1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A munkanélkülieket segítő nonprofit szervezetek kapcsolatai

Szerző
Lektor
Kapcsolódó személy

Kiadó: Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Munkaügyi Kutatások Szakmai Műhelye
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 126 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-007-232-7
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


Részlet a könyvből:
Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Munkaügyi Kutatások Szakmai Műhelye negyedik kötetét tartja a kezében a Kedves Olvasó, mely sorozat egyre közismertebb a szakmai... Tovább

Előszó


Részlet a könyvből:
Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Munkaügyi Kutatások Szakmai Műhelye negyedik kötetét tartja a kezében a Kedves Olvasó, mely sorozat egyre közismertebb a szakmai körökben.
dr. Zám Mária és Lux Judit kutatásvezetők által gondozott tanulmányokban foglaltak egyenes folytatásként - fontos adalékként kezelhetők - dr. Frey Mária „Nonprofit szervezetek a munkaerőpiacon" című átfogó kutatási tanulmányának, amely a közelmúltban szintén OFA támogatással jelent meg.
Közismert, hogy az OFA megalakulása óta támogatja a munkaerőpiac nem állami szerveződéseinek - közismertebb szóval a foglalkoztatási célú nonprofit szervezeteknek - a programjait. E téren mind az alternatív munkaerőpiaci szolgáltatások, mind a helyi foglalkoztatási programok megvalósításában széleskörű tapasztalatra tett szert a Közalapítvány, számos projekt vált modellé az elmúlt években.
Mégis azt kell, hogy mondjuk: van új a nap alatt. A munkanélkülieket segítő nonprofit szervezetek kapcsolatainak vizsgálatát, fejlődési lehetőségét bemutató tanulmányból differenciált, fejlődő, mozgásban, változásban lévő szervezeti kör rajzolódik ki. Az elmúlt évek egyértelműen visszaigazolták, hogy a civil szervezetek jó szociális érzékenységgel találták meg azokat a munkaerőpiaci területeket, azokat az egyéni és közösségi szükségleteket, amelyeket sem az üzleti élet szereplői, sem az állam nem fed le, illetve nem tud megoldani.
Mindkét tanulmány megerősíti, hogy az érintett szervezeti kör - ha problémákkal terhelten is - jó úton halad, hogy a közfeladatok ellátásában a nonprofit szektor és az állam közötti munkamegosztás gazdagodjon, intézményes keretek közé kerüljön.
A helyzetkép ugyanakkor egyértelműen mutatja be azt is, hogy a szervezetek számának gyarapítása, a projektekben tevékenykedők munkájának szakmai megerősítése, a partnerségek kiteljesítése és különösen az Európai Uniós csatlakozásra való felkészülés számos feladatot jelent még hosszú ideig támogatónak és támogatottnak egyaránt.
E fenti célok eléréséhez, az aktuális feladatok megvalósításához ad iránymutatást a két kutatás, és a közreadott következtetések, javaslatok.
Bízunk benne, nem csak az érintett szervezeteknek és ernyőszervezeteknek adnak megszívlelendő jelzéseket a kutatók, hanem a támogató, forrásbiztosító szervezeteknek, intézményeknek, valamint a munkaügyi kormányzat és a jogalkotó számára is.
Budapest, 2001. június
Molnár Györgyné
kuratóriumi elnök Vissza

Tartalom



Ajánlás 7
Zám Mária: A munkanélkülieket segítő nonprofit szervezetek kapcsolatai, fejlesztésük lehetőségei
Bevezetés 13
1. A kutatás célja, módszerei, problémái 18
2. A kérdőíves vizsgálat összefoglalása 21
3. Összehasonlító diagnózis a nonprofit szervezetek működését meghatározó egyes területekről 34
4. A kutatás következtetései 37
5. Javaslatok a fejlesztés lehetséges területeiről és irányairól 46
Melléklet 63
Lux Judit —Lerch Gabriella —Salamon Péter: A munkanélkülieket segítő nonprofit szervezetek kapcsolatainak vizsgálata és tapasztalatai
Bevezetés 79
A foglalkoztatási célú civil szervezetek bemutatása 84
1. A vizsgálatba bevont szervezetek feltérképezése 86
2. A szervezetek működési feltételei 91
3- Kapcsolatrendszerük 95
4. Összegzés - Következtetések 121
Irodalom 125
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A munkanélkülieket segítő nonprofit szervezetek kapcsolatai A munkanélkülieket segítő nonprofit szervezetek kapcsolatai
Állapot:
1.680 Ft
840 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
konyv