Háztartástan témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Temetőkapu

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Madách Könyv- és Lapkiadó V.
Kiadás helye: Bratislava
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 372 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN:

Fülszöveg

Az Adósságtörlesztés, a Kétszer harangoztak és a Szélfúvásban után Mács József újabb regényének ismét egy képzelt gömöri kis falu a helyszíne. A Temetőkapu hőse egy olyan lány, aki a negyvenes évek legelején gyermekfővel gyermeket szül, s leányaként szűkebb és tágabb közösségének a döbbenetét még nagyobb döbenet keltésével igyekszik ellensúlyozni. Megfogadja, hogy haláláig nem áll szóba férfival, s ezt a fogadalmát betartó, vezeklésnek is betudható küzdelmét ábrázolja az író az olvasói figyelmet végig lebilincselően, a parányi ember küzdelmét a természet erejével szemben, amely az élet folytonosságát biztosítva szüntelenül a vágyat oltja belénk. Ennek a makacs küzdelemnek a színpada a már említett gömöri kis falu, Jajhalom, nézőközönésge pedig valamennyi lakója, akiknek szintén kapaszkodókat kell találniuk a háború és a háborút követő eszetendők viharaiban, a társadalmat változtató és az embert vizsgáztató folyamatokban.
Hogyan végződik, a végződhet a Temetőkapu... Tovább

Mács József

Mács József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mács József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem