Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

977.714

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar kultúrtörténet

Szerző

Kiadó: University of Maryland-Magyarok Világszövetsége
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 107 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-03-5558-2
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ha Magyarországot említjük egy amerikainak, rögtön az 1956-os magyar szabadságharc jut eszébe. Az Amerikaiak szíve lelke hozzánőtt ahhoz a kicsiny hősi nemzethez, amely nem nagyobb mint az USA... Tovább

Előszó

Ha Magyarországot említjük egy amerikainak, rögtön az 1956-os magyar szabadságharc jut eszébe. Az Amerikaiak szíve lelke hozzánőtt ahhoz a kicsiny hősi nemzethez, amely nem nagyobb mint az USA Indiana állama, amely nép a világ egyik nagyhatalmával szembeszállva, követelte függetlenségét, a nyugathoz való gazdasági és kulturális hozzácsatlakozását, és követelte hogy szabadságban élhessen mint más nemzetek.
Amikor ez a különleges figyelem fordult Magyarország felé 1956-ban, Amerika még nem ismerte úgy a magyar népet, ahogy kellett volna. Ennek oka, hogy nem volt ismeretes Magyarország, mivel részben kritikus szemmel nézték a politikai fejlemények következtében, valamint nem voltak tájékozva a magyar történelemmel. Abban az időben, például, amikor Mátyás király csodálatos renaissance világot teremtett Magyarországon, Columbus Kristóf kezdte gyűjteni az adatokat az újvilágba vezető úttal kapcsolatosan, s keresett támogatót hajóútjához! És amikor II. Lajos király 1526-ban elesett a mohácsi csatában, ami az ország kettéosztását eredményezte 173 évre a török uralom alatt, Cortez Mexikóban legyőzte az Aztékokat. Amikor Mária Terézia uralkodott Magyarországon, aki amerikai "Alapító Atyák" éppen meg akarták szakítani a közösséget az angol uralkodóházzal, és egy új típusú államformát akartak alakítani.
A magyarországi Kossuth-Petőfi dráma idejében, 1848-49-ben, amikor a magyarok beiktatták Középeurópa egyik legdemokratikusabb törvényét, aminek következményeként a Habsburg és a Romanov seregek e törekvést leverték, a még fiatal Egyesült Államok a polgárháborúba sodródtak. Vissza

Tartalom

Bevezetés a naegyedik kiadáshoz2
Előszó3
Történelem4
Alkotmány34
Vallás38
Oktatás41
Tudomány43
Magyar irodalom50
Népművészet6
Magyar népzene91
Klaszikus zene91
Utószó99
Bibliográfia100
Mutató104
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem