| Kiadó: | Aranyhal Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 73 oldal |
| Sorozatcím: | Food Time |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-9268-94-1 |
| Bevezető | 5 |
| Miről ismerhető fel a friss, illetve a romlott hal? | 6 |
| A halak filézése | 8 |
| A halak csoportosítása | 8 |
| A halételek készítése | 12 |
| Levesek, hideg halételek | 14 |
| Tejfölös, zöldséges halleves | 14 |
| Böjti tárkonyos halleves | 14 |
| Savanyú vegyes halleves | 15 |
| Kecsegeleves májgaluskával | 16 |
| Citromos halikraleves | 17 |
| Pontyikraleves | 17 |
| Pontyhalászlé | 18 |
| Szegedi halászlé | 18 |
| Bajai halászlé | 19 |
| Halászlé régiesen | 20 |
| Halászlé al-dunai módra | 20 |
| Pikáns halászlé | 21 |
| Pásztoros halászlé | 22 |
| Fokhagymás apróhalleves | 22 |
| Tejfölös, tárkonyos halleves | 23 |
| Törpeharcsagulyás | 23 |
| Citromos busaraguleves | 24 |
| Gombás halgombócleves | 25 |
| Böjti halbélleves | 25 |
| Tejfölös halaprólékleves | 26 |
| Révfalusi pontyleves | 26 |
| Suhantott halászlé | 27 |
| Halerőleves | 28 |
| Halgaluska | 29 |
| Pontykocsonya | 29 |
| Hideg harcsa | 30 |
| Halsaláta | 30 |
| Halikrasaláta | 31 |
| Hideg, pácolt angolna | 31 |
| Pisztráng fehérborban | 32 |
| Sült halételek | 33 |
| Süllő palócosan | 33 |
| Töltött hal böllér módra | 33 |
| Dióval töltött csuka | 34 |
| Süldőpontyok gombás töltelékkel | 35 |
| Pontyszeletek pékmester módra | 36 |
| Töltött ponty | 36 |
| Szalonnás pontytej tojással | 37 |
| Makói haltepertő | 38 |
| Kiskőrösi paradicsomos hal | 38 |
| Sajtos busa- vagy amurszelet | 39 |
| Hirtelen sült petrezselymes amur | 39 |
| Tepsis sült kecsege | 40 |
| Szalonnába bundázott apróhal | 40 |
| Sült angolna zöldborsóval | 41 |
| Halszeletek hagymás káposztával | 42 |
| Rakott burgonya pontyfilével | 42 |
| Halszeletek rácosan | 43 |
| Hortobágyi tepsis balin | 44 |
| Zöldbabos, sajtos halszeletek | 44 |
| Uborkás halszeletek barna vajjal | 45 |
| Svábos rakott süllőszeletek | 46 |
| Fokhagymás csuka gombás burgonyával | 46 |
| Tepsis, szardellás csuka | 47 |
| Harcsa savanyú káposztával | 48 |
| Szaggatott csuka savanyú káposztával | 48 |
| Tejfölös harcsa sütőben sütve | 49 |
| "Sajkás" haltej | 50 |
| Rozmaringos amurszelet | 50 |
| Ikrapogácsa | 51 |
| Keszegvagdalt | 52 |
| Halpogácsa | 52 |
| Angolnakolbászkák | 53 |
| Sajtos haltorta | 53 |
| Vagdalt ponty | 54 |
| Párolt halételek | 55 |
| Badacsonyi süllő mazsolával | 55 |
| Csukaszeletek halászosan | 55 |
| Székely tormás csuka | 56 |
| Harcsaszeletek tihanyi módra | 57 |
| Spékelt harcsa | 57 |
| Birsalmás, savanyú káposztás halikra | 58 |
| Lecsós hal pákász módra | 58 |
| Zöldséges halpaprikás | 59 |
| Vörösboros halszeletek haltejjel | 60 |
| Savanykás hal hentes módra | 61 |
| Taljános pontyszeletek | 61 |
| Vízimolnár pontypaprikás | 62 |
| Pontyszeletek szőlővel | 63 |
| Zöldséges ponty oroszosan | 63 |
| Ponty vörösboros mártásban | 64 |
| Úsztatott ponty | 64 |
| Pontypörkölt | 65 |
| Fokhagymás keszeg | 66 |
| Tejfeles-gombás kecsege | 66 |
| Tormás amurfilék | 67 |
| Fehérboros busa vagy amur lengyelesen | 68 |
| Tejszínes gombás busa | 68 |
| Busaszeletek kaprosan | 69 |
| Compó fehérborral | 69 |
| Angolna hordóskáposzta | 70 |
| Gombás angolnapaprikás | 70 |
| Sörben főtt angolna | 71 |
| A halételek kiegészítői | 72 |
| Köretek | 72 |
| Vajas burgonya | 72 |
| Burgonyapüré | 72 |
| Pirított burgonya | 73 |
| Tojásos burgonyapép | 73 |
| Galuska | 74 |
| Vajasgaluska | 74 |