1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az egri vár hősei

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 39 oldal
Sorozatcím: Olvass magadnak!
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-500-269-6
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Miután a törökök 1541-ben csellel elfoglalták Budát, Magyarország három részre szakadt: a Magyar Királyság, az Erdélyi Fejedelemség és a török hódoltság területére. 1551-ben Fráter György erdélyi... Tovább

Előszó

Miután a törökök 1541-ben csellel elfoglalták Budát, Magyarország három részre szakadt: a Magyar Királyság, az Erdélyi Fejedelemség és a török hódoltság területére. 1551-ben Fráter György erdélyi helytartó kezdeményezésére kísérletet tettek a magyar kézen maradt országrészek egyesítésére. Meg akarták akadályoznia törökök további terjeszkedését. A következő évben, 1552-ben II. Szulejmán szultán két hadsereget indított Ahmed nagyvezér és Ali budai basa vezetésével, hogy meghiúsítsa az egyesítést. Így érkezett a sereg Eger vára alá.
Ebben az időben a török hadsereg haditechnikája és fegyelme fejlettebb volt az európai seregekénél. Eger védői azonban hősiességben, fegyelemben és - a költséges technikát ellensúlyozva - ötletességben a törökök fölé nőttek. Külső segítség nélkül győztek a hihetetlen túlerő ellen (2 ezer magyarral szemben 40-80 ezer török állt), és ezzel újraélesztették azt a hitet, hogy nem reménytelen a török elleni harc. Vissza

Fülszöveg

Ez a könyvecske könnyen olvasható, mert olyan szavak és kifejezések fordulnak benne elő, amelyeket kisiskolások ismernek.
Nagy élményt jelent ez kezdő olvasók számára, hogy már egy egész könyvet el tudnak olvasni.
Ez a felolvasótól való függetlenség érzését nyújtja és erősíti önbizalmukat.
A gyermekek számára színezik ki a rajzokat. Színezés alatt a szöveg állandó jelenléte, látása növeli az olvasás biztonságát.
Az egri vár hősei című kötetet a tanév második felében ajánljuk az első osztályosoknak, de a felsőbb osztályokban is kedvvel olvashatják a gyermekek.

Ligeti Róbert

Ligeti Róbert műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ligeti Róbert könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv