1.034.977

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lőwy Árpád (Dr. Réthy László) válogatott versei

Szerző
Szerkesztő
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Meglett embereknek késirat gyanánt nyújtják e kötetet Lőwy Árpád barátai. Akik üres léhaságokat, durva köznapiasságokat keresnek e versekben, vagy azok egyes szavaiban, azok dobják el e könyvet,... Tovább

Előszó

Meglett embereknek késirat gyanánt nyújtják e kötetet Lőwy Árpád barátai. Akik üres léhaságokat, durva köznapiasságokat keresnek e versekben, vagy azok egyes szavaiban, azok dobják el e könyvet, mielőtt előszavát is elolvasnák. Úgysem értenek meg belőle semmit!
Akik ismertük a költőt a szorgalmasan tanuló tudóst, a melegszívű embert, az őszinte barátot, a bohém örökifjut, mi e versekben egy csalódott lélek keserű kacagását halljuk! A sokat tanult, gondolkozott és tapasztalt Lőwy életfilozófiája körülbelül ebben foglalódik össze: különös véletlen az egész élet, fiuk! ne vegyétek komolyan, hanem a humor szemüvegén keresztül nézzétek a nevessétek vagy csúfoljátok ki! Ennek a világnézetnek termékei Lőwy költeményei. Akik nagyképűséggel pornográfiának néznék, azoknak voltaképpen siratni kellene olvasásukkor a költő tragédiáját! Meglett emberek! Ti értsétek meg Lőwy lelkiállapotát s fogadjátok olyan szívvel e verseket, amilyennel közszeretetben állott költőjüket fogadni szoktuk, mikor kis táskájával s „Szervusztok Fiuk!" köszöntésével vidám körünkben megjelent.
Arad, 1919. február hó.
LŐWY BARÁTAI Vissza

Lőwy Árpád

Lőwy Árpád műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lőwy Árpád könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv