1.035.133

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sinfonie Nr. 7

A-Dur

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Editio Musica
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 148 oldal
Sorozatcím: EMB Study Scores
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

L. VAN BEETHOVEN VII. SZIMFÓNIA, A-DÚR, Op. 92

A szimfónia kéziratos partitúrája a címlapjára írt dátum szerint 1812 május 13-án készült el, de a bemutatóra csak a következő év végén került... Tovább

Előszó

L. VAN BEETHOVEN VII. SZIMFÓNIA, A-DÚR, Op. 92

A szimfónia kéziratos partitúrája a címlapjára írt dátum szerint 1812 május 13-án készült el, de a bemutatóra csak a következő év végén került sor, a Napóleon ellen vívott hanaui csata sebesült katonáinak javára rendezett hangversenyen, 1813 december 8-án, a bécsi egyetem nagytermében. Tekintettel a hatalmas sikerre, négy nappal később megismételték a hangversenyt. A VII. szimfónia gyorsan terjedő népszerűségére jellemző, hogy már 1816-ban többféle átdolgozása jelent meg nyomtatásban a bécsi S. A. Steiner cég kiadásában, sőt a zenekari partitúra is, ami akkortájt ritkaságszámba ment, hiszen Beethoven korábbi szimfóniáinak partitúrái csak 1820 után láttak nyomdafestéket. Az első kiadásokban hibák fordultak elő, melyeket Beethoven szóvá tett levelezésében; ennek folytán nem okoz nehézséget a hiteles változat rögzítése. Mindössze a következő, tisztázatlan eltéréseket tartjuk szükségesnek megemlíteni:

I. tétel, 17-18. és 21-22. ütem, FI.-Ob.-Cl.-Fag.: nincs kötőív
II. tétel, Vlc.: non divisi, mindannyian a felső szólamot játsszák.

Az első nyolc szimfónia metronóm-számait Beethoven egyidejűleg tette közzé, a lipcsei Allgemeine Musikalische Zeitung 1817 decemberi számában.

Darvas Gábor Vissza

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ludwig van Beethoven könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv