1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kínai szakácskönyv

Szerkesztő

Kiadó: Új Ex Libris Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím: Konyhavarázs
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-9031-02-x
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A kínai konyha egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában. Habár első pillantásra nagyon távolinak és különlegesnek tűnnek a kínai ételek, ez ne riasszon el minket a kipróbálásuktól. A nálunk nem beszerezhető alapanyagokat és speciális eszközöket nyugodtan helyettesíthetjük mással. A jó kínai étel titka az a sütési technika, amelyet dobvarázásnak nevezünk. Ehhez a wok az ideális eszköz, de egy mély serpenyő ugyanúgy megfelel a célnak. Mielőtt nekilátnánk az első recept kipróbálásának, olvassuk el a bevezetőben ennek a sütési technikának az ismertetését. Kezdhetjük a tanulást akár ennek az egyszerű, de ízletes és mutatós rizstálnak az elkészítésével is (fotóját lásd a borítón):
Dobra-rázva sütött rizs paprikával:
(4 személy részére) Hozzávalók: 18 dkg hosszú szemű rizs, 1 evőkanál mogyoróolaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 zöldpaprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 piros paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 evőkanál szójaszósz, só és paprika, 1 teáskanál... Tovább

Fülszöveg

A kínai konyha egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában. Habár első pillantásra nagyon távolinak és különlegesnek tűnnek a kínai ételek, ez ne riasszon el minket a kipróbálásuktól. A nálunk nem beszerezhető alapanyagokat és speciális eszközöket nyugodtan helyettesíthetjük mással. A jó kínai étel titka az a sütési technika, amelyet dobvarázásnak nevezünk. Ehhez a wok az ideális eszköz, de egy mély serpenyő ugyanúgy megfelel a célnak. Mielőtt nekilátnánk az első recept kipróbálásának, olvassuk el a bevezetőben ennek a sütési technikának az ismertetését. Kezdhetjük a tanulást akár ennek az egyszerű, de ízletes és mutatós rizstálnak az elkészítésével is (fotóját lásd a borítón):
Dobra-rázva sütött rizs paprikával:
(4 személy részére) Hozzávalók: 18 dkg hosszú szemű rizs, 1 evőkanál mogyoróolaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 zöldpaprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 piros paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 evőkanál szójaszósz, só és paprika, 1 teáskanál szezámolaj.
A rizst forró vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, és félretesszük. A wokban felforrósítjuk a mogyoróolajat, dobra-rázva megsütjük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat és világosbarnára pirítjuk. Beletesszük a wokba a rizst, hozzákeverjük a szójaszószt és addig folytatjuk a sütést, amíg a rizs teljesen átforrósodik. Sóval, paprikával és szezámolajjal ízesítjük és tálaljuk. Vissza

Tartalom

Bevezetés6
Levesek8
Apró falatok19
Húsételek23
Sertéshúsból23
Marhahúsból40
Bárányhúsból54
Szárnyashúsételek56
Pulykahúsból56
Galambhúsból57
Kacsahúsból58
Csirkehúsból66
Halak és a tenger gyümölcsei79
Tojásételek és raguk92
Rizsek és metéltek100
Tészták107
Zöldségételek117
Saláták134
Mártások139
Édességek144
Kislexikon149
Tárgymutató154
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv