| 1979. 1. szám | |
| Az évad étele: a káposzta | 3 |
| Kenyérrel fogyni? | 6 |
| Lőrincze Lajos: Öreganyám főztje | 8 |
| Meleg sajtok | 12 |
| Pástétomok | 13 |
| Variációk babra és csülökre | 14 |
| Déligyümölcs-ötletek | 16 |
| Tanuljunk új ízeket | 20 |
| Jugoszláv ételkülönlegességek | 22 |
| Váncsa I.: Szókratész is potrohos volt | 26 |
| Férfiak főzőkanállal: Inke László | 28 |
| Készítsünk gombát másképpen | 29 |
| Tálalási tudnivalók | 39 |
| Tisztán, szépen otthon is | 43 |
| Diétát rendelt az orvos | 45 |
| Mi a kedvenc étele ? | 52 |
| Világasztal | 56 |
| Hol mit-köröm közül | 66 |
| Rejtvények | 68 |
| Sándor Kálmán: Az ételek lázadása | 71 |
| Olcsó oldal | 74 |
| 1979. 2. szám | |
| Az évad étele: a zöldborsó | 3 |
| Pátzay Pál: Szüleim asztalánál | 6 |
| Egy tucat tearecept | 9 |
| A hallal bánás ABC-je | 10 |
| Vacsorák félkézzel, 10 perc alatt | 12 |
| Primőrök a terítéken | 19 |
| Salátavariációk | 23 |
| Miért korog a gyomor? | 26 |
| Olvasóink recepjei | 28 |
| Így tálalnak Suomiban | 30 |
| Erősítő étrend sovány gyerekeknek | 32 |
| A változatosság élvezete | 39 |
| Mit főzzünk a hétvégi házban? | 44 |
| Üdítők házilag | 47 |
| Manna, pászka, gödölye | 50 |
| Olcsó oldal | 53 |
| Kempingezés és ami kell hozzá | 54 |
| Nyári nyalánkságok | 59 |
| Ha csak rizs van otthon | 64 |
| Római tálban készíthető ételek | 67 |
| 1979. 3. szám | |
| Az évad étele: az uborka | 3 |
| A gyermek étkezése | 5 |
| Csibe másképpen | 13 |
| Vitaminok terítéken | 16 |
| A túró nem "túró" | 19 |
| Édesanyám főztje | 26 |
| Gundelék asztalánál | 30 |
| Miért kövérek a bajorok? | 34 |
| Sok nevű, sok ízű padlizsán | 39 |
| Keszőce, cibere, zabkiszi | 46 |
| Fehérje zsírból | 50 |
| 10 perc alatt félkézzel | 52 |
| Tésztába zárt ízek | 53 |
| Konyhakész konyhák | 59 |
| 1979. 4. szám | |
| Az évad étele: a lencse | 3 |
| Tonhalvariációk | 5 |
| Passuth László: Nagyanyám főztje | 6 |
| Változatosságként: vese | 9 |
| Mesterszakácsok a magyar főzésről | 10 |
| Zolnay László: Vall a velős csont | 14 |
| Vadászzsákmány ínyenc módra | 18 |
| Különleges mézes nyalánkságok | 24 |
| Édességek cukorbetegeknek | 26 |
| Házi cukrászkodás | 29 |
| Műsoron a mák | 36 |
| A hidegkonyha ABC-je | 39 |
| Lakodalom hegyen-völgyön | 52 |
| Olcsó oldal | 55 |
| Téli TMK | 59 |
| Fondue - különféle húsokból | 64 |
| Vacsorák félkézzel - 10 perc alatt | 73 |
| 1980. 1. szám | |
| Toronyfőzés | 5 |
| Kevés húsból sok leleménnyel | 6 |
| Olcsó oldal | 7 |
| Levesek | 16 |
| Hidegkonyhai ABC | 19 |
| Kismama főz kisbabának | 26 |
| Desszertek dobozból | 39 |
| Mindenkit érhet baleset (a megelőzés fortélyai) | 46 |
| Receptek cukorbetegeknek | 53 |
| Étvágy, táplálkozás, emésztés | 54 |
| Ha csak burgonya van otthon... | 59 |
| Eddig megjelent receptjeink tárgymutatója | 70 |
| 1980. 2. szám | |
| Bevásárlási útmutató | 4 |
| Zöldbab oldal | 5 |
| Belefogyni a tavalyiba | 10 |
| Hidegkonyhai ABC | 19 |
| Mai udvari lakomák | 26 |
| Diabetikus édességek | 29 |
| Süti, sütés nélkül | 32 |
| Fagylalt házilag | 33 |
| Hús és zöldség mátkasága | 36 |
| Majális | 39 |
| Körítésnek karalábé | 44 |
| Olcsó oldalak | 54 |
| Üvegbe zárt nyár | 59 |
| 1980. 3. szám | |
| Változatok főtt marhahúsra | 5 |
| Gyümöcssaláta-ötletek | 14 |
| Szemrevaló főznivalók | 19 |
| Az aszalásról | 24 |
| Kevés szöveg, sok lé (turmixok) | 31 |
| Olcsó oldalak | 32 |
| Birset az asztalra | 36 |
| Főzés a szabadban | 39 |
| Szőlő a lábosban | 45 |
| Hidegkonyhai ÁBC | 59 |
| Ropogtatnivaló liszt nélkül | 64 |
| Tojásos tarka tálak | 65 |
| Belgium: bőség és drágaság | 67 |
| Kísérletek késszel | 74 |
| Rózsakóstoló | 77 |
| 1981. 1. szám | |
| Kolozsvári Grandpierre E.: Édesanyám főztje | 6 |
| Birkabemutató | 11 |
| Olcsó húsnak sem híg a leve | 12 |
| Máj minden mennyiségben | 19 |
| Timár György: A hasam meg én | 26 |
| Olcsó oldalak | 32 |
| Párizsi parádésan | 36 |
| Főtt tészták - főfogásnak | 39 |
| Gomba köznapiasan | 44 |
| Cukorbetegnek főzök | 47 |
| Férfiak főzőkanállal: Horváth Gyula | 50 |
| Mindenki másképp csinálja | 52 |
| Saját termésből nem drága | 56 |
| Finom ízek római tálban | 56 |
| Oroszkrémtorta | 66 |
| 1981. 2. szám | |
| Újra újburgonya | 5 |
| Pethes Sándor: Apám gusztusa - és a Dadus főztje | 6 |
| Tök az adu ! | 9 |
| Sóska, spenót | 19 |
| Dr. Zolnay László: Az asztal becsülete | 24 |
| Étlapértelmező szótár | 27 |
| Sophia Loren szakácskönyvéről | 30 |
| Vegyeszöldség-tálak | 39 |
| Zöldborsó | 44 |
| Világasztal | 48 |
| Férfiak főzőkanállal: Boros Lajos | 50 |
| Olcsó oldalak | 54 |
| Gyümölcs sütve-főzve | 56 |
| Mindenki másképp csinálja: eltevés | 72 |
| 1981. 3. szám | |
| Az évad étele: alma | 3 |
| Országok-szokások: Asszonyköldök - török tálon | 6 |
| Képes terepszemlén Antal Imrénél | 19 |
| Szigetközi régi ételek | 24 |
| Olvasók receptjei | 28 |
| Férfiak főzőkanállal, Farkas Antal | 31 |
| Zabpehelyből | 32 |
| Fehérjeszegény ételek | 33 |
| Paradicsom piroslik a piacon | 39 |
| A szalvéta származása | 50 |
| Nevető konyhalexikon | 57 |
| Hagyma hagymával | 59 |
| Gyümölcskrémek, gyümölcshabok | 77 |
| 1981. 4. szám | |
| Az évad étele: a csülök | 3 |
| Vadított pecsenyék | 5 |
| Édesanyám főztje: Hegedűs Géza | 6 |
| Rádiópályázat | 11 |
| Tojások sárgája, fehérje | 19 |
| Vastartalék a kamrában | 25 |
| Edény, eszköz egyszeregy | 34 |
| Karácsonyi ajándékok | 39 |
| Gesztenye-sósan-édesen | 44 |
| Olvasók receptjei | 47 |
| Férfiak főzőkanállal: Bencze Ferenc | 51 |
| Olcsó oldalak | 54 |
| Sütőtök | 59 |