1.035.089

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Négy évszak ételei - Ősz

Ősz az Aranysárkány vendéglőben

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 102 oldal
Sorozatcím: Négy Évszak ételei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 20 cm
ISBN: 963-13-1916-4
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az olvasó a sorozat negyedik, zárókötetében az őszi évad ételféleségeit találja. A receptgyűjtemény csupán annyiban különbözik az előző kötetektől, hogy az ételekben rejlő kalória mennyisége... Tovább

Előszó

Az olvasó a sorozat negyedik, zárókötetében az őszi évad ételféleségeit találja. A receptgyűjtemény csupán annyiban különbözik az előző kötetektől, hogy az ételekben rejlő kalória mennyisége emelkedett kissé. Ennek okai elsősorban maguk a hozzávalók és nem az elkészítési módozatok. Reggelik, vacsorák, levesek, saláták és édességek mellett zömében húsételek leírásait és fotóit tartalmazza ez a könyv. Füstölt húsok, káposztafélék, vadhúsok, bab, lencse, bárány, gomba, libamell, gesztenye, sütőtök, cékla - csak néhány anyag a több mint félszáz recept fő alkotóelemeiből. Az évszak keresztmetszetében a hagyományosnak ítélt ételek más felfogásban való elkészítése éppen oly jellemző, mint az egyéni ízlésre utaló változatok. Három fő szempont szerint válogattam: a fogások a szentendrei Aranysárkány étterem kínálatából kerüljenek ki, házilag elkészíthetőek legyenek és pompázó színeikkel már a látványukkal is farkaséhséget keltsenek. Mindezen célok megvalósításában, a négy kötet ételeinek elkészítésében nem nélkülözhettem Németh Csaba szakács segítségét, és köszönettel tartozom Urbán Tamás fotósnak közreműködéséért, valamint Krajcsokivcs Jánosnak a szentendrei gyűjteményéből származó edényekért és tárgyakért. Akinek pedig a munkám zavartalan körülményeit köszönhetem: Máhr Attila, a vendéglő tulajdonosa. Vissza

Tartalom

Fürjtojáskocsonya8
Gombaerőleves11
Luxsaláta13
Fokhagymás libacomb15
Töltött sertésbordák16
Kacsamell párolt sütőtökkel18
Káposztás pacal20
Csongrádi marhalábszár23
Rumos kocka24
Húspástétom26
Libaaprólék-leves28
Almás céklasaláta30
Gesztenyés sertéskaraj32
Füstölt csülök babos káposztával35
Vadas borjúszív36
Karfiolos csirke38
Gombás házinyúlcomb40
Ropogós malacsült43
Birstorta44
Pácolt halfalatok47
Csirkegulyás49
Lencsesaláta51
Fokhagymás házinyúlgerinc53
Tésztában sült kolbász54
Kacsasült gesztenyés káposztával56
Cserépben sült zöldséges csirke59
Vörösboros báránysült61
Füstölt libamell almapürével62
Sajtremegős65
Kocsonya66
Kolbászos lencseleves69
Pikáns káposztasaláta70
Erdészné vadas nyula72
Vagdalt libamell75
Borókás fürjek76
Báránykolbászkák78
Tűzdelt bélszín gombamártással80
Disznótoros82
Gesztenyepuding84
Sajtsaláta86
Vadnyúl-velouté leves88
Tésztába zárt lakoma90
Füstölt csülök ínyenc módra92
Sertéssült zöldségremegőssel95
Ujházi töltött csirke96
Paradicsomos marhatokány99
Vadnyúlgerinc szalvétagombóccal100
Gesztenyés kalács102

Liscsinszky Béla

Liscsinszky Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Liscsinszky Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Négy évszak ételei - Ősz Négy évszak ételei - Ősz Négy évszak ételei - Ősz Négy évszak ételei - Ősz Négy évszak ételei - Ősz

A borító védőfóliája felhólyagosodott.

Állapot:
1.740 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba
konyv