1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nyiregyháza szabad, kiváltságolt város története II. (töredék)

A város legujabb kora, mint második virágzás korszaka. 1848-tól a legujabb időkig

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye: Nyíregyháza
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. A tisztajövedelem a nyíregyházai ev. ref. egyház nőnevelési czéljaira fordíttatik. Írta Lukács Ödön, nyíregyházai ev. ref. lelkész, felső-szabolcsi esperes. Nyomatott Jóba Elek Könyvnyomdájában, Nyíregyháza.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A város legújabb kora, mint második virágzás korszaka.
I. FEJEZET. 1848-tól a mai napig.
A 48-iki nagy események. - Vasút létesitése. - Bujtos lecsapolása. - A városi nagy alapítvány. - Pátens... Tovább

Előszó

A város legújabb kora, mint második virágzás korszaka.
I. FEJEZET. 1848-tól a mai napig.
A 48-iki nagy események. - Vasút létesitése. - Bujtos lecsapolása. - A városi nagy alapítvány. - Pátens küzdelem. - Városháza építése. - Tisztújitások. - Törvényszék, megye idejövetele. - Kikövezés. csatornázás. - sat.

Az előző fejezetben tárgyalt események mintegy alapját képezik azon ritka előhaladásnak és emelkedésnek, melyet Nyíregyháza rövid négy évtized alatt kifejtett. Ritkaság sőt példátlan Magyarországon, hogy egy város nem egészen másfél század alatt annyira emelkedjék, mint ezt Nyíregyháza története mutatja. Igaz ugyan, hogy e tekintetben a szerencsés körülmények is sokat tettek, de oroszlán részök van ebben Nyíregyháza tapintatos előre látó polgárainak különösen ezek vezetőinek, kik a kedvező pillanatokat s alkalmakat megragadni, tapintatos és eszélyes eljárásuk által a közönség figyelmét és rokonszenvét maguk részére hóditani mindenkor képesek valának, kik a legszorongatottabb viszonyok között is annyira megtudták óvni és emelni a város hitelét, miszerint a legtekintélyesebb tőkepénzesek önként ajánlották fel kölcsöneiket az életrevaló városnak, ugy hogy a minden oldalról önként beadott pénzekből a város igyekező lakosait ugy ellátta kölcsönökkel, hogy pénzszükség alig állott elő. Vissza

Lukács Ödön

Lukács Ödön műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lukács Ödön könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv