1.031.311

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Új magyar lexikon 1-6./Kiegészítő kötet (1962-1980)

I.: A-C/II.: D-F/III.: G-J/IV.: K-Me/V.: Mf-R/VI.: S-Z/Kiegészítő kötet: A-Z

Szerkesztő

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 4.271 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-05-2803-7
Megjegyzés: A kötetek fekete-fehér ábrákat, fekete-fehér és színes fotókat, térképeket tartalmaznak. Tizenkettedik, változatlan lenyomat.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Új Magyar Lexikon kiadását nem csak az a puszta tény tette szükségessé, hogy a régebben megjelent kis és nagy terjedelmű lexikális művek már nem kaphatók a könyvpiacon, hiszen az utolsó magyar... Tovább

Előszó

Az Új Magyar Lexikon kiadását nem csak az a puszta tény tette szükségessé, hogy a régebben megjelent kis és nagy terjedelmű lexikális művek már nem kaphatók a könyvpiacon, hiszen az utolsó magyar lexikon tizenkét évvel ezelőtt látott napvilágot. Megjelentetését elsősorban az teszi halaszthatatlanná, hogy a magyar olvasóközönség hatalmasan kiszélesedett köre kétségtelenül igényt tart egy olyan összefoglaló műre, amely röviden, közérthetően és megbízhatóan tájékoztat az ismeretek haladásáról, a társadalmi vívmányokról, és segítséget nyújt abban, hogy korunk tudománya, a marxizmus-leninizmus szellemében helyes ítéletet alkothassunk a múlt és a jelen nagy eseményeiről, eszméiről és embereiről.
Ez az igény és a belőle folyó feladat világosan megszabja lexikonunk kereteit, tartalmát és szerkezetét. A címszavak válogatásában nem törekedhettünk teljességre, hiszen a birtokunkban levő félmilliós címszóanyagból kellett kiválasztanunk azt a mintegy negyvenezret, amelyet a megszabott keretek között módunkban van megvilágítani. Arra törekedtünk, hogy az Új Magyar Lexikon viszonylag szerény méretei ellenére a korszerű, fontos ismeretek minél szélesebb körét ölelje fel, és ezért terjedelmét nem növeltük feleslegesen a lexikonról lexikonra hurcolt elavult és érdektelenné vált fogalmakról írt cikkekkel. A tárgyalás részletességének is a terjedelem szabott határt. A mű kevés hosszú és átfogó, viszont sok rövidebb terjedelmű, de a kérdés lényegéről gyors felvilágosítást adó cikket tartalmaz. Éppen ezért nem helyettesíti a szaklexikonokat, még kevésbé a szakkönyveket; a fontosabb cikkekhez csatlakozó szakirodalmi könyvjegyzék azonban útbaigazítást ad annak, aki a témával tüzetesebben kíván foglalkozni. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv