A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Laky Teréz kutatói ösztöndíj pályázat

2007. év pályázatai

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasó!

Ön a Laky Teréz Kutatói Ösztöndíj Pályázat 2006 című kiadványt tartja kezében, amely olyan tudományos kutatások révén létrejött pályamunkákat tartalmaz, amelyek témaválasztását... Tovább

Előszó

Kedves Olvasó!

Ön a Laky Teréz Kutatói Ösztöndíj Pályázat 2006 című kiadványt tartja kezében, amely olyan tudományos kutatások révén létrejött pályamunkákat tartalmaz, amelyek témaválasztását és kidolgozását elismert vállalkozásfejlesztési szakemberek ítélték szakmai szempontból kifogástalannak.

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) Kuratóriuma 2005. év decemberében tartott ülésén határozott úgy, hogy kiemelkedő kutatói munkássággal rendelkező kurátora, Laky Teréz emléke előtt tisztelegve megalapítja a Laky Teréz Kutatói Ösztöndíj Pályázatot.

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a kezdeményezéshez csatlakozó SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány részéről alapvető célként fogalmazódott meg, hogy szervezett keretek között támogassák a hazai mikro-, kis- és középvállalkozói szektor helyzetét feltáró tudományos kutatásokat e tárgyban készülő tanulmányokat.

Mindezekre tekintettel a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a SEED Kisvállalkozásfejlesztési Alapítvány és Laky Teréz örökösei első ízben a 2006. évben hirdettek kutatói ösztöndíj pályázatot a hazai vállalkozásfejlesztés területén tevékenykedő fiatal kutatók, nappali tagozaton tanuló, kiemelkedően tehetséges egyetemi és főiskolai hallgatók számára, a magyar vállalkozásfejlesztés tudományos kutatásainak támogatására.

A pályázat célja a megadott témakörökben történő tudományos kutatás elvégzésének, ennek nyomán tudományos munka megírásának vagy azzal egyenértékű alkotás {szakdolgozat, diplomadolgozat, TDK) elkészítésének támogatása.

Az évente meghirdetésre kerülő pályázat célja a megadott vállalkozásfejlesztési témakörökben történő tudományos kutatás elvégzésének, ennek nyomán tudományos munka megírásának támogatása. A program keretében a 2006. évben a kiíró szervezetek kilenc tehetséges fiatalt részesítettek ösztöndíj formájában támogatásban. Vissza

Tartalom

Bevezető 9
Hegedűs Veronika: Versenyképesség lehetősége egészségturizmusban.
A klaszterek elméleti megközelítése, egészségklaszterek Magyarországon 11
Magyar Zoltán: A niche-marketing stratégiájú kis és középvállalkozások üzleti és marketingstratégiai jellegzetességeinek vizsgálata 61
Makra Zsolt: Egyéni (informális) kockázatitőke-befektetők magyarországon 85
Petheő Attila István: A szociális vállalkozások megjelenése Magyarországon 211
Rácz Katalin: "Hátrányos helyzetű térségekgazdaságának fejlődési esélyei" 301
Vörös Adrián: A magyar KKV-k fejlődését ösztönző intézményrendszer 359
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv