A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Ferenczy Béni művészérmei (minikönyv) (számozott)

Szerkesztő
Róla szól
Fotózta
,
Kiadó:
Kiadás helye: Szentendre
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 174 oldal
Sorozatcím: Pest megyei minikönyvek
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 7 cm x 7 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számozása: 119 Számozás színe: Piros Kiadott példányszám: Készült 5000 példányban, (ebből 500 piros számozással, 500 fekete számozással) Könyvtervező: Janka Gyula Nyomda: Révai Nyomda, Budapest Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 72 x 72 mm.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Csak azokért a formabontókért hevülök, akik össze is tudják állítani a formát. Szeretem nézni az óra szétszedését. De igaz gyönyöröm az, amidőn egyszerre csak megindul. Ismét?... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Csak azokért a formabontókért hevülök, akik össze is tudják állítani a formát. Szeretem nézni az óra szétszedését. De igaz gyönyöröm az, amidőn egyszerre csak megindul. Ismét? S ha a szétszedés után sem indult volna meg? Óhajom ezért, hogy már a szétszedés módja szolgáltasson némi tanúbizonyságot a remélhető eredményről. Gyermekem kezébe épp ezért eleve megjavított órát adok: amivel nem kár a játék.
Mert ez a másik játék, az szent. Mutatja a csak bontók és a csak összerakók két szektájának ádáz összebékíthetetlenülése. Ifjúkoromban, amidőn még Ferenczy Bénivel lelkes vitáink is voltak, szinte jellembe vágott, ha például egy absztrakt festő figurálisra tért át, ha egy aktivista költő, két sor összerímelésére vetemedett. Menlevelet az állandó átjárásra csak a legkonokabb kísérletező szerezett: Picasso. Hogy legkubistább ablakán át a legöregebb vázák bikáinak és nimfáinak édes együttheverését tárta elénk, ezt sokan a polgár-pukkasztás afféle felső határának nézték." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv