1.035.089

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az élet- és járadékbiztositási üzlet elmélete

Egy egyén életétől függő biztositások

Szerző

Kiadó: Korvin Testvérek Könyvnyomdája
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Képletekkel, táblázatokkal illusztrálva. Korvin Testvérek Könyvnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Bevezetés.

Az életbiztosítási üzlet fogalmának megállapíthatása céljából azon feltevésből indulunk ki, hogy meg tudjuk mondani, hány egyén él még bizonyos tetszőleges számú és meghatározott... Tovább

Előszó

Bevezetés.

Az életbiztosítási üzlet fogalmának megállapíthatása céljából azon feltevésből indulunk ki, hogy meg tudjuk mondani, hány egyén él még bizonyos tetszőleges számú és meghatározott életkorú egyén közül, bármely más, az előbbinél későbbi életkorban.
Az imént említett meghatározott életkorú, mondjuk a éves egyének tetszőleges nagyságúnak választott számát jeleljük E(a)-val.
Azon egyének meghatározott nagyságú számát, kik az a éves egyének közül h év múlva, tehát a + h éves korukban még élnek, jeleljük E(a+h)-val.
Ha az a+h éves egyének számának, E(a + h)-nak, értékeit a h szám minden értékére nézve, mely 0 és w-a között fekszik - hol w azon legmagasabb életkort jelenti, melyben az a éves egyének közül valamelyik is él még - táblázatba foglaljuk, úgynevezett halandósági táblázatot nyerünk, melyben a a legalacsonyabb és m a legmagasabb életkort jelenti.
Az előzők után valamely életbiztosítási üzlet alatt olyat értünk, melynek következtében az E(a) számú a éves egyen által teljesített fizetések összesége fejében vagy a h év múlva még élő E(a+h) számú a+h éves egyén, vagy a h éves időtartam alatt elhalt E(a) - E (a+h) számú egyén jogutóda, vagy esetleg e két rendbeli egyének mindegyike részesűl valamely meghatározott kedvezményben... Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv