kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Akadémiai Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 758 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókat tartalmaz. |
| Bevezetés | 9 |
| Általános rész | |
| Magyarország földrajzi helyzete és ökológiai viszonyai (Dr. Ravasz Tibor) | 15 |
| A növénynemesítés elméletének és módszereinek fejlődése (Dr. Bálint Andor) | 23 |
| A növénynemesítés története (Dr. Kapás Sándor - Dr. Penyigey Dénes) | 49 |
| A növényfajták jelentősége a termesztésben, a hazai fajtaminősítés kialakulása és rendszere (Dr. Kapás Sándor - Dr. Penyigey Dénes) | 93 |
| Részletes növényismertetés | |
| Mezőgazdasági növények nemesítése | 105 |
| Gabonafélék nemesítése | 105 |
| Búza (Papp Zsigmond) | 105 |
| Rozs (Papp Zsigmond) | 127 |
| Árpa (Papp Zsigmond) | 141 |
| Zab (Papp Zsigmond) | 149 |
| Köles (Papp Zsigmond) | 154 |
| Rizs (Dr. Petrasovits Imre) | 157 |
| Kukorica (Dr. Kapás Sándor) | 174 |
| Cirok (Dr. Kapás Sándor) | 210 |
| Gyökér- és gumósnövények nemesítése | 217 |
| Burgonya (Csák Zoltán) | 217 |
| Cukorrépa (Dr. Magassy Lajos) | 232 |
| Takarmányrépa (Dr. Magassy Lajos) | 251 |
| Tarlórépa (Dr. Magassy Lajos) | 258 |
| Cikória (Dr. Magassy Lajos) | 261 |
| Olajos, rost- és egyéb ipari növények nemesítése | 264 |
| Napraforgó (Dr. Kurnik Ernő) | 264 |
| Ricinus (Dr. Kurnik Ernő) | 285 |
| Repce (Dr. Kurnik Ernő) | 289 |
| Mák (Dr. Iványi Sándorné) | 294 |
| Kender (Dr. Bócsa Iván) | 301 |
| Len (Dr. Bócsa Iván) | 311 |
| Dohány (Dr. Bócsa Iván) | 319 |
| Hüvelyesek nemesítése | 327 |
| Bab (Dr. Kurnik Ernő) | 327 |
| Borsó (Dr. Kurnik Ernő) | 341 |
| Lencse (Dr. Kurnik Ernő) | 358 |
| Szója (Dr. Kurnik Ernő) | 361 |
| Szegletes lednek (Dr. Kurnik Ernő) | 374 |
| Csillagfürt (Papp Zsigmond) | 377 |
| Pillangóvirágú szálastakarmány-növények nemesítése | 383 |
| Lucerna (Dr. Jánossy Andor) | 396 |
| Herefélék (Dr. Jánossy Andor) | 396 |
| Baltacim (Dr. Jánossy Andor) | 412 |
| Szarvaskerep (Dr. Jánossy Andor) | 414 |
| Bükköny (Dr. Jánossy Andor) | 416 |
| Egyéb szálas- és tömegtakarmány-növények nemesítése | 422 |
| Muhar (Dr. Jánossy Andor) | 422 |
| Takarmánykáposzta és takarmány-kelkáposzta (Dr. Jánossy Andor) | 422 |
| Fűfélék (Dr. Jánossy Andor) | 424 |
| Zöldségnövények nemesítése (Dr. Molnár Béla) | 433 |
| Hüvelyesek nemesítése | 435 |
| Zöldborsó | 435 |
| Zöldbab | 440 |
| Burgonyafélék nemesítése | 448 |
| Paprika | 448 |
| Paradicsom | 461 |
| Kabakosok nemesítése | 472 |
| Sárgadinnye | 472 |
| Görögdinnye | 480 |
| Uborka | 486 |
| Káposztafélék nemesítése | 493 |
| Fejeskáposzta | 493 |
| Kelkáposzta | 500 |
| Karalábé | 503 |
| Karfiol | 506 |
| GYökér- és gumós zöldségnövények nemesítése | 510 |
| Sárgarépa | 510 |
| Petrezselyem | 515 |
| Zeller | 517 |
| Cékla | 520 |
| Retek | 522 |
| Hagymafélék nemesítése | 527 |
| Vöröshagyma | 527 |
| Fokhagyma | 532 |
| Levélzöldségek nemesítése | 535 |
| Fejessaláta | 535 |
| Spenót | 539 |
| Sóska | 542 |
| Gombák nemesítése | 544 |
| Gyümölcs- és szőlőnemesítés (Dr. Tomcsányi Pál) | 549 |
| Az ültetvénykultúrák nemesítési és fajtahasználati problémái | 550 |
| A gyümölcs- és bortermelés iránti társadalmi igények jellege, történelmi fejlődése | 550 |
| A fás növények nemesítésének általános problémái és fontosabb módszerei | 554 |
| A gyümölcs- és szőlőnemesítés történelmi fejlődése Magyarországon | 559 |
| A gyümölcs- és szőlő-fajtaminősítés rendszere, módszerei és a választék fejlesztése | 566 |
| Fás növények fajtahasználatának főbb kérdései | 574 |
| Fa növésű gyümölcsfajok nemesítése | 580 |
| A gyümölcsnemesítés gazdasági és biológia jellemzői és történeti fejlődésük | 580 |
| Alma | 589 |
| Körte és birs | 596 |
| Cseresznye és meggy | 602 |
| Szilva | 612 |
| Kajszibarack | 618 |
| Őszibarack | 625 |
| Mandula | 631 |
| Dió | 636 |
| Bogyósgyümölcsöt termő növények nemesítése | 641 |
| A bogyósgyümölcsnemesítés gazdasági és biológiai jellemzői, történeti fejlődése | 641 |
| Szamóca | 645 |
| Málna és szeder | 650 |
| Köszméte és ribiszke | 655 |
| A szőlő nemesítése | 660 |
| A szőlőnemesítés alapjai és történeti fejlődése | 660 |
| Csemegeszőlő | 674 |
| Borszőlő | 681 |
| Alanyszőlő | 690 |
| Irodalomjegyzék | 695 |
| Mutatók | 731 |
| Személynévmutató | 731 |
| Fajtanevek mutatója | 745 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.