A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Honfoglalás Újpalotán

Szerző
Fotózta

Kiadó: Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 142 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-09-1131-0
Megjegyzés: Sok fekete-fehér fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

Lipp Tamás könyve Budapest legújabb városrészének szociografikus leírását adja. A gördülékeny stílusú riporter érzékletesen mutatja be a kisváros nagyságú lakótelep életét, mindennapi gondjait.
A könyv témaválasztását feltétlenül indokolttá teszi az a tény, hogy Budapest egyik falusias jellegű kerületében, búza- és kukoricaföldek helyén egy majd százezer lakosú munkásváros nőtt ki az utóbbi években, melyről eddig jobbára csak újságcikkeket olvashattunk.
Lipp Tamás leírja az életforma-változás nehézségeit, melyek legerősebben Újpalotán jelentkeznek, ahol többségében a régi, szanált háztömbökből ideköltözött munkások laknak. számukra nemcsak a megszokott lakóhelyi közösség elhagyása okozott gondot, hanem az új lakás berendezésével, fenntartásával kapcsolatos költségek előteremtése is. Az új környezet egyúttal a hagyományos közösség fellazulását, a szabad idő eltöltésével összefüggő nehézségek növekedését jelentette az ideköltözőknek. A riportkönyv tehát, amikor részletesen... Tovább

Tartalom

"Örök völgye"5
Makett és gyakorlat15
Lépésváltás29
Közösség-csírák50
Nézőpontok84
Arcok116

Lipp Tamás

Lipp Tamás műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lipp Tamás könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem