1.034.202

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szőnyi István (minikönyv)

1894-1960

Szerkesztő
Róla szól
Fotózta
,
Kiadó:
Kiadás helye: Szentendre
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím: Pest megyei minikönyvek
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Orosz   Francia  
Méret: 7 cm x 7 cm
ISBN: 963-01-399-6
Megjegyzés: Számozatlan kiadás. Kiadott példányszám: Készült 5000 példányban, ebből 500 piros számozással, 500 fekete számozással. Könyvtervező: Janka Gyula Nyomda: Kossuth Nyomda, Budapest Színes reprodukciókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 70 x 69 mm.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"Festő vagyok, annyira az, hogy érzéseimet, élményeimet és a világról, a körülöttem történtekről való gondolataimat csak a saját mesterségem keretein belül, annak eszközeivel... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"Festő vagyok, annyira az, hogy érzéseimet, élményeimet és a világról, a körülöttem történtekről való gondolataimat csak a saját mesterségem keretein belül, annak eszközeivel szeretem másokkal közölni" - írta magáról Szőnyi István 1943-ban.
Ez az önvallomásszerű bekezdés is mutatja, hogy Szőnyi milyen alapvető fontosságot tulajdonított festői hivatásának, mely egész emberségét, világhoz való viszonyát meghatározta.
Valóban, ma sem mondhatunk többet, jobbat Szőnyiről, közel negyedszázaddal halála után, csak annyit, hogy ízig-vérig festő volt és festészetéből - mint egy nyitott képeskönyvből életének minden lényeges mozzanata tisztán kiolvasható. Ehhez nyújt segítséget az életmű keresztmetszetét tartalmazó kis könyv, melynek képeit - Szőnyi István születésének 90. évfordulója alkalmából - elsősorban a festő zebegényi emlékmúzeumának anyagából válogattuk. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv