1.031.442

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rendületlenül (minikönyv)

Visszapillantás négy évtized küzdelmeire, Pécs, 1984

Szerkesztő

Kiadó: Dunántúli Napló Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 263 oldal
Sorozatcím: A Dunántúli Napló zsebkönyvtára
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 6 cm x 4 cm
ISBN: 0231-1569
Megjegyzés: Nyomda: Pécsi Szikra Nyomda Kiadási alkalom: Megjelent az XXXIV. magyar bányásznap tiszteletére. A borítón Martyn Ferenc rajza. A könyv pontos mérete: 44 x 63 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nincs élettelenebb holt egy tegnapi újságnál, mondjuk sokszor, amikor visszalapozunk akárcsak néhány hetet, ne adj isten, néhány hónapot, évet a hírlapokban. A hírek, információk, de még a... Tovább

Előszó

Nincs élettelenebb holt egy tegnapi újságnál, mondjuk sokszor, amikor visszalapozunk akárcsak néhány hetet, ne adj isten, néhány hónapot, évet a hírlapokban. A hírek, információk, de még a riportok, portrék is kővé merevedtek. Elvesztették kapcsolatukat az idővel, a hellyel, visszaolvasva közömbösen hagyják érzelmeinket, s nem értjük, mi volt a rendkívüli, amiért megírtuk, megírták hajdanvolt kollégáink.
S mégis!? Immár ötödször vállalkozunk arra, hogy a Dunántúli Naplóban (Mecseki Bányászban, Ércbányászban) megjelent írásokból kötetet formálunk. Ezúttal különlegesen nehéz feladat előtt álltunk: a Pécs felszabadulása óta eltelt csaknem negyven esztendő eseményei, szereplői után kutattunk. Könnyen kiszámítható, hogy csaknem tizenötezer újságot kellett a szerkesztőknek átnézniük, az anyagok között válogatva. Szándékosan az "átnézni" kifejezést használtuk (bár azért ennél sokkal többet tettünk), s nem állítjuk, hogy átolvastuk, mert hiszen ez nyilvánvalóan erőnket, időnket meghaladó munkát követelt volna. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv