838.945

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Jud Süss

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 468 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-07-5000-7

Fülszöveg

A Jud Süss volt az a regény, mely íróját, Lion Feachtwangert egy csapásra világhírűvé tette. Angliában már 1933-ban filmet forgattak a történetből, csakhogy 1940-ben a nácik is elkészítették a maguk hírhedt, uszító filmváltozatot. A magyar olvasóknak 1946 óta nem volt rá alkalmuk, hogy új kiadásban ismerkedjenek meg Josef Süss Oppenheimer históriájával, aki a történelem tanulsága szerint nemcsak a könyv lapjain, de a valóságban is páratlan karriert futott be a XVIII. századi Württemberg hercegségben. Az eszes és rátermett Süss fokról fokra a tartomány legbefolyásosabb emberévé küzdötte fel magát, s nem hallgatva a bölcs atyai barátokra, életmódja kérkedő pompájával kihívta maga ellen mind a nagyurak, mind a kisemberek gyűlöletét. Kislánya tragédiája kellett hozzá, hogy Süss elismerje: tévúton járt. Ez a felismerés azoban erőt adott neki legalább ahhoz, hogy emelt fővel viselje el mártíromságát.

Tartalom

Első könyv: A fejedelmek5
Második könyv: A nép89
Harmadik könyv: A zsidók183
Negyedik könyv: A herceg275
Ötödik könyv: A másik389

Lion Feuchtwanger

Lion Feuchtwanger műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lion Feuchtwanger könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem