kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kurír Lap- és Könyvkiadó Részvénytársaság |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 954 oldal |
| Sorozatcím: | Magyar Konyha |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 27 cm x 23 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Színes fotókat tartalmaz. Teljes évfolyam. |
| 1993. | |
| 1. | |
| Téli levesek | 6 |
| Bújtatott raguk | 10 |
| Férfiak főzőkanállal: Palotás János | 15 |
| Édesanyám főztje: Bodor Pál | 16 |
| A rejtélyes Ravioli | 12 |
| Vegetáriánusoknak való | 20 |
| Sült darázs pálmaborral | 26 |
| Káposztakóstoló | 30 |
| Töltött pecsenyék | 40 |
| Vasárnap is vagdalt | 35 |
| Főzési fortélyok | 38 |
| Mesterek kínálják | 46 |
| Világasztal | 50 |
| Az én reformkonyhám | 54 |
| Vegyünk? Ne vegyünk? Tea | 56 |
| Korgó gyomrú kamaszoknak | 64 |
| A tigris törzsvendége | 66 |
| Hidegen hagymát | 60 |
| Látogatóban Németh Marikánál | 72 |
| Rendes vagy rendetlen? | 74 |
| Asztalok ruhája | 76 |
| 2. | |
| A varázserejű... | 6 |
| Így készül A hímes tojás | 8 |
| Vegetáriánusoknak való | 12 |
| Édesanyám főztje: Bodrogi Gyula | 16 |
| Terítéken a tojás | 10 |
| A spárga | 18 |
| Inyenctanya a gyártnegyedben | 23 |
| Országok - szokások: Légy büszke, hogy Jamaicai vagy! | 30 |
| Rétes rafináltan | 45 |
| Csalafinta csirkemáj | 20 |
| Lépésről lépésre | 33 |
| Az én reformkonyhám | 36 |
| Húsvétra bárányt | 39 |
| Fortélyok főzőkanállal | 50 |
| Lehet, hogy ön fiatalabb? | 52 |
| Vegyünk? Ne vegyünk? Fritőzök | 56 |
| Szibériától Amerikáig | 64 |
| Mikrohullámhosszon | 68 |
| Locsolókat várunk | 59 |
| Kell a kalcium! | 71 |
| Indiai vacsora | 72 |
| Konyhánk kertje | 74 |
| 3. | |
| Jéghideg levesek | 6 |
| Nyáron is tésztát | 8 |
| Országok - szokások: Szingapúr | 12 |
| Édesanyám főztje: Faludy György | 16 |
| Az én reformkonyhám | 18 |
| Aligátor körte=Avokádó | 20 |
| Gyümölcsből jobb! | 26 |
| Csirkecsavarások | 33 |
| Főzési fortélyok | 45 |
| Parázson, roston | 40 |
| Mikrohullámhosszon | 42 |
| Elég türelmes Ön? | 52 |
| Világasztal | 54 |
| Megállt az idő | 56 |
| Rózsakóstoló | 62 |
| Gyümölcscentrifugák | 64 |
| Konyhánk kertje | 68 |
| A söröspalack története | 72 |
| Kora nyári gyümölcsök | 60 |
| Egynyári bútorok | 74 |
| 4. | |
| Bolgár babgulyás | 5 |
| Vegetáriánusoknak való | 6 |
| Férfiak főzőkanállal: Demszky Gábor | 9 |
| Az én reformkonyhám | 16 |
| A rizskirálynál | 18 |
| Olcsó oldalak | 20 |
| Főzési fortélyok | 24 |
| Nosztalgia és utópia a konyhában | 26 |
| Országok - szokások: Bonbini Aruba! | 28 |
| Lépésről lépésre | 30 |
| Mikrohullámhosszon | 33 |
| A keverés művészete | 36 |
| Télre mézben | 38 |
| Cári receptek | 47 |
| Szebb, mint a művirág | 52 |
| Vegyük? Ne vegyük? Turmixgépek | 58 |
| Konyhánk kertje | 74 |
| 5. | |
| Az évad étele: Római pecsenye | 5 |
| Nem csak sütve jó | 7 |
| Vegetáriánusoknak | 8 |
| Édesanyám főztje: Karl Szabó, a puchbergi marcipánművész | 10 |
| Mikrohullámhosszon | 12 |
| Olcsó oldalak | 14 |
| Országok - szokások: Édes élet a földön ülve | 16 |
| Mácsiktól makaróig | 20 |
| Látogatóban: Macskássy Izoldánál | 26 |
| Több zsákmány - több asszony | 28 |
| Lépésről lépésre | 31 |
| Szokatlan szendvicsek | 46 |
| Az én reformkonyhám | 52 |
| Vásárolni veszélyes | 55 |
| Kert(kapu) zárás előtt | 58 |
| Mentsük meg a francia konyhát! | 57 |
| Vegyük? Ne vegyük? Villanytűzhelyek | 68 |
| Hruscsov szakácsnője voltam | 71 |
| Zöld árok | 74 |
| 6. | |
| Az évad étele: Indiai sült hal | 7 |
| Viking vigasságok | 10 |
| Tsemege - tsinálók csodái | 12 |
| Édesanyám főztje: Mészöly Dezső | 14 |
| Lépésről lépésre | 23 |
| Angol Pub Pesten | 27 |
| Kisfiam kedvence | 28 |
| Vegetáriánus babák? | 33 |
| Fortályok | 34 |
| Országok - szokások: Vadregényes Wales | 36 |
| Kockás kottából á la Kepes | 42 |
| Az én reformkonyhám | 46 |
| Világasztal | 54 |
| Vegyük? Ne vegyük? Tűzhelyek | 60 |
| Ajándék lónak ne nézd a fogát... | 62 |
| Terülj, terülj, asztalkám! | 64 |
| Olcsó oldalak | 66 |
| A konyha kalandora | 70 |
| 1994. | |
| 1. szám | |
| A jó magyar konyha | |
| Íze a régi | 4 |
| Édesanyám főztje: Dr. Czeizel Endre | 10 |
| Böjti szelek fújnak | 12 |
| Aki megadja a módját: Mécs Károly | 14 |
| A polgármester kedvencei | 15 |
| Húsvét | |
| Zsenge bárányból | 16 |
| Váratlan vendégnek | 19 |
| Ikonfestők műhelyéből | 21 |
| Világkonyha | |
| A maharadzsák aranytálból ettek | 22 |
| Örökség Windsdorból | 27 |
| Mesterfogások | 28 |
| Bálint-napi bolondságok | 31 |
| Korszerűen, egészségesen | |
| Az étel a legjobb orvosság | 32 |
| Az én reformkonyhám | 34 |
| Vegetáriánusoknak való | 36 |
| Jóízű diéta | 44 |
| Mikrohullámhosszon | 46 |
| Takarékosan | |
| Egy füst alatt | 48 |
| Olcsó oldalak | 62 |
| Pillantás a piacra | 57 |
| Konyhánk kertje | 60 |
| Juli-suli | |
| Vasalni tudni kell | 68 |
| Növényeink a lakásban | 69 |
| Háztartástan | 70 |
| Csak férfiaknak | 71 |
| Haspók | |
| Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek | 39 |
| 2. szám | |
| A jó magyar konyha | |
| Íze a régi | 8 |
| Nagyanyám főztje: dr. Balogh János | 10 |
| Húsvét után | 12 |
| Piros pünkösd napján | 13 |
| Aki a Lizsében tanulta: Bujtor István | 15 |
| Korszerűen, egészségesen | |
| Az én reformkonyhám: a cékla | 30 |
| Az étel a legjobb orvosság: a busa | 32 |
| Vegetáriánusoknak | 34 |
| Csodás fogyás?! | 36 |
| Jó falatok cukorbetegeknek | 38 |
| Takarékosan | |
| Olcsó oldalak | 46 |
| Tészták édesen | 50 |
| Lépésről lépésre | |
| Kezdőknek: vagdalt hús | 53 |
| Haladóknak: mozaikos sertésgalantin | 55 |
| Otthon | |
| A lakás szíve | 57 |
| Vacsoravendég voltam: Szyksznian Wandánál | 60 |
| Konyhánk kertje | |
| Ha kimegyünk a kiskertbe... | 63 |
| Itt a munka java | 64 |
| Juli-suli | |
| Egy kis tárolástan | 68 |
| Asztaltól ágyig | 69 |
| Keverem-kavarom | 70 |
| Piac | |
| A pléhbáró ajándéka | 72 |
| Pillantás a piacra | 75 |
| Tápanyagtáblázat | |
| Melléklet a "számítással" élőknek | 39 |
| 3. szám | |
| A jó magyar konyha | |
| Íze a régi: töltött karalábé | 4 |
| Aki a kakaspörköltet forgatja: Práger György | 7 |
| Édesanyám főztje: Sükösd Mihály | 10 |
| A titokzatos ínyesmester: Magyar Elek | 14 |
| Korszerűen, egészségesen | |
| Az én reformkonyhám: a zöldborsó | 28 |
| Vegetáriánusoknak | 30 |
| Jó falatok epebetegeknek | 32 |
| Mikrohullámhosszon | 34 |
| Cukor nélkül | 36 |
| Fogyókúra | |
| Egyedül a rostokkal | 44 |
| Kisjó Sándor: Öt kiló | 49 |
| Álomsúly-teszt | 50 |
| Lépésről lépésre | |
| Kezdőknek: spárga füstölt sonkával | 53 |
| Haladóknak: zöldségfondue | 55 |
| Piac | |
| A zöldségek királynője | 56 |
| Pillantás a piacra | 59 |
| A konyha és környéke | |
| A konyha ruhája | 63 |
| Munkánk gyümölcse | 65 |
| Juli-suli | |
| Virág az asztalon | 68 |
| Világosan a világításról | 69 |
| Keverem-kavarom | 70 |
| Takarékosan | |
| Olcsó oldalak | 72 |
| Fortélyok | 75 |
| Zöldségek, tészták, kora nyár | 76 |
| Haspók | |
| Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek | 39 |
| 4. szám | |
| A jó magyar konyha | |
| Íze a régi: darafelfújt | 4 |
| "Teczet már rendelni?" | 6 |
| Kenyérkóstoló | 8 |
| Édesanyám főztje: Szász Endre | 10 |
| A mákimádó rockénekes: Vikidál Gyula | 15 |
| Világasztal | |
| Svájci konyha magyar szemmel | 16 |
| Szűret után lesz az esküvőnk? | 21 |
| Normandia almáskertjei | 22 |
| Calvados | 23 |
| Spielberg és a Milky Way | 25 |
| Korszerűen, egészségesen | |
| Mikrohullámhosszon | 26 |
| Az étel a legjobb orvosság: a sárgadinnye | 29 |
| Az én reformkonyhám: a cukkini | 30 |
| Jó falatok a koleszterin csökkentéséhez | 34 |
| Húsevőknek | |
| Útmutató a marha- és sertéshúsokhoz | 36 |
| Takarékosan | |
| Olcsó oldalak | 52 |
| Tésztavacsorák | 54 |
| Fortélyok | 56 |
| Piac | |
| Pillantás a piacra | 57 |
| Paradicsom(i) paradicsom | 58 |
| Lépésről lépésre | |
| Kezdőknek: lecsó | 61 |
| Haladóknak: musszaka | 63 |
| Juli-suli | |
| Terítési ABC | 64 |
| Takarékos főzés - AMC | 65 |
| Keverem-kavarom | 66 |
| Konyha és környéke | |
| Vacsoravendég voltam: Fehér Annánál | 72 |
| Későnyári kertünk | 74 |
