1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az Ájin csoport kiállítása (dedikált példány)

Kiállítási katalógus

Szerkesztő
Grafikus
Kapcsolódó személy

Kiadó: Vizivárosi Galéria
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 24 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiállítási katalógus. Kovács Johanna festő által dedikált példány. Színes képekkel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az ÁJIN csoport
Azt hiszem a művészcsoportok szerveződésének, a csoportok képződésének, az együttes munkának is megvannak a sajátos évadai. S bár nem ritkán esik meg az ilyesmi, mégis különös... Tovább

Előszó

Az ÁJIN csoport
Azt hiszem a művészcsoportok szerveződésének, a csoportok képződésének, az együttes munkának is megvannak a sajátos évadai. S bár nem ritkán esik meg az ilyesmi, mégis különös konstellációkra van szükség ahhoz, hogy művészek valamiféle közösséget alkossanak,mert kétségtelen, hogy az idő - hol inkább, hol kevésbé - beleszól a dologba.
A csoport-lét védettséget ad, a védettség erőt kölcsönöz. Védettségre és erőre helyzetekben van szükség, helyzetekben, melyek nem hétköznapiak, melyek - némelykor pozitiv, máskor negativ módon különösek. (Arról talán most nem igazán fontos beszélni, mit jelent mindez egészen közelről. Attól tartok, mindenkinek megvannak az élményei a dolog értelmezéséhez.)
Ami a közelmultat illeti: a hetvenes évek elején a progressziv képzőművészet szorult abba a helyzetbe, melyben létezni leginkább együttesen lehetett. Az évtized végére a politika, de még maga a művészet is megváltozott, s az individuális gondolkodás már kevésbé irritálta a hatalmat. Következésképpen módosult a közös munka szerepe és lényege is: a megmaradt csoportokat a szellemi helyett többnyire az egzisztenciális kapocs kötötte össze. A nyolcvanas évek nagyjából hasonlóan "működtek" ebből a szempontból. Jelentős, ma is nagy hatású közösségek jöttek létre. E nemben a kilencvenes évek sem hoztak változást... Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv