1.034.168

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Konyha 1994. (nem teljes évfolyam)

Gasztronómiai magazin/ XVIII. évfolyam 2-6. szám

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Kurír Lap- és Könyvkiadó Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 400 oldal
Sorozatcím: Magyar Konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes évfolyam. Hiányzik az 1. szám. Színes fotókkal illusztrálva. További szerzők és fotósok a magazinokban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a 2. számból:
Kedves Olvasók!
Jó tudom, nem illik egy gasztronómiai folyóiratban érzelmekről írni. De most az egyszer nézzék el nekem; ígérem, a jövőben szigorúan a "tárgyhoz", azaz az... Tovább

Előszó

Részlet a 2. számból:
Kedves Olvasók!
Jó tudom, nem illik egy gasztronómiai folyóiratban érzelmekről írni. De most az egyszer nézzék el nekem; ígérem, a jövőben szigorúan a "tárgyhoz", azaz az enni- és innivalók méltatásához tartom majd magam. Most azonban nem tehetem, hogy le ne írjam, mit éreztünk mi itt a szerkesztőségben, miközben kibontottuk az Önöktől visszakapott több ezer kitöltött kérdőívet. Az elsőknek nagyon örültünk, az ezredik után már amolyan lélekmelengető büszkeségfélét érzetünk, majd menthetetlenül elérzékenyültünk. Nem lehet ugyanis meghatottság nélkül tudomásul venni, hogy ebben - az Önöknek mondjam?! - temérdek tennivalótól, gondtól, politikai és létkérdésektől túlfeszített világban sok ezer ember áldoz időt és energiát arra, hogy egy gasztronómiai lapnak dönteni segítsen. És mennyi szeretettel! Majd mindegyik kérdőívet levél is kísért, de legalábbis néhány biztató sor a lap szélére firkantva. Kezdetben hittem, tudok majd mindegyikre személyesen válaszolni, de időközben be kellett látnom: erőt meghaladó vállalkozás lenne. Ezért ezúton kérem, fogadják el válaszaikért elérzékenyült ám tettre kész kis szerkesztőségi csapatunk hálás köszönetét.
A kérdőíveket időközben feldolgoztuk. Válaszaik alapján döntöttünk, s Önök már az ily módon megújult Magyar Konyha második számát tartják a kezükben. De biztos vagyok benne, Önöket éppúgy érdekli, mit írtak mások, mint minket a postabontogatás napjaiban. Vissza

Tartalom

2. szám:
A JÓ MAGYAR KONYHA
Íze a régi 8
Nagyanyám főztje: dr. Balogh János 10
Húsvét után 12
Piros pünkösd napján 13
Aki a Lizsében tanulta: Bujtor István 15
VILÁGKONYHA
Jerikótól Jeruzsálemig 20
Az elnökök mennek, a tányérok maradnak 26
Janikovszky Éva: Útról való 29
KORSZERŰEN, EGÉSZSÉGESEN
Az én reformkonyhám: a cékla 30
Az étel a legjobb orvosság: a busa 32
Vegetáriánusoknak 34
Csodás fogyás?! 36
Jó falatok cukorbetegeknek 38
TAKARÉKOSAN
Olcsó oldalak 46
Tészták édesen 50
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
Kezdőknek: vagdalt hús 53
Haladóknak: mozaikos sertésgalantin 55
OTTHON
A lakás szíve 57
Vacsoravendég voltam: Szyksznian Wandánál 60
KONYHÁNK KERTJE
Ha kimegyünk a kiskertbe... 63
Itt a munka java 64
JULI-SULI
Egy kis tárolástan 68
Asztaltól ágyig 69
Keverem-kavarom 70
PIAC
A pléhbáró ajándéka 72
Pillantás a piacra 75
TÁPANYAGTÁBLÁZAT
Melléklet a "számítással" élőknek 39

3. szám:
A JÓ MAGYAR KONYHA
Íze a régi: töltött karalábé 4
Aki a kakaspörköltet forgatja: Práger György 7
Édesanyám főztje: Sükösd Mihály 10
A titokzatos Ínyesmester: Magyar Elek 14
VILÁGKONYHA
Levesek hidegen 16
Kalifornia felfedezése 18
Mexikó ajándéka 22
Éljen a kőkorszak! 24
KORSZERŰEN, EGÉSZSÉGESEN
Az én reformkonyhám: a zöldborsó 28
Vegetáriánusoknak 30
Jó falatok cukorbetegeknek 32
Mikrohullámhosszon 34
Cukor nélkül 36
FOGYÓKÚRA
Egyedül a rostokkal 44
Kisjó Sándor: Öt kiló 49
Álomsúly-teszt 50
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
Kezdőnek: spárga füstölt sonkával 53
Haladóknak: zöldségfondue 55
PIAC
A zöldségek királynője 56
Pillantás a piacra 59
A KONYHA ÉS KÖRNYÉKE
A konyha ruhája 63
Munkánk gyümölcse 65
JULI-SULI
Virág az asztalon 68
Világosan a világításról 69
Keverem-kavarom 70
TAKARÉKOSAN
Olcsó oldalak 72
Fortélyok 75
Zöldségek, tészták, kor nyár 76
HASPÓK
Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek 39-42

4. szám:
A JÓ MAGYAR KONYHA
Íze a régi: darafelfújt 4
"Teczet már rendelni?" 6
Kenyérkóstoló 8
Édesanyám főztje: Szász Endre 10
A mákimádó rockénekes: Vikidál Gyula 15
VILÁGASZTAL
Svájci konyha magyar szemmel 16
Szüret után lesz az esküvőnk? 21
Normandia almáskertjei 22
Calvados 23
Spielberg és Milky Way 25
KORSZERŰEN, EGÉSZSÉGESEN
Mikrohullámhosszon 26
Az étel a legjobb orvosság: a sárgadinnye 29
Az én reformkonyhám: a cukkini 30
Jó falatok a koleszterin csökkentéséhez 34
HÚSEVŐKNEK
Útmutató a marha- és sertéshúsokhoz 36-51
TAKARÉKOSAN
Olcsó oldalak 52
Tésztavacsorák 54
Fortélyok 56
PIAC
Pillantás a piacra 57
Paradicsom(i) paradicsom 58
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
Kezdőknek: lecsó 61
Haladóknak: musszaka 63
JULI-SULI
Terítési ABC 64
Takarékos főzés - AMC 65
Keverem-kavarom 66
KONYHA ÉS KÖRNYÉKE
Vacsoravendég voltam: Fehér Annánál 72
Későnyári kertünk 74
Illatbarikád 76

5. szám:
A JÓ MAGYAR KONYHA
Íze a régi: zellerkrémleves 4
Márton-napi libatoros 6
Mesterfogások 8
Édesanyám főztje: Puskás Ferenc 10
Öt férfi főzőkanállal: a Barbaro együttes 14
VILÁGASZTAL
Nádpálinkát az isteneknek 16
Történelem dobozban 18
A karcsúság titka 19
Szakácskönyvkritika 20
Toulouse-Lautrec örömei 22
Sherry 26
KORSZERŰEN, EGÉSZSÉGESEN
Az étel a legjobb orvosság: az élesztő 29
Vegetáriánusoknak 30
Jó falatok tejcukorérzékenyeknek 33
Az én reformkonyhám: a brokkoli 34
Mikrohullámhosszon 36
PIAC
A kertek királynője: a szőlő 44
Pillantás a piacra 49
A svéd recept 50
Mazsolás reform 51
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
Szüreti torta 52
Kezdőknek: székelykáposzta 55
Haladóknak: töltött kellabda 57
TAKARÉKOSAN
Kár érte! 59
Olcsó oldalak 60
Fortélyok 62
JULI-SULI
Változtassunk rossz szokásainkon 64
Az év háziasszonya 65
Keverem-kavarom 66
KONYHA ÉS KÖRNYÉKE
Tömörkény István: Kis pogácsák 70
Rétesek raffináltan 72
Vacsoravendég voltam: Kováts Krisztánál 74
Krumplinyomottas 76
Őszi kertünk 77
HASPÓK
Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek 39-42

6. szám:
JELES NAPOK
Kosztolányi Dezső: Ajándék 3
Advent 4
Mikulás - Luca-nap 5
Karácsonyeste 6
Szilveszter - Újév 7
A JÓ MAGYAR KONYHA
Íze a régi: Rántott ponytderék 8
Édesanyám főztje: Várszegi Asztrik 10
Évfordulók nyomában 12
Olvasók receptjei 14
A legjobb mézesek 15
Disznótor 16
Férfiak főzőkanállal: Papp-papa és Papp-fiúk 20
VILÁGASZTAL
Mormon karácsony 22
Smirnoff vodka 24
Cocteau koktélok 28
KORSZERŰEN, EGÉSZSÉGESEN
Az étel a legjobb orvosság: a mák 32
Az én reformkonyhám: a póréhagyma 34
Helyettesíti az olajat, pótolja a zsírt 37
Mikrohullámhosszon 43
Mikor mit együnk? 44
Jó falatok nehéz napokra 45
Vegetáriánusoknak 46
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
Pontyhalászlé kezdőknek 50
Briósban sült halpástétom haladóknak 53
Dávid torta 56
PIAC
Szakácskönyvkritika 55
Pillantás a piacra 59
Sütve, főzve tök jó 62
JULI-SULI
Terítés 65
Keverem-kavarom 66
TAKARÉKOSAN
Tészták ünneplőben 68
Olcsó oldalak 70
Az én ünnepi forgatókönyvem 71
Fortélyok 72
KONYHA ÉS KÖRNYÉKE
Vacsoravendég voltam a Vitray családnál 74
Téli kertünk 77
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar Konyha 1994. (nem teljes évfolyam) Magyar Konyha 1994. (nem teljes évfolyam) Magyar Konyha 1994. (nem teljes évfolyam) Magyar Konyha 1994. (nem teljes évfolyam) Magyar Konyha 1994. (nem teljes évfolyam) Magyar Konyha 1994. (nem teljes évfolyam) Magyar Konyha 1994. (nem teljes évfolyam) Magyar Konyha 1994. (nem teljes évfolyam)

A borítók enyhén kopottak, töredezettek. A 2. és 6. szám néhány lapja javított.

Állapot:
1.900 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
konyv