A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Ginop popup ablak bezárása
Új könyv

Magyar Konyha - 2020. március (44. évfolyam 3. szám)

Szerző

Kiadó: Magyar Konyha Magazin Kiadó Kft.
Kiadás éve:
Oldalszám: 92 oldal
Nyelv:
Méret: 210 mm x 10 mm
ISBN: 3380002439983

Tartalom

"Meg lehet bolondulni, itt Bácskában minden az evésről szól!" - mondja nevetve Lajkó Félix citera- és hegedűművész, akinek palicsi otthonában vendégeskedtek a Magyar Konyha munkatársai. Megmutatjuk, mit esznek azon a vidéken, ami korábban a Monarchia, később Jugoszlávia éléskamrája volt, és most sem engedik el éhesen a vendéget. Félix időnként birkapörköltet főz a tanyán, de a házban a felesége, Laura irányítja a konyhát. Miközben fogy a pálinka és a hatlapos sütemény, Félix és barátja, Pál István Szalonna ontja magából a jobbnál jobb sztorikat és poénokat.

A Magyar Konyha márciusi számából kiderül, hogy a klímaváltozás átrajzolhatja a világ bortérképét, fenyegeti a szarvasgombát és a sajtokat - a világ élelmiszer-ellátásáról nem is beszélve. Közben pedig az ökológiai válság egyik fő oka éppen az, ahogyan az ételt megtermeljük. De mi a megoldás? Ezt is körbejárjuk.

A márciusi számunk is tele van finomságokkal, és ezúttal annak eredtünk nyomába, hányféle zöldséggel lehet feldobni még a tél végi konyhát is: a káposztafélék (fejes és kelkáposzta, karfiol, kelbimbó, brokkoli) mellett be lehet vetni a sárgarépát, az uborkát, a padlizsánt, a céklát, a szárzellert, és egyáltalán nem unalmasak a fogások, amelyeknek főszereplőivé válhatnak. A desszertek sem hiányozhatnak a kínálatunkból, az egyszerűbb változatok után most azt mutatjuk meg, hogyan kell különleges piskótatésztákat sütni.

Melléklet: Borok és ételek - 22 bor és recept kiadvány
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar Konyha - 2020. március (44. évfolyam 3. szám)

Olvasatlan példány

Állapot: Új
Nincs készleten
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.