kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Állami Könyvterjesztő Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
| Oldalszám: | 974 oldal |
| Sorozatcím: | Reprint |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-02-2995-1 |
| Megjegyzés: | A Mehner Vilmos kiadásában 1881-ben megjelent könyv reprintje. 400 fekete-fehér és színes képpel illusztrálva. |
| Előszó | 5 |
| Bevezetés | 7 |
| A szakácsművészet rövid története | 9 |
| Borító-formák rajza | 12 |
| Konyha és konyha-edények | 13 |
| Formák rajza | 14 |
| Konyha-eszközök rajza | 16 |
| A sültekről és sütésről általában | 17 |
| Műkifejezések a szakács művészetében | 19 |
| Créme- és szulcz-formák rajza | 20 |
| Konyha-edények műneve | 24 |
| Fűszerek és konyha-növények | 26 |
| A húslevesről | 39 |
| A húskivonatról | 144 |
| A mártásokról | 151 |
| A marinadeokról | 191 |
| A pürékről | 195 |
| A töltelékekről | 201 |
| A kis ragout-ról | 208 |
| A kis ragoutokról | 215 |
| Rendkívüli meleg ételek (Assiettek) | 225 |
| A marhahúsról | 244 |
| A borjúról | 265 |
| Az ürüről | 299 |
| A bárányról | 314 |
| A sertésről | 326 |
| A vaddisznóról | 347 |
| A szarvasról | 352 |
| Az őzről | 358 |
| A zergéről | 368 |
| A nyúlról | 371 |
| A tengeri nyúlról | 385 |
| A fajdról | 392 |
| A nyirfajdról | 395 |
| A császármadárról | 397 |
| A hófajdról | 399 |
| A fáczánról | 400 |
| A fogoly- és szürke-fogolyról | 412 |
| Az erdei szalonkáról | 422 |
| A mocsárszalonkáról | 427 |
| A fenyőmadárról | 428 |
| A fürjről | 434 |
| A pacsirtáról | 438 |
| A sármányról | 442 |
| A pulykáról | 450 |
| A kappanról | 464 |
| A csibéről | 482 |
| A galambról | 502 |
| A vadkacsáról | 508 |
| A vadlúdról | 510 |
| A szelíd kacsáról | 512 |
| A libáról | 517 |
| A halról | 526 |
| A galóczáról | 534 |
| A pisztrángról | 534 |
| A pontyról | 540 |
| A csukáról | 543 |
| Az angolnáról | 546 |
| A menyhalról | 549 |
| A sügérről | 550 |
| A süllőről | 552 |
| A gadóczról | 555 |
| A harcsáról | 557 |
| A heringről | 558 |
| A szardelláról és szárdiniáról | 559 |
| A tokról, söregről és vizáról | 560 |
| A dorsgadóczról | 562 |
| A káviárról | 562 |
| Magyar konyha | 563 |
| A rákról | 567 |
| A békáról | 571 |
| Az osztrigáról, kagylóról és csigáról | 573 |
| A meleg pástétomról | 576 |
| A főzelékről | 605 |
| A spenótról | 616 |
| Az endiviáról | 619 |
| A sóskáról | 620 |
| A sárgarépáról | 621 |
| A zöld babról | 623 |
| Spárga vagy nyulárnyékról | 624 |
| A komló-indáról | 625 |
| A skorzonera, fekete gyökér vagy téli spárgáról | 626 |
| Az árticsókáról | 627 |
| A kardonról | 630 |
| A zöld borsóról | 631 |
| A macedoine, chartreuse, és más tészta bordürökről | 632 |
| A szarvasgombáról | 641 |
| Magyar konyha | 643 |
| A salátáról | 654 |
| A tojás-ételekről | 662 |
| A zsirtalapról | 669 |
| A tálak diszitéséről és bordürökről | 671 |
| A tésztákról általában | 671 |
| A charlotteokról | 737 |
| A sütött tésztáról | 747 |
| Az angol crémekről | 793 |
| A tiszta édes szulczokról | 810 |
| A czukorsüteményekről | 821 |
| A különböző tésztákról | 830 |
| A tortákról | 833 |
| A tejes fagylaltokról | 857 |
| A compotokról | 867 |
| A meleg italokról | 881 |
| Az elrakott zöldségről | 888 |
| Borjuczomb | 892 |
| Az étlap készítéséről | 898 |
| A villásreggeliről | 908 |
| Esteli | 910 |
| A buffetekről | 911 |
| Az italokról | 914 |
| A gyermek táplálkozásáról | 916 |
| Az étkek tulajdonságairól | 918 |
| Diatetikai szabályok | 918 |
| Függelék | |
| A háztartásban tudni valók | 921 |
| Az asztal-terítésről és fölszolgálásról | 929 |