1.034.795

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az ősök földje

Szerző

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.-T. Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: Az Én Ujságom Könyvei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta a Budapesti Hirlap nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből
A farkasok dala

Hideg téli este volt. Az öblös cserépkályha barátságos meleget árasztott Vanay bíróék tágas szobájában, peremén almahéj sustorgott, vagy szagos füstölőt... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből
A farkasok dala

Hideg téli este volt. Az öblös cserépkályha barátságos meleget árasztott Vanay bíróék tágas szobájában, peremén almahéj sustorgott, vagy szagos füstölőt szórt rá Grószi, - ahogy a nagymamát becézték a gyerekek, - egyik unokája pedig, Vanay Janika, a szőke kis gimnázista, éppen Nyilas havát nézegette a kalendáriomban.
Abban a régi világban kemény, hosszú telek jártak a Délvidéken. Bokrok, fák, kerítések, háztetők, prémesbundaként húzták magukra a hó vastag ruháját, az ereszcsatornáról úgy lógtak le a jégcsapok, mint valami óriás szakálla s a padlásablakok mosolyogva hunyorgattak a járókelőkre, mintha csak azt mondanák: Bizony, mi nem fázunk ebben a fehér ruhában! Apa is zúzmarás bajusszal jött meg a hivatalból, és amikor fölmelegedett, előszedte a dohányszitát, gondosan megtömte a csibukot, és azt mondta:
- Az öreg Fábiánnal találkoztam, no!
- A vadásszal? - kérdezte anya.
- Azzal, bizony!... Három nyulat is cipelt az öreg, - én meg, hogy megbosszantsam, rákiáltottam: Csak nem a vadkereskedésben vette? ... Nagyot nevetett, aztán elkísértem egy darabon.
- Apukám, mit mesélt? - kíváncsiskodott Janika, mert roppantul szerette a vadásztörténeteket.
- Hát a jövő héten átmegy Krassóba, vaddisznóra. Pedig jó hatvanas már az öreg, és hogy bírja ezt a strapát!... Vissza

Fülszöveg

Az "Ősök földje" az elveszített Felvidék gyönyörű képeit jeleníti az ifjúság elé. Janikában az apja elbeszélései ébresztik fel a vágyait a Felvidék iránt, ahol a család őseinek birtoka volt. Ez a birtok az idők folyamán kicsire zsugorodott és már csupán Krisztina néni részéből áll. Ide látogat el Janika és elválhatatlanul kapcsolódik mind a gazdasági élet változatos és egészséges életéhez, mind pedig Túróc hegyvidékének csodálatos szépségeihez. Iskolái végeztével végképpen Krisztina néni mellé szegődik és munkásságával, meg rokonai segítségével vissza is szerzi az ősök földjét.
Janika útja a Felvidéken és mindazok a természeti képek, amelyeket lelkébe fogad, bizonyosan mély hatással lesznek Az Én Ujságom Könyvei olvasóira és fölkeltik bennük is azt a vágyódást, amelyet mindenki érez, aki egyszer is járt a nagy hegyek fenyveskoszorúzta szépségei között.

Majthényi György

Majthényi György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Majthényi György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv