1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Föl a bakra

Regény

Szerző
Grafikus

Kiadó: Erdélyi Szépmíves Céh
Kiadás helye: Kolozsvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Első kiadás! Kós Károly fekete-fehér illusztrációival. Nyomtatta a Lapkiadó és Nyomdai Műintézet RT. A könyv bibliofil példányai kizárólag az Erdélyi Szépmíves Céh tagjai részére készültek.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Künn vagyunk a város végén, a gáztartány és a vágóhíd között. Egyik oldalon még épületek szegik e területet, de balfelől már minden beleszalad a nyitott térségbe. Régente... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Künn vagyunk a város végén, a gáztartány és a vágóhíd között. Egyik oldalon még épületek szegik e területet, de balfelől már minden beleszalad a nyitott térségbe. Régente baromvásárnak volt jó e hely, de idők folyamán a barompiac mind kijjebb tolódott.
Külön világ ez: akadnak szerencsés emberek, akik leélik életüket és sohasem jártak erre. E helynek oly idegen és szívszorongató a levegője, mint a temetőé.
Hasonlít is hozzá. Soraiban hantok puposodnak, az útak az összeomlott lét kövei között vezetnek el. Minden hant egy: Isten veled!
És mégis egészen más! Mert a házsongárdi temető békét permetez, maga a természet segíti, hogy kiszépüljön az elmulásban. Odaát lábujjhegyen lépnek az emberek, ajkukra illesztik ujjaikat. Lehull a fáról a levél, az is fáj. Vissza

Ligeti Ernő

Ligeti Ernő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ligeti Ernő könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv