1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szicília fényei

Három egyfelvonásos

Szerző
Fordító

Kiadó: Népművelési Propaganda Iroda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 56 oldal
Sorozatcím: Színjátszók Kiskönyvtára
Kötetszám: 209
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-562-40-0
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Pirandello századunk drámairodalmának egyik vitathatatlan klasszikusa. A Hat szerep keres egy szerzőt vagy a IV. Henrik a modern színházi törekvések kiindulóontjává vált. Kötetünk egy másik kevésbé ismert oldaláról mutatja be a szerzőt. Pirandello ugyanis - kora közönségigényeinek megfelelően - igen sok darabbal gazdagította az egyfelvonásos irodalmat is. E novellisztikusan felépített játékokat az áradó olaszosan bőbeszédű szenvedélyek társadalmi és lélektani hitelesítése teszi vonzóvá: tehát izgalmas feladattá a színjátszó és élvezetes élménnyé a mai közönség számára is. Mindhárom egyfelvonásos témája a szerelem. A szicília fényeiben egy falusi fiatalember kénytelen lemérni milyen idegen világba emelkedett hajdani szerelme, a nagyhírű operasztár, a Bellavita a felszarvazott férj síron túli bosszújának groteszk története, míg a Sakk-matt a közismert háromszög-szituáció lélektanilag bravúrosan motivált ábrázolása.

Tartalom

Szicília fényei3
Bellavita19
Sakk-matt35

Luigi Pirandello

Luigi Pirandello műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Luigi Pirandello könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv