864.580

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Cléves hercegnő

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Új Palatinus Könyvesház Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 190 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN: 963-9487-81-3
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval.

Fülszöveg

A 17. századi Franciaországban a regény nem számított komoly irodlaomnak, noha tucatjával jelentek meg a kaland- és szerelmes regények. Madame de Lafayette érdeme, hogy Cléves hercegnő című regényével olyan új formát és nyelvet adott ennek a műfajnak, mellyel megújította. Művét a mai napig a francia irodalom legnagyobbjai közt tartják számon.
A regény egy férjes asszony, Cléves hercegnő és egy daliás herceg, Nemours szerelmének története. A korabeli világ többnyire elnézően tekintett a házasságon kívüli kapcsolatokra, Cléves hercegnő viszont tiszteli férjét, és nem kívánja az út mindenek felett imádó férfit megalázni egy titkos kapcsolat kiteljesítésével. Az udvari intrikák következtében mégis kiváltja féje bizalmatlanságát, mely elindítja a történet tragikus eseményeit. A történet hátterét adó - szerelmi bonyodalmakkal és hősiességgel teli - udvari élet rajza sokkal inkább jellemzi Madame de Lafayette korát, mint a regény egy századdal korábbi történeti idejét.

Madame De Lafayette

Madame De Lafayette műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Madame De Lafayette könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Cléves hercegnő Cléves hercegnő

A lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
1.540 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba