| Kiadó: | Betűmetsző Könyvkereskedés Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 207 oldal |
| Sorozatcím: | Diétás könyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-962-297-5 |
| Alapvető tudnivalók | |
| A betegség diétája | 9 |
| Mit szabad és mit nem ajánlott fogyasztania? | 15 |
| Gazdasági eszmefuttatás diétájának összeállításakor, avagy drága-e az ön diétája? | 23 |
| Tudnivalók a diétás ételek elkészítéséhez | 31 |
| Az étrend megtervezése | 31 |
| A nyersanyagok tisztítása | 32 |
| Előkészítés | 33 |
| Az étel készítése | 34 |
| Befőzés | 38 |
| Mintaétrendek | 40 |
| Receptek | 63 |
| A recept elkészítéséhez szükséges általános tudnivalók | 63 |
| Levesek | 65 |
| Levesbetétek | 84 |
| Előételek | 87 |
| Húsételek | 92 |
| Rakott, töltött ételek | 115 |
| Feltétek | 126 |
| Főzelékek | 131 |
| Mártások | 143 |
| Köretek | 148 |
| Saláták | 157 |
| Tészták | 166 |
| Táblázatok | 180 |
| A tápanyagtáblázat használata | 180 |
| Tápanyagtáblázat | 182 |
| Élelmianyagok ásványi alkotórészei | 190 |
| Élelmianyagok konyhasótartalma g-ban | 200 |
| Néhány élelmianyag tisztítási vesztesége | 202 |
| A sótlanság leplezésére alkalmas fűszerek, ízesítők, élelmianyagok | 203 |
| A normál nyugalmi vérnyomás szélsőértékei életkor szerint | 204 |
| Irodalom | 204 |
| Ételmutató | 205 |