1.031.325

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csongrád képeslapokon

Szerző

Kiadó: Csongrád Város Önkormányzata
Kiadás helye: Csongrád
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-06-3575-2
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal. Megjelent 1000 példányban. Német és angol nyelvű összefoglalóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mi csongrádiak büszkék vagyunk arra, hogy városunk határa, kedvező földrajzi elhelyezkedésünknek köszönhetően, mintegy negyvenezer éve lakott terület.
Csongrád a Tisza jobb partján, közvetlenül a... Tovább

Előszó

Mi csongrádiak büszkék vagyunk arra, hogy városunk határa, kedvező földrajzi elhelyezkedésünknek köszönhetően, mintegy negyvenezer éve lakott terület.
Csongrád a Tisza jobb partján, közvetlenül a folyó mentén helyezkedik el, a Körös torkolatával szemben. A folyó évszázadok óta biztonságot és megélhetést nyújtott az itt élőknek. Az egykori városmag a település keleti szélén terült el, melynek területén az egykori földvár és a török kori erődítmény állhatott. Ma már turisztikai célokat is szolgálnak a két-háromszáz éves halászházak, s egész Belváros élő skanzennek tekinthető.
A XX. század elején létrejött a mai városközpont, amely városi hangulatot kölcsönöz településünknek. Itt található a Városháza épülete, szemben vele a Nagyboldogasszony Katolikus templom, a Kossuth tér végét a Batsányi János Gimnázium és Szakiskola szecessziós épülete zárja. A városközpont országosan is jelentős zöldfelülettel rendelkezik. A Kossuth téri és Dózsa György téri park már felújítottan, a Szentháromság téri park pedig eredeti hangulatában várja a pihenni vágyókat. Az árnyas platánsor városunk főutcájának különös, megnyugtató hangulatot kölcsönöz.
E hosszú és gazdag történelmünk legutóbbi évszázadának sajátos emlékeit mutatja be kötetünk képeslapokon. A város jövőjét illetően ez az időszak meghatározó fontosságú volt, városi rangját, képét ekkor nyerte vissza településünk.
A képeslapok nem csak a korábbi Csongrád épületeit és hangulatát tárják az Olvasó elé, hanem az új, modern létesítményeket is. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv