kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Corvina Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 90 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 9 cm |
| ISBN: | 963-13-2940-2 |
| Megjegyzés: | A könyv fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| Amit a borról tudni kell | |
| Miben különböznek a magyar borok a külföldi boroktól? | 6 |
| Magyarország szőlő- és bortermelésének rövid áttekintése | 8 |
| Néhány borászati alapfogalom és szakkifejezés | 10 |
| Milyen hőmérsékleten fogyasszuk a borokat? | 11 |
| A magyar borok minőségi osztályozása | 11 |
| A bor névjegye a címke | 16 |
| Magyarország borvidékei | |
| Alföld | 19 |
| Badacsony | 25 |
| Balatonfüred-Csopak | 30 |
| Dél-Balaton | 32 |
| Mór | 34 |
| Somló | 37 |
| Sopron | 40 |
| Mecsekalja | 42 |
| Szekszárd | 44 |
| Villány-Siklós | 46 |
| Eger | 50 |
| Mátraalja | 54 |
| Tokaj | 57 |
| A borok és pezsgők minőség és cukortartalom szerinti besorolása és kódszámai | 69 |
| A forgalomban lévő borok és pezsgők tételes felsorolása | 72 |