| Illatbarikád | 76 |
| 5. szám | |
| A jó magyar konyha | |
| Íze a régi: zellerkrémleves | 4 |
| Márton-napi libatoros | 6 |
| Mesterfogások | 8 |
| Édesanyám főztje: Puskás Ferenc | 10 |
| Öt férfi főzőkanállal: A Barbaro együttes | 14 |
| Világasztal | |
| Nádpálinkát az isteneknek | 16 |
| Történelem dobozban | 18 |
| A karcsúság titka | 19 |
| Szakácskönyvkritika | 20 |
| Toulouse-Lautrec örömei | 22 |
| Sherry | 26 |
| Korszerűen, egészségesen | |
| Az étel a legjobb orvosság: az élesztő | 29 |
| Vegetáriánusoknak | 30 |
| Jó falatok tejcukorérzékenyeknek | 33 |
| Az én reformkonyhám: a brokkoli | 34 |
| Mikrohullámhosszon | 36 |
| Piac | |
| A kertek királynője: a szőlő | 44 |
| Pillantás a piacra | 49 |
| A svéd recept | 50 |
| Mazsolás reform | 51 |
| Lépésről lépésre | |
| Szüreti torta | 52 |
| Kezdőknek: székelykáposzta | 55 |
| Haladóknak: töltött kellabda | 57 |
| Takarékosan | |
| Kár érte! | 59 |
| Olcsó oldalak | 60 |
| Fortélyok | 62 |
| Juli-suli | |
| Változtassunk rossz szokásainkon | 64 |
| Az év háziasszonya | 65 |
| Keverem-kavarom | 66 |
| Konyha és környéke | |
| Tömörkény István: Kis pogácsák | 70 |
| Rétesek raffináltan | 72 |
| Vacsoravendég voltam: Kováts Krisztánál | 74 |
| Krumplisnyomottas | 76 |
| Őszi kertünk | 77 |
| Haspók | |
| Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek | 39 |
| 6. szám | |
| Jeles napok | |
| Kosztolányi Dezső: Ajándék | 3 |
| Advent | 4 |
| Mikulás - Luca-nap | 5 |
| Karácsonyeste | 6 |
| Szilveszter - Újév | 7 |
| A jó magyar konyha | |
| Íze a régi: Rántott pontyderék | 8 |
| Édesanyám főztje: Várszegi Asztrik | 10 |
| Évfordulók nyomában | 12 |
| Olvasók receptjei | 14 |
| A legjobb mézesek | 15 |
| Disznótor | 16 |
| Férfiak főzőkanállal: Papp-papa és Papp-fiúk | 20 |
| Világasztal | |
| Mormon karácsony | 22 |
| Smirnoff vodka | 24 |
| Cocteau koktélok | 28 |
| Korszerűen, egészségesen | |
| Az étel a legjobb orvosság: a mák | 32 |
| Az én reformkonyhám: a póréhagyma | 34 |
| Helyettesíti az olajat, pótolja a zsírt | 37 |
| Mikrohullámhosszon | 43 |
| Mikor mit együnk? | 44 |
| Jó falatok nehéz napokra | 45 |
| Vegetáriánusoknak | 46 |
| Lépésről lépésre | |
| Pontyhalászlé kezdőknek | 50 |
| Briósban sült halpástétom haladóknak | 53 |
| Dávid torta | 56 |
| Piac | |
| Szakácskönyvkritika | 55 |
| Pillantás a piacra | 59 |
| Sütve, főzve tök jó | 62 |
| Juli-suli | |
| Terítés | 65 |
| Keverem-kavarom | 66 |
| Takarékosan | |
| Tészták ünneplőben | 68 |
| Olcsó oldalak | 70 |
| Az én ünnepi forgatókönyvem | 71 |
| Fortélyok | 72 |
| Konyha és környéke | |
| Vacsoravendég voltam a Vitray családnál | 74 |
| Téli kertünk | 77 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.