjai között elhaló mennydörgést. Még el sem hallgatott a távoli morgás, amikor újabb mennydörgés zúdult alá az égből a völgybe.
- Dicsértessék Istennek szent neve - mondta az asszony és keresztet vetett.
Brian nyöszörögve szorította két tenyere közé jobb térdét, mikor a lába padlót ért. Azután, úgy hálóingben az ablakhoz bicegett és kinézett, közben a derekát vakarta. Az ablakon át jól hallatszott az esőcseppek erős kopogása. Vissza

Fülszöveg

1840-et írunk. Írország Crom nevű tartományában burgonyavész pusztít, ami egyet jelent az egyébként is rendkívüli nyomorúságban élő és szabadságától megfosztott lakosság számára az éhínséggel. Angliában Viktória királynő uralkodik és az írek valósággal hűbéresei a briteknek. Minden talpalatnyi földért nagy bért fizetnek és - nincs kegyelem! - ezt az összeget a burgonyavész idején is kegyetlenül behajtja a helytartó, egy különc, terhelt, részeges gazfickó. Hiába könyörög a parasztság, a nagyúr utolsó jószágukat is elhajtja a földbér fejében, míg végül a végsőkig elkeseredett nép fellázad és megöli zsarnokát.

Liam O'Flaherty

Liam O'Flaherty műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Liam O'Flaherty könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv