1.031.442

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Négy évszak ételei - Nyár

Nyár az Aranysárkány vendéglőben

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 102 oldal
Sorozatcím: Négy Évszak ételei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 20 cm
ISBN: 963-13-1983-0
Megjegyzés: Színes ételfotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Köszöntöm a korszerű táplálkozás élenjáró harcosainak egyre bővülő táborát. Temérdek feladat vár rájuk kétségtelenül helytelen étkezési szokásaink megváltoztatásában. Jómagam a nagy ügy... Tovább

Előszó

Köszöntöm a korszerű táplálkozás élenjáró harcosainak egyre bővülő táborát. Temérdek feladat vár rájuk kétségtelenül helytelen étkezési szokásaink megváltoztatásában. Jómagam a nagy ügy szolgálatába ezúttal a nyári évadnak megfelelő ételek leírásával és azok fényképeivel szegődöm.
Az évszaknak megfelelően egyre bővülő piaci választék már önmagában is változatos étrend összeállítására késztet. Nem kívánom persze közreadni az egyes zöldségfélékből elkészíthető ételek valamennyi változatát, mert meggyőződésem, hogy a háziasszonyolvasó saját ötleteivel kiegészíti azt.
Néhány zöldségféle, így pl. a padlizsán, a patisszon, a zucchini, még mindig nem örvend túlságosan nagy népszerűségnek. Éppen ezért szerepelnek ezek több ételben is. Ezzel kapcsolatban megjegyzem: csak friss, kemény padlizsánt vegyünk, a puha, szivacsos tapintású keserű, magjai is feketék. A zucchinit nem szükséges az alapos mosás után hámozni, teljesebb ízhatást nyújt és szebb is hámozatlanul. Mindhárom zöldségféle gazdag tápanyagforrás, kitűnően ízesíthető, fűszerezhető, de teljes ízhatásukat az élő, frissen szedett fűszerektől kapják.
A zöldpaprika népszerűségével már koránt sincs annyi gond. A 8-10 fajta között, amit szinte egyidőben vásárolhatunk meg, az egyetlen alapvető különbség, hogy erős vagy édes. A receptek leírásánál igyekeztem biztosítani az egyéni ízlés szabadságát. Tehát az olvasónak kell eldöntenie, hogy melyikből kívánja elkészíteni a kiválasztott ételt.
Az újabb és újabb ételek elkészítése, ill. az új ízek okozta sikerélmény remélhetőleg feledteti majd a konyhában töltött időt is. A zöldségek mennyisége tisztítás után értendő.
A receptek 4 személyre szólnak. Vissza

Tartalom

Hideg töltött paprika, padlizsán és zucchini9
Karfiolleves galuskával10
Pirított máj sajtos burgonyával13
Bélszínjava zucchini-mártással14
Kukoricasaláta17
Sült galamb gombával19
Töltött patisszon21
Pontyfilé a Dunakanyarból23
Sertésborda burgonyaköntösben24
Rumos szilvaparfé26
Sárgadinnyefalatok28
Zöldségleves30
Pulykaragu patisszonnal32
Velővel töltött rostélyos34
Halsaláta37
Sült csirke sajtos zöldséggel38
Töltöttpaprika-variációk40
Zucchinivel tűzdelt pecsenye42
Töltött őszibarack44
Kagylóval töltött gomba46
Hideg krémlevesek48
Turai sertéstüdő51
Sertésérmék padlizsánnal52
A "Sárkány" kedvenc salátája55
Tűzdelt báránycomb zucchinivel56
Paprikában sült borjúvelő59
Szárnyagaluska rókagombával60
Sertésnyelv tormamártással62
Szőlőkenyér borhabbal64
Zöldségtál66
Nyári bableves69
Bárányérmék rókagombával70
Parázson sült sertésmáj73
Erdélyi saláta74
Pulykasült gyümölcsökkel76
Töltött padlizsán78
Zöldséggel tűzdelt sertéscomb80
Fürjecskék rókagombával82
Gyümölcsös tortácska84
Szőlőkrémleves86
Padlizsán tojással88
Szűzsült rántott zucchinivel90
Marhasült Jenő bácsi módra93
Hússaláta94
Káposztában párolt oldalas97
Borjújava zellermártással98
Füstölt marhanyelv hidegen101
Gyümölcskoktél102

Liscsinszky Béla

Liscsinszky Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Liscsinszky Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Négy évszak ételei - Nyár Négy évszak ételei - Nyár Négy évszak ételei - Nyár
Állapot:
1.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv