1.034.790

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Konyha 1995/1-6.

Gasztronómiai magazin - XIX. évfolyam 1-6. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Kurír Lap- és Könyvkiadó Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 480 oldal
Sorozatcím: Magyar Konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Teljes évfolyam. Színes ételfotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1.
A jó magyar konyha
Íze a régi: Lencsefőzelék2
Édesanyám főztje: Koós János4
Mesterfogások6
Szakácskönyvkritika8
Egy demokrataérzelmű arisztokrata9
Olvasók receptjei10
Aki úgy főz, ahogy Elvis sem tudott: Komár László14
Legyünk szerint15
Világasztal
Ecuador, a banánország16
Húsos fogások a Kárpátokon túlról20
A víz után az első22
Ötszáz év teáskannákban23
Csokoládéőrület24
Mint a víz a csokoládéhoz25
Rum26
Gombháború27
Eltűnt idők - megtalált konyhák28
Korszerűen, egészségesen
Életmentő étrend12
Tanítani kéne13
Az élet a legjobb orvosság: Hajdina30
Vegetáriánusoknak32
Az én reformkonyhám: Kelkáposzta34
Egy tál kert36
Mikrohullámhosszon44
Frituban finomat46
Piac
Pillantás a piacra47
Valami más48
Piacra járóknak: a hering50
Konyhakészen
Kész megoldás54
Menük a Mirellit ajánlatából57
Lépésről lépésre
Csirkemell szezámbundában kezdőknek59
Szalagos farsangi fánk haladóknak60
Kókusz torta62
Juli-suli
Veszélye-e a vegetáriánizmus?64
Mindennapi apróságok64
Van, ami százszor édesebb65
Keverem-kavarom65
Takarékosan
Fortélyok68
Olcsó oldalak70
Tészták levesek72
Konyha és környéke
Vacsoravendég voltam Nyertes Zsuzsánál74
Lénárd Sándor: Egy nap a láthatatlan házban76
Haspók
Melléklet vállakozó kedvű gyerekeknek39
2.
A jó magyar konyha
Íze a régi: Paprikás csirke2
Édesanyám főztje: Jancsó Miklós4
Az Est vacsorája6
Olvasók receptjei8
Aki csak süti és befalja: Bajor Imre10
Jegyünk szerint39
Mesterfogások40
Húsvét
Bárányból12
Tojáslikőr16
Gyöngyös, gyémántos aranytojások17
Maradékok maradéktalanul18
Tojásbűvölés21
Élve veszélyes23
Világasztal
Húst hússal a gauchók földjén24
Külföldi lapokban olvastuk26
Tej és testvérei
Az étel a legjobb orvosság: Tej29
A tej, amely eláll31
Baj, ha vaj?33
Parmezán a Pó völgyéből35
Természetesen kálcium37
Mint a márvány37
Korszerűen, egészségesen
Jó falatok kismamáknak43
Vegetáriánusoknak44
Együtt piramist46
Mikrohullámhosszon48
Az én reformkonyhám: Hüvelyesek50
Lépésről lépésre
Tojásos galuska kezdőknek53
Töltött kifli haladóknak54
Töltött tojás vitaminsalátával56
Eperkrémes fánk58
Juli suli
Keverem-kavarom60
Piac
Pillantás a piacra64
Aranyat ér65
Takarékosan
Fortélyok66
Olcsó oldalak69
Halak tésztával70
Konyha és környéke
Szakácskönyvkritika73
Vacsoravendég Szinetár családnál74
Tamási Áron: Szótartó Fütyögi76
3.
A jó magyar konyha
Íze a régi: Zöldborsós sertéssült2
Édesanyám főztje: Varga Imre4
Ebéd a Hungáriában6
Olvasók receptjei9
Aki vendéglőbe visz kóstolót: Nádas György11
Mesterfogások12
Borozgatós országjárás: Villány-Siklós14
Jegyünk szerint17
Világasztal
Washington háza tája18
A szegfűszegesített sziget: Zanzibár22
Ha nyár, akkor fagylalt27
Korszerűen, egészségesen
Az étela legjobb orvosság: Cseresznye28
Az én reformkonyhám: Karalébá30
Együnk piramist32
Mikrohullámhosszon34
Vegetáriánusoknak36
Befőzés
Levél boldog emlékmű nagymamámnak39
MÉzes befőzés42
Befőzőpályázat eredményhirdetés43
Szakácskönyvkritika45
Piac
Pillantás a piacra: Zöldbab47
Miért csak savanyún?48
A nyár hírnöke az eper52
Lépésről lépésre
Palócleves kezdőknek55
Likőrös őszibarack-kocsonya haladóknak58
Koranyári salátabár60
Nagymama cseresznyetortája
Juli suli62
Keverem-kavarom
Takarékosan66
Tészták keletiesen69
Olcsó oldalak71
Fortélyok
Konyha és környéke73
Színt a székekre74
Vacsoravendég voltam Tahi Tóthéknál76
Déry Tibor: Felelet76
4.
A jó magyar konyha
Íze a régi: Töltött paprika2
Édesanyám főztje: Görgey Gábor4
Edison Pesten6
A tiszteletlen sajtimádó: Nádas György9
Olvasók receptjei10
Mesterfogások12
Borozgatós országjárás: Alföld14
Jegyünk szerint17
Világasztal
Szendvicsek szabadon18
A zöldhasúak hazája: Guatemala22
Gofri gazdagon26
Korszerűen, egészségesen
A vitaminok védelmében27
Az étel a legjobb orvosság: Szilva28
Vegetáriánusoknak30
Fogyókúra szerrel - szertelenül32
Az én reformkonyhám: Paprika34
Mikrohullámhosszon36
Szakáckönyvkritika38
Piac
Pillantás a piacra: Paprika43
Sülve-töltve együtt45
Dinnyeszezon49
Szárnyasok
Levél boldog emlékű nagymamámnak50
Házi "jómadarak"52
Lépésről lépésre
Szőlős pulykatorta kezdőknek55
Mandulás fagylaltkosár haladóknak57
3x3 salátabár58
Barna sörkenyér60
Juli-suli
Táplálékallergia/Hízás ellen dohányzás?63
Kerevem-kavarom64
Takarékosan
Fortélyok66
Befőzés68
Olcsó oldalak69
Pohárból, puttonyból70
Konyha és környéke
Átrendeztem az életem71
Vacsoravendég voltam Ungár Anikónál72
Krúdy Gyula: A vásárcsarnokban76
Haspók
Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek39
5.
A jó magyar konyha
Íze a régi: Káposztaleves módosan2
Édesanyám főztje: Tordy Géza4
Díszebéd a Vigadóban6
Borozgatós országjárás: Somló, Pannonhalma-Sorokóalja8
Zöld-fehérben11
Mesterfogások12
Olvasók receptjei14
Világasztal
Az aranyháromszög: Toscana16
Carpaccio, a festői fogás18
Bolondos, boszorkányos este23
Reménytelenül hiányos évkönyv25
A förtelmes lötty karrierje27
Korszerűen, egészségesen
Az étel a legjobb orvosság: Zab28
Vegetáriánusoknak30
Fat is beautiful, azaz, aki kövér, az szép (!?)32
A fogyás pofonegyszerű receptje33
3 nap almával34
"Póriás" saláták35
Az én reformkonyhám: Padlizsán36
Mikrohullámhosszon38
Piac
A nemes rokon40
Pillantás a piacra44
Ó! Boldog almanaP!45
Torták tálban46
Ékes alma48
Lépésről lépésre
Bevert tojás hollandi mártással kezdőknek53
Francia leveses tészta haladóknak54
Göngyölt sertéscomb hévizi módra56
Mézes birsalagút58
Juli-suli
Táplálkozási ritmusunk61
Keverem-kavarom61
Takarékosan
Fortélyok64
Olcsó oldalak66
Konyha és környéke
Jegyünk szerint: Mérleg49
Ősszel gyümölccsel68
Szakácskönyvkritika70
Vacsoravendég voltam Medveczky Ilonánál72
Laura Esquiel: Szeress Mexikóban76
6.
Ünnep
Kiskarácson2
Nagykarácsony4
Levél boldog emlékű nagymamámnak7
Harmónia és hangulat8
Morzsák ünnep után11
A jó magyar konyha
Édesanyám főztje: Duray Miklós12
Borozgatós országjárás: Mecsekalja15
Írók szilvesztere16
A falatozó rendőrkapitány: Hollósi Frigyes18
Mesterfogások20
Olvasók receptjei24
Világasztal
Advent New Yorkban26
Gyümölcskenyerek28
1996 (g)asztrológiai szempontból34
Piac
Pillantás a piacra45
Korszerűen, egészségesen
Kis karácsonyi koleszterin44
Az étel a legnagyobb orvosság: lencse46
Vegetáriánusoknak48
Mikrohullámhosson50
Lépésről lépésre
Chebiche kezdőknek53
Sertéskocsonya haladóknak54
Óévbúcsúztató tál56
Mentakrémes mézeskalácstorta58
Juli suli
Keverem-kavarom60
AMC-atmoszféra62
Takarékosan
Fortélyok65
Olcsó oldalak67
Konyha és környéke
Többfunkciós konyhai robotgép-ismertető68
Pezsgő70
Szakácskönyvkritika71
Vacsoravendég voltam Koncz Gáboréknál72
Megyesi Gusztáv: Anyátok főztje76
Haspók
Melléklet vállakozó kedvű gyerekeknek39
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar Konyha 1995/1-6. Magyar Konyha 1995/1-6. Magyar Konyha 1995/1-6. Magyar Konyha 1995/1-6.
Állapot:
2.490 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba
konyv